HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Fejlesztési dömping Zuglóban!

2013.05.15. 21:17 varnai

Mint a ZUGLÓI LAPOK május 3-i száma beszámol róla: "Mindent megteszünk azért, hogy az itt lakók  egy még élhetőbb Zuglót kapjanak  - jelentette ki Papcsák Ferenc polgármester."

Hogy az itt lakó alattvalók öröme teljes legyen, a kerületi Szabad Nép e friss száma öt polgármester arcképpel örvendeztet meg minket, és már a vezércikkhez is - felújításra váró vagy már felújított közterületet illusztrálandó nem tudni -  szintén a Kedves Vezető sejtelmes, elégedett félmosolyát közlik. (feltehetően már a kirgizisztáni utazás jár az eszében)

zugloi_kozterfejl_3466.jpg

Hogy a zuglói közterületek hogy haladnak, azt nem tudni, a parkolási problémák megoldásán mindenesetre gőzerővel dolgoznak. Itt van mindjárt a polgármesteri parkoló mely folyamatosan a jobbítás szándéka alatt áll, s bár követünk el hibákat, rajta vagyunk, mondhatni a szívünk csücske áll rajta,   - ez esetben konkrétan.

Az evolúció mindenesetre folyamatos, és a maga gyermeteg őszinteségében tökéletesen leképezi az önkormányzati belső hatalmi viszonyok változását. Kérem tekintsék meg e kis kor és kórtörténeti képes kiadást!

crysler_1.jpg

2010 ősze, a fülkeforradalom után:  az új polgármester a forgalom által elzárt területen parkol.

A kerület átvételekor ez az MSZP-SZDSZ által felpingált, a hétköznapi KRESSZ szerint a forgalom elől elzárt területet jelző csíkozású terület várt a polgármesteri, az Egyenlítő Blog szerint 14 milliós, nemluxus Cryslerra

  Mivel e csíkokon egykor maga a gazkorrupt Weinek Leonárd lízingelt  kommersz/megaciki Passatja állt, ez érthetően tarthatatlan állapot volt. Levezetek otthonról napi húsz kilométert a SzeretemZuglót kerületig és ezekre a weineki csíkokra lépjek ki?

Mint a kerület egyik első komolyabb beruházása hipp-hopp fel is festették a kék (látens szdsz fan lenne?) megkülönböztető színeket és a háromból egy, az akkori kedvenc polgármester, Kovács Balázs is kaphatott névre szóló helyet. Íme az eredmény:

masodik.jpg

2011 eleje, a kék korszak kezdete. Bár három alpolgármester volt, parkolóhelyet csak egy kapott.

A nemluxus Crysler aztán hogy hogy nem a Ligetsor Bau ügyvezetőjénél kötött ki, szigorúan nem összefüggésben  a cég által tavaly elnyert 700 milliós óvoda felújítási projekttel. A Kubatov féle Fradit és a  Pesti Imre által elnökölt Fradi kézilabda csapatát Zuglóhoz hasonlóan támogatja a cég és tulajdonos (lásd HVG háttér).  Bár a polgármester elismerte, hogy a  Ligetsor Bau Kft. becsapta a kerületet az óvodai közbeszerzési eljárásnál, -  azóta újabb megbízást kapott a zuglói vagyonkezelőtől. De erről majd máskor)

Az önkormányzatban nehezen kifüstölhető, újra és újra elharapózó liberális egalitarista morgás után aztán ismét kivonultak a közterületi felfestők, és immár mindhárom alpolgármester kapott regisztrált parkolót - itt, Zuglóban nincs kivételezés!

A polgármester járműve számára azért, -  amennyije van, annyit is ér lázári elvén - a kétszeres felület megmaradt, tekintettel a jármű értékére, vagy hátha utánfutóval, (jetski, anyakoca?) netán szippantóssal  (cashflow?), vagy Scuddal (elharapózó képviselői ellenkezés?) akarna beállni.

2_o_papcsak2.jpg

 

VIP helyek profi felfestéssel. A nemluxus CLS 350 két alpolgármesternyi helyet érdemelt

E parkolói stációnál járt kishazánkban  a BLIKK, hogy aztán a szintén nemluxus Mercedes CLS 350 ( listaár 20 milla+,  lásd a sajtó összehasonítását a politikusok autóiról)   miatt vegye a nép a szájára  -  újfent igaztalanul -  szeretett polgármesterünket. Sehogy sem tudok a kedvükre tenni, mer irigyek, azé!

Most, hogy így belevágtunk a közterület-fejlesztési JEGYZOAUTO_1930.jpgdömpingbe, meg hogy az alpolgármesterek elfogytak, mint az őszi legyek, ismét elindult a festőbrigád.

A parkolóhelyek anonimizálására már csak azért is szükség volt, mert a törvényesség őréből a bőrajtók mögött lassan politikai döntéshozóvá avanzsáló jegyző asszony (lásd CV) számára  kilenc millióért vett, listaáron max. 8 millát érő,  Fiat Freemont monstrum terepjáró afféle területen kívüli állapotba került, - konkrétan  a sóderra sodródott.  Hiába a merdzsóval vetekedő méret és presztizs, ha a tulajdonosi bizottság leszavazta a hivatalhoz kerülést és ezzel a személyi használatot. A nevesített JEGYZŐi helyre nem mernek parkolni vele.

A terepjáróval egy időben beszerzett két Fiat Brava  egyikét  Rozgonyi  - afféle kombinált fogóként alkalmazott - közbiztonsági, szociális, kultúrális, adminisztratív funkciókat egyaránt ellátó  alpolgármester használja, míg a másik Brava mostanában a meghökkentően sok feladatot és nagy hatalmat  begyűjtő, afféle szürke eminenciássá váló polgármesteri kabinet   vezető hölgyet szerencsélteti.

Bár a hatályos 5/2013( IV. 16) Gépjármű üzemeltetési Szabályzatunkban főszabályként az áll "hivatalos és üzleti útjaikra", ennek ellenére a jegyző nap mint nap az önkormányzat autójával és pénzén jár haza és vissza a fóti dombra, továbbá az autó hét végén is rendszeresen nála van, miközben a szabályzat B/5. szerint a gépjárműveket a Hivatal telephelyén kell tárolni.

A B pont 3. bekezdése  pediglen így szól: A közigazgatási határon kívüli, az un. helyközi közlekedésre hivatalos utazásokat lehetőleg közforgalmú menetrend szerint közlekedő vasúti  vagy autóbusz járatokkal kell lebonyolítani.

Ráadásul abszurd módon ezért kellett  terepjárót vennünk, - lévén Zugló sík és aszfaltozott vidék, - mert a jegyző asszony a fóti dombon lakik, ahová a személyautó már nem könnyen megy fel...Tán vegyen magának.

Tudni kell, Zugló sem a rendszerváltás előtt sem az utána megélt 22 évben eddig még sosem adott a jegyzőinek autót, és tudomásom szerint nincs olyan kerület, ahol a jegyző számára biztosítanának gépjárművet. Különösen  felháborító egy méregdrága, luxus kategóriás gépjármű személyi használata, miközben a kerület az elmúlt években jelentősen vágott  a szociális kiadásain, pl. a közalkalmazottak cafeteriáján  vagy kommunális adót vet ki.

  Hiába, mondhat akármit az ellenzék,  a kerület fejlődik, pénz, festék és dombvidék immár nem akadály!

papcspark2013.jpg

  Anonimizált, fontos emberek parkhelye. 2013 május. Két év alatt a harmadik átfestés - vajon mennyibe került eddig és nincs-e fontosabb dolog a kerületben?

Kíváncsian várjuk a további hivatali parkoló fejlesztéseket illetve a blog olvasói között ötletpályázatot hirdetek (komment illetve a varnai.laszlo14@gmail.com címre) a legjobb és legmeghökkentőbb új önkormányzati gépjármű beszerzésekre, a hozzájuk illő  parkoló felfestési kombinációkra és mémekre!

komment · 2 trackback

Címkék: hivatal papcsák ferenc zuglói jegyző zuglói önkormányzat zugló parkolás hivatali parkoló

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr335301864

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Etikátlan támogatások 2013.05.21. 22:54:22

A képviselő-testület májusi ülése egész kulturált is lehetett volna, ha 2 millió forintnyi közpénzt nem közvetett pártfinanszírozásra illetve a kedvenc agárdi bulijukra szavaznak meg a fideszes képviselők. Így azonban nem csak a napirend előtti felszól...

Trackback: Összement Papcsák parkolója 2013.05.17. 10:52:02

Átlagos méretűre festették át Papcsák Ferenc korábban duplaméretű parkolóját a Zuglói Polgármesteri Hivatal előtt – írja a Blikk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.05.17. 15:40:34

Hát örömmel közlöm, h Papcsák olvasta a bejegyzést, és eléggé be is rágott rá, mivel azt kezdte pedzegetni, h Várnai László (aki feltűnően sokat foglalkozik a kocsijával, és fényképezgeti a parkolóhelyén) állhat a kocsija feltörésének hátterében.
Remélem feljelenti a polgármestert rágalmazásért.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.17. 19:38:07

Ebből is látszik, csak aljas nerrenségek hablatyolják, hogy Zuglóban bármiféle probléma lenne!
Hisz ebben a kerületben elsőbbséget élvez ezek szerint a festegetés - gondolom a helyi iskolákat, óvodákat, közintézményeket legalább ennyiszer festették ki és csinosították ki, mint az elszámoltatási kormánybiztos elvtárs parkplatzát.
Szép ember ez a papcsák, no meg gavallér is... :D
Bár a képe, az... valamiért olyan, de olyan unszimpatikus. Talán a cinizmusa teszi, talán a pökhendisége, de viszket a tenyerem, ha meglátom...

Vaandor 2013.05.23. 20:29:53

Ha nem is köz-, de közforgalmú terület: A BVSC lépcsőomlása után érdekes visszaidézni az átvétellel, fenntartással kapcsolatos aggodalmakat...
süti beállítások módosítása