HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

dolgozatmásolás

2011.12.16. 09:46 varnai

pecs_zuglo._blog.jpg

Tegnap az LMP pécsi és zuglói önkormányzati képviselői az egyidőben tartott képviselő-testületi üléseken egy-egy a fenti címerrel díszített pólót  ajándékozták Zugló és Pécs polgármesterének.

Bár a póló igazából Kovács Balázs aranytollas általános - mindenhez értő - alpolgármesterünket illette volna, mint ez az alábbiakból kiderül.

A dec 12-i Pénzügyi Bizottságon kabarészerű ám valójában mindenkinek kínos jelenet közepette derült ki, hogy miként lehetséges  Pécs és a Zugló költségvetési koncepciójának meghökkentő hasonlósága. A bizottsági elnök, Pelyva úr  a maga udvarias, bár kissé ironikus módján kért a jegyző asszonytól tájékoztatást. Dr. Papp Csilla elmondta, hogy senkinek nem fizettek, másolás nem történt, azt az önkormányzat készítette el szakértői anyagok segítségével. Az egyenes válasz után a kérdést megismételtem a tanácsterembe ezután bejövő Szebellédi úrnak is, aki mindkét önkormányzat könyvvizsgálójaként tán érintett lehetett.  Ő, a jegyzővel ellentétben őszintén elmondta a valóságot. Elismerésem érte.

Tehát : November végén megkereste őt Kovács Balázs alpolgármester, hogy  elégedetlen a Pénzügyi osztálytól kapott koncepcióval, tudna-e segíteni. Szebellédi úr átküldte neki mintaként a pécsi önkormányzatnak írt anyagát. (Szebellédi úr havi egymillióért ad tanácsokat Páva Zsolt vezette városnak, és e minőségében segített az ottani költségvetési koncepció elkészítésében)

Kovács Balázs meg ahelyett hogy pár gondolatot, esetleg egy-két mondatot átemelt volna,  fogta az egész szöveget és buzgó ám nem túl okos, de morális gátlások által nem  zavartatott kisiskolás módjára egyszerűen átkopizta az egészet. A PÉCS és Budapest, XIV. kerület Zugló alanyokat az alpolgármesteri iroda magányában középjori kódexmásoló módra kicserélgette, Majd elégedett diákként  hátradőlt alpolgármesteri forgószékében és az egészet elküldte a jegyzőnek. Mily remek költségvetési koncepciókat tudok írni, büszke lesz rám a polgármesterem -gondolhatta. De arra már nem volt esze, hogy a gyakorta előforduló VÁROS szót a KERÜLET szóra cserélje. Valószínűleg nem is izgatta magát túlságosan,  a lakosság nem számít, azok még azt is bevették, hogy a kerületben lakom, a fideszes képviselők meg bármit megszavaznak. Sajnos, el kell ismerni, mindkettőben igaza van.

Hogy bárkinek szemet szúr a kisiskolás diákcsíny, az eszébe sem jutott. A szó szerint megegyező bevezetőt  a polgármesterrel  simán aláíratta, de a hűséges alpolgármester még neki sem mondta meg mi alá kanyarintatja a nevét.  A jogász-ügyvéd Papcsák aki a szellemi tulajdonl, plágium és más fogalmakkal nyilván tisztában van, legalábbis lehettek volna aggályai. Talán.

Pár nap múlva  a fél ország Zuglón és Pécsen, Paocsákon és Páván röhögött.  A pécsiek, mivel az ő koncepciójuk a botrány kiderültekor már nyilvános volt hamar tisztázták magukat. Zuglóban a plagizált koncepciót "természetesen" nem vonták vissza, ez ment a testület elé.

A tegnapi testületi ülésen természetesen napirenden volt a Költségvetési koncepció. Kovács Balázs alpolgármester, ahelyett, hogy  japán miniszter módjára felállt volna, és mélyen meghajolva elismerte volna, hogy hülyeséget csinált, lejáratta a kerületet és a kerület-vezetését és ezért elnézést kér ehelyett körömszakadtáig mellébeszélt.

Ami szomorú ebben Rozgonyi alpolgármester is asszisztált. Természetesen Gyügyei képviselő kontrázott, szerintem hamarosan kijár neki egy tanácsnoki poszt. A többiek kínosan hallgattak. A fő hibás én voltam, hiszen én járatom le a kerületet, és hát ezzel a vacak preambulummal foglalkozom, ahelyett hogy a lényeggel foglalkoznék és módosítókat adnék be. Megjegyzem a kommunális adóhoz adtam be, de egy ellenérv nélkül szavazták le a kormánypárti képviselők.

A fideszes képviselők, plusz a nemzetinagyonadikális Jobbikos képviselő mindezek ellenére természetesen megszavazták a plagizált irományt.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr343467908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fish14 2011.12.16. 10:03:08

Az egyetemen, ha 7-8 oldal szó szerint egyezik, érvénytelen a diploma. Ha egy cégnél, vagy intézetnél valaki plagizál kirúgják, vagy fizetését megvonják, de valamilyen formában biztos megbüntetik. Az illető hiteltelenné válik. Zugló polgármestere még töretlenül bízik ebben az emberben, aki miatt nevetségessé vált?

raszti 2011.12.16. 10:53:24

most komolyan semmilyen felelősségre vonás nem lesz emiatt?
egyébként hogy történt k. balázs esete a 30 km/h forgalomcsillapított övezettel?

papcsák jogász-ügyvéd? akkor nem kellene tisztában lennie általában a joggal?

index.hu/belfold/budapest/2011/12/15/onkenyesen_szamoltak_fel_a_zugloi_hajlektalantelepet/
más.

jól vettem észre, hogy mostanában többször a demokrácia szó mögé bújik?
volt már egy ferink, aki előszeretettel tette ezt..
süti beállítások módosítása