HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

velünk, vagy ellenünk?

2011.02.26. 11:34 varnai

Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ekkora lecsóba csapok, hogy ekkora sajtóvisszhangja lesz ennek a sima tábálázatnak. Hisz ma, amikor milliárdok röpködnek, párszázezres szerződések, kit érdekelnek. Örülök, hogy nem lettünk ennyire immunisak.

Az érintettek reakciói meghökkentőek voltak,  olaj a tűzre. Nem vérszerinti, csak a nevelt lányom, nyilatkozta az egyházügyi tanácsnok és jelenleg is képviselő Gyügyei Attilla, a helyi Fidesz elnöke. Ja, az mindjárt más. Az Élet És Irodalom a címlapon hozta.

A polgármester egyből támadásba ment át: "Aki a tanácsadói szerződéseket támadja, az az elszámoltatást akarja megakadályozni!" üzente valahonnan külföldről.

Pedig  téved. Aki a most a fölösleges szerződésekre felhívja a figyelmet,( már ha vannak olyan bölcsek, hogy  megszüntetik azokat,) az a 4 évvel késöbbi újra kezdődő elszámoltatásokat spórolja meg, megy elébe.

A magam részéről azt gondolom, ha az akkori ellenzéki képviselők - pont akik most meg lettek bízva mindenféle tanácsadással, -  ha akkor kellően rámenősen végzik a munkájukat a testületben, kikérik, kiperlik ha kell az akkori szerződéseket, akkor most nincs ennyi ügy, ennyi elfolyt millió.

A legmegdöbbentőbb Kovács Balázs alpolgármester nyilatkozata volt, akinek támadás okát is sikerült megtalálnia: miszerint én SZDSZ-es voltam, és Weinek Leonárd jó barátja, ezért akadályozom most az elszámoltatást. Nem tudom őmaga elhiszi-e amit mond...kétlem.  Mindenesetre simán a kamerában nézve mondta. Még nagy jövő állhat előtte.

Aki itt a kerületben az előző négy évet végigcsinálta, - Kovács Balázs és tanácsadói nem voltak köztük -  az tisztában van vele, hogy épp az SZDSZ-MSZP-s városvezetés ellen kűzdöttem a Civilzugló Egyesület vezetőjeként, hogy a tervezett plázaépítést megakadályozzuk. Nem mellesleg ezt vállvetve tettük több mostani Fidesz-KDNP-s képviselővel, (tanácsadóval: ) Ferdinandy mostani alpolgármesterrel, Cseke Vandával, ( akkor még nem utasítta el, hanem boldogan betette a Helyi Témába az általam írt cikkeket, nem úgy, mint most a Zuglói Lapok titkos felelőseinek-szerkesztőinek egyikeként) és többiekkel.

A legijesztőbb, hogy el sem tudják képzelni a világot máshogy, mint két szekértábort. Velünk vagy, vagy ellenünk? Vannak a mi barátaink, és vannak az ő barátaik.  Ők azoknak fizettek, mi ezeknek fizetünk.

Leeszdéeszeseztek. Most próbálhatok szerezni egy párttagságtalansági igazolást. És mivel perrel is megfenyegettek kezdhetem tanulni a vallomásom, " 1944 januárjában ismertem meg Weinek Leonárdot, akkor még nem tudtam, hogy békaemberekkel fogok találkozni...."

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr922692091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius 2011.02.26. 15:51:17

Mi lesz a vád ellened Laci? Előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett kérdezősködés?

sületlenke 2011.02.27. 08:21:13

Én a magam részéről pont azt várom el egy képviselőtől, amit Laci csinál. Közpénzen való hálózatépítés helyett annak nyilvánosságra hozatalát. Nem véletlenül nem kellett nekem sem egyik levitézlett csapat sem, sem a simán mutyizó, sem az azt gondosan lepapírozó és a tényeket agymosással, eszdéeszezéssel, miegyébbel elfedni kívánó, új birodalmat építő berepülő csapat sem.

A végén még kiderül, hogy Várnai L. a Kuncze lányát vette el, azért a "politikai indíttatású támadás" a közpénzek nyomába kivont karddal eredő, a kerületre egyébként meggyőződésem szerint előre kitervelten idelőcsölt nagy elszámoltató döntései ellen.

Az, hogy most fideszesek vég(?)kielégítése meg helyzetbe hozása zajlik, ez ugyanúgy közpénzt érint, mint amikor Weinekék mismásoltak. Akkor ugráltak volna a fideszesek, szép számmal a testületben, kikérve dokumentumokat, szerződéseket és ne most kérjék számon ezt a Lacin, aki nem volt a testület tagja.

A Zuglói Lapok című micsodában, amit én zöldségpucolás céljára viszek be - mivel méretében mégiscsak nagyobb, mint a tescos szórólap -, majd a titkos szerkesztőbizottság valamely jeles tagja rittyent egy pár cikket Várnai L. eszdéeszes, maszopos, emdéefes, miépes, jobbikos stb. múltjáról, kötődéséről, az onnan kapott pénzekről, amiktől aztán fizetett politikai hirdetésben határolódhat el.
A bayer zsoltos magaslatokba emelkedett Pindrochot gondolnám erre a legalkalmasabbnak, miért ne a zuglói eredetű magas kultúrát támogassa az önkormányzat lapja, nem? Ő meg szerintem itt lakhat, többször láttam a Csömöri út felől a Thökölyn tova lejteni, biztos az Echo tévébe igyekezett mélymagyar igét hirdetni.

former 2011.03.13. 22:05:22

@Fabius: Dehogy:aljas indokból elkövetett, rendszer és módszerváltás akadályoztatás..na persze, meg lúzerségből tartósan a húsosfazéktól távol tartás..ez fáj a kis kócosnak.
Aki olyan intelligens, hogy a testületi üléseken rendszeresen kétpofára zabál.
Hol tanultad a jómodort,pubi? A tel-avivi kikötő kocsmáiban?

varnai 2011.03.14. 08:00:04

@former:
bocs, legutoljára Harrach frakció vezető úr evett. Igaz, neki nem szólt be érte a polgármester. Hiába no, van akinek lehet. Köszönöm az érdemi hozzászólást.

at17 2011.03.28. 22:15:34

Nem nagyon értem hová tűnt a febr 17-i bejegyzés?
Miért vette le?

varnai 2011.03.28. 22:25:03

Dehogy vettem, perrel fenyegették meg az intenet szolgáltató blog gazdát, ő vette le önvédelemből.

A legviccesebb, hogy nem mondják meg, pontosan mi a helyreigazítáás, a kritika tárgya... igy csak találomra lehet finomítani, vagy alátámasztani.
süti beállítások módosítása