HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

gyertek, szavazni kell!

2011.07.24. 10:11 varnai

Immár harmadszorra hívnak össze rendkívüli testület ülést. Az első, júli 16-ra meghirdetett nem volt határozatképes, mint ahogy a második 21-ére sem. Ma, vasárnap 17 órakor újra testületi ülés lesz.  Na jó, de hol van ön, kérdezhetik most sokan. Berlinben, előre lefoglalt úton. A héten a Zöldek berlini kampányközpontjában voltam, és hétfőn találkozom a a berlini testvér kerület Steglitz-Zehlendor polgármesterével. (az út a szállás teljesen saját pénzből) 

Csakhogy a határozat képességet nem az ellenzéknek kell biztosítania. Jellemző, hogy még a polgármester,  és az üggyel foglalkozó alpolgármester, Kovács Balázs sem volt ott 21-én.  A kerületvezetést egyedül Rozgonyi Zoltán képviselte.
Harrach frakcióvezető állítólag végig istelefonálta a fidesz-KDNP frakciót, és de bár ígérték, nem jöttek el. Az ülésen kerülgették a forró kását, hogy ki(k) is ígérték eljövetelüket, de mégsem jöttek el.

A kétharmados többségnek, mely oly gyakran hivatkoznak, amikor az egyeztetéseket elmulaszják, nem sikerül biztosítania a határozatképességet. Ezzel együtt, isten bizony  akár még ellenzékiként is haza mentem volna, ha valami "rendkívüli" történt volna, - miként ahogy az ülés neve is mutatja - olyan, ami ne lett volna előre látható. 

Csakhogy, a MUNDO telek visszavásárlási opció nem valami természeti katasztrófa, a határidejét mindenki tudta jó előre. Az elmúlt fél évben a testületi üléseken rendszeresen kérdeztem is, - legutoljára  szabályozási terv megszavazásakor,  - hogy mik a kerület vezetés szándékai a vészesen közelgő visszavásárlási határidővel kapcsolatban. Soha semmilyen válasz nem jött, sem formális, sem informális.

Jellemző, hogy most sem tudjuk minek a megszavazásához kellünk, hisz az előterjesztésben mindkét opció szerepel. Az is az intézés módját mutatja, hogy  a kerület legfontosabb stratégiai , fejlesztési döntését nem tárgyalják a bizottságok, mint a meghívó is közli, az ülést nem előzik meg bizottsági ülések. A képviselők nem kellenek másra, mint egy valahol, valakik által eldöntött ügy megszavazására.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr433093015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása