HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

24,3%

2011.05.31. 09:13 varnai

Először is szeretném megköszönni a sokszáz (401) szavazatot, és a sok bíztató szót.

Az eredményt látva,az egyik szemem sír, a másik nevet.  A Fidesz-KDNP jelöltje nagy arányban győzött,  (44%) bár az ősz eredményüket (47%) kissé alulmúlták.

A kerület második erejévé váltunk, (legalábbis ebben a körzetben) magunk mögé utasítottuk a "demokratikus erők egyetlen esélyes jelöltjét" az MSZP-t.

Az induló szervezetek közül csak mi javítottunk az őszi eredményekhez képest, mi a 17,4%-os  őszi eredményhez képest 7%-ot javítottunk. Sokat veszített a ZÉK, és valamelyest a Jobbik is.

Azt gondolom, a rámenős ellenzéki munka, a hitelesség, a helyi ismertség ha lassan is, de meghozza a gyümölcsét.

A fidesz jelöltjének az országos közvélemény kutatási eredményeknél magasabb eredménye a rutinos mozgósításuknak,  az elhivatott keménymagnak, és mindent bevető kampányuknak tudható be. A részvétel a szokásos időköziknél bár kicsit magasabb volt, de még igy sem volt 30%. Mi megtettük, amit lehetett, ennek ellenére az LMP mozgósítási képessége még mindig rosszabb, mint a 20 éves beágyazottsággal (kubatov listákkal)  rendelkező pártoké. A "mi" szavazóinkat kevéssé izgatja a politika, elmentek kirándulni, gyereknapra, többel beszéltem akik simán elfelejtették, mely napon van a választás. Fiatalook, családosak, élik az életüket, nem elhivatottak.

A Fidesz bevetett mindent. A Zuglói Lapok az elmúlt számokban Kovács Balázzsal volt tele, az ellenzékieknek (a kötelezőn kívül) a neve sem jelenhetett meg. A Helyi Téma a választási törvényt étlépve teljes címlapon kampányolt a fideszes jelölt mellett.  A 30-as övezet után újabb "eredeti ötlet", most  biciklit is vett a kampányfilmem látva. A saját ötlet: kerület 8 milliót spórol ha őt választjuk! Itt kérnék meg egy kommentelőt, számítsa már ki, mennyivel lenne beljebb a kerület, és szegényebb Balázs, ha négy éven át csak két alpolgármesterünk lett volna, illetve nem veszi fel a vagyonkezelő FB tagságáért a tiszteletdíjat. A Demokrata magazin külön Zugló mellékletet és  abban Kovács Balázs interjút közölt,  a lapszámot többzer példányban terítették a választókörzetben. (hogy az 500ft/db cehhet ki fizette sosem fogjuk megtudni) A Polgármester valamiféle címlista alapján ajánlott levelet küldött, melyben polgármesterként ajánlotta a fidesz jelöltjét - neki mint a pártok választásán felül állónak ezt nem szabadna, nem illene megtenni. Telefonos kampányt is folytatott, itt is polgármesterként ajánlotta az egyik párt jelöltjét. (na, kiét?) Sőt, az MTV1 ESTE műsorában az új Vidámparkot is beigérte.  (Az ókorban a császárjelöltek 100 napos cirkuszt igértek)

Ezzel együtt azt hiszem nincs szégyenkezni valónk. Sőt.

Amire különösen büszke vagyok: a lakókörzeti szavazókörben 34%-ot értem el, és csak 10 szavazaton múlt, hogy nem mi lettünk az elsők.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr402945300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

honeste vivere (törölt) 2011.05.31. 11:11:42

Megmérettetett, könnyünek találtatott. Jó-jó az erőlködés, de a győzelemért tenni is kellene. Eddigi erőlködése nem más, mint önmagamutogatás, mely az szdsz-nél sem jött be. Visszavenni a lendületből, háttérben maradni csendben és dolgozni-dolgozni-dolgozni. Ezzel az állandó lövöldözéssel, mindenkit céltáblának tekinteni, nem más, mint fiatalkori(?) hebrencskedés. Nem minden az Ön elképzelése szerint for történni és ez így van jól. Most egy kicsit pihennie kellene, a sok szdsz-liberális mázat levetnie. Ebben a kerületben ez nem fog sikerülni. Az MSZP legyőzése nagy fegyvertény, de anélkül Önnek és pártjának nem lesz esélye. A jobboldaliak is apránként nyertek teret ebben a kerületben, helyretéve a szocikat és a liberálisnak nevezett férgeket. Igaz, a liberálisok szavazótábora az LMP-hez vándorolt, az a néhány köménymag meg a most induló SZEMÁ-hoz.

krepler 2011.05.31. 12:12:19

24% az nem kevés - nagy-nagy gratula érte! csak hát kereken 20%-kal kevesebb, mint kellett volna :((((((
mondjuk ha tényleg sikerül 7%ot javítani... (ami azért sajna nem túl sanszos, mivel azért mégiscsak az lmp helyi nagyágyújáról van szó), akkor 3 év múlva pont meglesz az eredmény :)
szóval hajrá! (hogy a már Laci által is idézett klasszikus egy másik mondását írjam ide: sokan voltunk de (még) nem elegen
(vagy csak még elegen vannak, akiknek elegük van?)

gabarlai 2011.05.31. 12:58:16

Kedves Laci!

Gratulálok az elért eredményhez!

Csak így tovább (az önkormányzati munkával és a százalékok gyűjtésével)!

Meglesz az eredménye 2014-re!

belga6 2011.05.31. 14:25:58

Kovács "honeste vivere" Balázsnak dobjunk már össze némi dohányt gyógyszerre, nőre, vagy tudom is én mire, csak hogy egy kicsit jobban legyen!

honeste vivere (törölt) 2011.05.31. 15:15:48

@belga6:

Mellélőttél haver! Nem vagyok Kovács Balázs. Találj ki már valami más szórakozást!

pgroza 2011.05.31. 18:42:35

@honeste vivere: Ni mán egy horgász! Már megint a zavarosban halászol te rapsic. Milyen férgekről motyorogsz? A féreg az nálatok volt, illetve tanácsadóként még tán van is. Nézz körül kinek végződik a neve arra, hogy wurm, ami németül annyit teszen; féreg.

withoutus 2011.05.31. 20:14:54

Olvasgatom a blogot időnként, ezt a honestét nyugodtan hagyjátok figyelmen kívül.

Azon felül, hogy személyeskedik, soha egyetlen dolgot érvvel cáfolni nem tudott, pl. azt, hogy mitől is jobb nekünk a Papcsák idehozottjaival, miért vonta magához a költségvetés átcsoportosítását meg a közbeszerzést, mi indokolta a családtagi ellátmányokat, miért kellett Eszközkezelő, mi van a részvényekkel meg ilyenek.

A tudománya Várnai csesztetésére terjed ki, az összes többi nem számít, mert az övéi csinálják és az úgy nyilván jó. Fel sem fogja, hogy van, akiknek sem az előző, sem a mostani nem felel meg.

Valaki írta itt egyszer, hogy 12 fideszes ült a Weinek alatt a testületben a 33-ból, vajon miért nem tiltakoztak semmi ellen és miért rekedt meg a nagy elszámoltatás most Dudoglo Pavelnél, na vajon miért?

Honeste hergelni jár ide, érvek nélkül, mert csak. Ezért inkább ugorjunk át rajta, én sem szoktam elolvasni, nincs értelme.

belga6 2011.05.31. 21:12:41

@honeste vivere: Balázs, szánalmasak a kommentjeid. Azt hitted, hogy nem fogsz lebukni???

honeste vivere (törölt) 2011.05.31. 21:19:33

@belga6:

Vegyél a kezedbe egy telefon és keress más nevet.

belga6 2011.05.31. 21:51:19

@honeste vivere: Balázs, hogy lehet Zuglónak ilyen debil alpolgármestere?

sületlenke 2011.05.31. 22:00:04

Engem is nagyon érdekelne, mennyit spóroltunk volna meg, ha a nagy ínség miatt nem a XVI.kerületből kell az alispánt importálni, sőt, ebből az eresztésből bőven beértük volna kettővel, de ők legalább itteniek legyenek.

A Balázson való spórolást viszont csak akkor tudja bárki is kiszámolni, ha végre megkapja Várnai az ominózus közérdekű adatok listáját, benne valamennyi testületi tag mindennemű közpénzes felvételéről, fb. tagságot, tanácsnokságot és mindent beleértve. Azt lehet majd szembe állítani a szerinte nyolc miskulanciával, mint spórolással - informésön from Vitézy-gagyi - hogy ingyen gyötri magát a körzet ügyeivel.

De legalább odaköltöznie nem kell szegénynek, elég, ha a jolly jóker 400 ezres megbízásis-(sos?) hurcolássza körbe-körbe sisereföldön.

Úgyhogy legyen kedves a teljes listát sürgetni az aljegyző asszonynál, beleértve az Eszközkezelős, Vagyonkezelős stáb lóvéit, meg a részvényügyeket is.

A Harrach titán pénzei különösen érdekesek lehetnek, kizárólag a keresztényi alázat jegyében (ő vajon mennyiről mondott le, mondjuk a megharmadolt szociális ellátásokhoz?), na meg annak fényében, hogy az előző testületben is ücsörgésben volt, nyilván - a többiekkel egyetemben - megfelelően tiltakozott a Weinek-éra ügyletei ellen, és azokat nyilvánosságra is tárták, ahogy itt fentebb említette valaki.

Na és várnánk Várnai uram az uszoda ügylettel kapcsolatos ügyek kikényszerítését is, amikért még a szép emlékekkel, nem tudni mennyiért, de közösssel eltávozott jegyző asszonynál járt el sarkalatos memóriám szerint.

Bizonyosan közérdekűek azok az adatok is, attól még, hogy 33-ból 29-en szavazták meg, gondolom, az akkori fideszesek is, különben nem jön ki a szám.

Ügy nem lesz belőle, legfeljebb per a Mancs meg a Schiffer-Várnai duó ellen, idő van, közpénzen vásárolt ügyvédi nexus a kelleténél több, miért ne pereljenek.

Aztán a perek eredménye majd megnyertként kerül tálalásra a főispi által a zuglói gazétában, ahogy szokták.

Szóval, munkára fel, Várnai uram, sokat nem kockáztat, legfeljebb a gyereket nem veszik fel a kerületi bölcsibe, ha nem képes székely rovásírással elpöntyögni az ujjacskáival, hogy ügyvéd jesek, megbízsási sejződéseket kötögetek....

raszti 2011.05.31. 22:25:03

Kun Miklós zugló új celebje véletlenül nem kun béla leszármazott? unoka? nem tartom hitelesnek a forrást, ahonnan tudom, de érdekelne.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.05.31. 23:38:40

@raszti: Az, de speciel egy kiváló történész. Mondjuk ettől ha nem frankón kap pénzt akkor nem frankón kap pénzt.

raszti 2011.05.31. 23:53:09

Szerintem is nagyszerű történész. Csak megfogalmazódik bennem ilyenkor, hogy előnyben volt egy csomó kommunizmus kutatóval szemben. Hozzájuthatott olyan anyagokhoz, amihez egy átlag történész nem hiszem, hogy hozzájuthatott volna. De az előnnyel természetesen tudni kell élni. Egyébként elnézést, hogy offoltam a topicot, csak kíváncsi voltam

Tgr 2011.06.27. 07:35:49

Kedves László, az, hogy az LMP-szavazók elfelejtették, mikor van a választás (egyébként én is), nem azért van, mert nem érdekli őket a politika, hanem mert az LMP kampánya amatőr volt, nem sikerült például a választás előtti héten egyetlen emlékeztetőt sem kiküldeni (az utolsó választással kapcsolatos emailes kommunikáció talán 18-án volt). Nyilván ebbe is bele kell tanulni, de ha egy csapat elkezdi magának megideologizálni, hogy azért lettek rosszabbak, mert igazából jobbak, az rossz jel. (Vö. a Fidesz "azért vesztettük el a választásokat, mert úriemberek voltunk" szövegével pár évvel ezelőtt.)
süti beállítások módosítása