HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Címer mizéria - romboljunk brandet!

2011.05.21. 13:31 varnai

Az elmúlt testületi ülésen újra változott a kerület címere, és most egyéni előterjesztésként napirenden van a Wass Albert tér visszaváltoztatása is.  Igazi, következetes, bölcs döntések sora.

Az első testületi ülésen a frissen hatalomba kerültek egyből megváltoztatták a kerület címerét. A 2008-ban Weinek által megrendelt szdsz-es arculatot látni se bírták, elő nosza a régivel. Az koronás, cirkalmas, zászló lobogós - igaz azt Kutalikné terveztette, aki szintén szdsz-es. Nosza változtassunk. Hiába mondtam, hogy ez sokba kerül, nyilván oka volt, hogy felfrissitették, még csak érvelés sem volt.

Még szerencse, hogy a sokat látott Városüzemeltetési osztályvezető eltetette a régi zászlókat, egyebeket, nem kellett mindent sokmillióért újragyártani.

Eltelt pár hónap, és láss csodát, ők maguk is rájöttek, a 2008-as változtatás nem volt véletlen. A régi címer nem volt meg vektorosan, kicsiben, pl. névjegyen ételmezhetetlenül apró részletek vannak benne, stb.  Valószinű kellett a pénz egy havernak is - nosza egy millióért tervezzünk új címert és honlapot.

Azt ők is érezték, hogy büdös a dolog, és csak a bizottsági ülésen osztották ki az előterjesztést, amint az ilyen esetekben jó szokásuk. Az új címer csúnya lett, ahogy az csak kell, a régi elemek eltorzulva rátéve, a talpatlan betűk az olvashatalanul megnyújtva, egyszóval öncélú dizájnkodás.

A fogadtatásra jellemző, hogy még a végtelenül lojális (ő hűségest mond - én nem mertem ezt a szót mondani, mert a racionalitás helyett emocionális kötődést jelez) Bátki László képviselő úr is, az Ügyrendi Bizottság elnöke is fölöslegesnek minősítette a dolgot. Nem is szavaztuk meg egyetlen bizottságban sem.

A testületin elmondtam, többen hümmögtek,  Kovács Balázs a heraldikára hivatkozott, oszt persze megszavazták. Azok akik a bizottságban még le merték szavazni - de ezt már megszoktuk.

Ezért most a névjegykártyámon és az önkormányzat honlapján  a szallagos, (ezt egy pár kattintásal ingyér lehetne kicserélni) a borítékon, és a játszóterek tábláin a foszforzöld, a Zuglói Pártlapon meg a legújabb púpospajzsos van. Brandépítés a javából. A szakmai dilettantizmus csúcsa.  Ha egy múltinál egy marketinges ilyet tenne, másnap már más ülne az íróasztalánál. Itt meg választásokon indul.

 

 

4 komment · 25 trackback

nemzeti konzultáció a fekvőrendőrökről

2011.05.20. 05:56 varnai

Kampányolunk. Kint állunk a Nagy Lajos, Erzsébet királyné út sarkán. Elméletileg akár tér is lehetne, de csak zajos sarok, dübörgő forgalommal. Mi kint állunk reggel óta, jól fogy a  ZUGLAP, a friss újságunk. Sokan morognak. Nem ezt várták. Már alig van olyan társadalmi réteg, akibe ne rúgtak volna bele. Sok embernek a Fidesz volt az utolsó reménysége, és most bennük is csalódva végképp elfordul a politikától, a közügyektől. Ezek sem különbek, mondják.

Megjön a Fidesz csapat, ők is kiteszik a kis asztalkájukat. Látom aláírást is gyűjtenek. Gondolom a kubatov listát frissitik, de nem. Tildy Balázs vigyorogva mutatja.  Aláírást gyűjtenek a 30 km/h forgalomcsillapított övezetté nyilvánításért. Bravó.

A szövege szó szerint megegyezik azzal amit mi itt a környéken jó hónapja elkezdtünk. Legalább ne ennyire nyilvánvalóan fiúk! Nincs egy saját ötlet sem?

Amúgyis fura. Hisz, ha a dolog  sínen van, megszavazták mint azt Kovács Balázs írja, akkor minek már az az aláírás, a lakcímek?

Ha viszont amint az előbbi bejegyzésemben kitett jegyzőkönyvek mutatják leszavazták, akkor kissé álságos dolog aláírást gyűjteni mellette. 

Az egész csak címek gyűjtésére, adatbázis építésre jó, akár a mostani Szociális Konzultáció. Küld vissza, és mi ezentúl pontosan tudni fogjuk mit gondolsz a világról. "Nyilván tartanak. Nyilván tartanak tőled." énekelte '87-ben Müller Péter a Kontroll Csoportban. Sajnos újra aktuális lett a dal.

 

 

19 komment

süti beállítások módosítása