HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

TILTAKOZZ velünk április 12-én!

2012.04.06. 12:22 varnai

 Mint alább látható a papcsáki kerületvezetés döntései röpke másfél év alatt csak kierőltették az ellenzéki pártok közös fellépését. Az alábbi szórólapból 60000 darab kerül terítésre a napokban Zuglóban. A petíciót este 6 órakor adjuk át, már persze, ha lesz aki átveszi.

Tiltakozunk a Papcsák Ferenc vezette fideszes önkormányzat felháborító döntései ellen:

 

 - a kommunális adó kivetése

 - a Hermina úti szakrendelő bezárása

 - a bölcsődei térítési díj bevezetése ellen!

 

Elegünk van:  a szociális érzéketlenségből

                       a felesleges pénzszórásból

                       a lakosság kifosztásából!

 

Ezek voltak a választási ígéretek?

 

Tiltakozzunk együtt!

 

Április 12-én, csütörtökön 17 órakor a Bosnyák téren

 

Beszédet mondanak: Tétényi Éve, Esztergom független polgármestere

Zuglói lakosok, szülők, nyugdíjasok, adófizetők.

 

Utána tiltakozó petíció átadása a polgármesteri hivatalnál.

 

Csak együtt akadályozhatjuk meg az elhibázott döntéseket!

 

-------  LMP MSZP Szolidaritás ZÉK DK  ----------------

 

PETÍCIÓ

Mi, zuglói lakosok tiltakozunk a polgármesternek, a kerület vezetésének rossz, Zuglónak ártó döntései ellen.

 

Tiltakozunk a kommunális adó ellen!

A kommunális és építményadó kivetése újabb terhet rak a zuglóiak nyakába. Ha az önkormányzat jól gazdálkodna, nem költene fölösleges kiadásokra, az adóra nem lenne szükség. Jellemzően dr. Papcsák Ferenc 2010-ben még az építményadó megszüntetésével kampányolt.

 Tiltakozunk a Hermina út szakrendelő megszüntetése ellen!

A Hermina úti rendelő megszüntetése hosszú, fárasztó utazásokra kényszeríti majd a rendelőbe járó, többségében idős embereket. De a rossz döntés nem csak őket fogja sújtani. Az Örs Vezér téri rendelő már most is túlzsúfolt, képtelen lesz a kerület teljes lakosságát ellátni, a várakozási idők, a várólisták az elviselhetetlenségig fognak növekedni, az ellátás minősége csökkenni fog.

 Tiltakozunk a szociális érzéketlenség ellen!

A dr. Papcsák Ferenc vezette önkormányzat az elmúlt évben jelentősen csökkentette a szociális segélyekre fordítható összeget. Ezzel párhuzamosan  a Vagyonkezelőben megszüntették az önkormányzati bérlakásban élők részletfizetési lehetőségét. A 8 napos  lakásbérleti szerződés-felmondások miatt sok száz család kerülhet utcára.

Tiltakozunk az arrogáns, Zuglót nem ismerő, lakosságát semmibevevő polgármester ellen!

A kerületet nem ismerő polgármester debreceni ismerőseit, rokonokat nevezett ki bizalmi posztokra. A polgármester magához vont minden jogkört, ma egyszemélyben dönt akár milliárdos  közbeszerzésekről. A Vagyonkezelő, a Polgármesteri Hivatal elzárkózik a lakosság elől - a kerület gazdálkodása átláthatatlanabb mint valaha. A hozzá nem értést dölyfösséggel és  térátnevezésekkel súlyosbítják.

 Tiltakozunk a kerület kifosztása ellen!

Miközben a kerület lakosságát újabb adókkal sújtják, az óvodák, iskolák költségvetését az ellehetetlenítésig csökkentik, dzsentri módra folyik a költekezés: operettgálára, Zugló Borára, Nemzeti Vágtára mennek el milliók. 225 milliót költenek médiaszolgáltatásra, tízmilliókat jobboldali napi és hetilapokban önmaguk népszerűsítésére.

Elég volt!

                                                                                 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr794367608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piranya_mama 2012.04.06. 19:48:04

Csak egy kis kiigazítás: a bölcsődei díj bevezetése ellen nem lehet tiltakozni, mert nem vezetik be - legalábbis idén már.

honeste vivere (törölt) 2012.04.14. 14:48:51

Várnai!
Kevesen voltatok! Láttam ott mosolygott erőltetten és küszködve. Csak ennyire futotta?
Mi újság az LMP népszavazási kérelmnével? Ja, az sz se jött össze? Van ez így.
Mással kellene foglalkozni, mert ez nagyon kevés.

Keménytökü 2012.04.21. 09:09:16

@honeste vivere:
Kedves Honeste Vivere!

Lehet, hogy te nem Zuglói vagy mint a kedves Polgármesterünk és a karakán alpolgármesterei közül egy-kettő? Vagy ha zuglói vagy, akkor szimpla lojalitásbó fizetsz majd -bármilyen jógcímen ingatlan adót és vándorólsz majd z Örs-re 5-6 a ha laborba kell majd menned és nem férsz majd bele a napi befogadható páciensbe!
Vagy csak egy dögös fideszes vagy akinek nem baj ha rossz csak a "Vezére" és a csatlósai alaltt legyen rossz, mert "balo rossz" az borzasztó, de a "jobbos rossz" az maga a menyország? Ez ismerős valahonnan!

OkoskaTo:rp 2012.04.27. 18:16:52

Tisztelt Zuglói Médiaszolgáltató Kft.!

Alulírott dr. Papcsák Ferenc az 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.) 79. §, valamint ennek alapján a 2010. évi CIV. számú, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény 12. §-ban deklarált sajtó-helyreigazítási jog, és az ezt a jogot szabályzó a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény, a Pp. 342. § alapján az alábbi sajtó-helyreigazítás iránti kérelmet terjesztem elő.

Jelen helyreigazítás iránti kérelmem tárgyát a Zuglói Lapok 2012. április 26-i számának címlapján és 6. oldalán megjelent, a zuglói civilek tüntetéséről szóló cikk képezi.

Ebben a szövegben először a címlapon rám hivatkozva azt írják, hogy Zuglóban a bölcsődei gondozási díj bevezetése fel sem merült, majd a 6. oldalon ugyanezt a szülők között terjedő rémhírnek minősítették. A valóság ezzel szemben az, hogy - amint azt Rozgonyi Zoltán alpolgármester maga is írásban elismerte -, a kerület vezetése a szülőktől már adatbekérést végzett ez ügyben. Ahhoz, hogy a március 29-i képviselő-testületi ülésen napirendre sem került a téma, nagy valószínűséggel Zugló kisgyermekes szülői közössége által szervezett ellenállásnak, és a képviselő-testület tagjainak küldött levélnek köszönhető.

Valótlanul állították továbbá rám hivatkozva, hogy a Hermina úti szakrendelő nem megszűnik, hanem összevonásra kerül. Ha ugyanis a szakrendeléseket mind "összevonják", áthelyezik az Örs vezér terére, az a kerület nyugati felében élők számára a Hermina úti rendelés megszűnését jelenti.
süti beállítások módosítása