HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Köszönet! Győztesek és vesztesek seregszemléje

2024.06.11. 10:17 varnai

Két hónapnyi kampányolás után vasárnap megvolt a választás. Győzelmet arattunk, ha nem is teljeskörűt.

Rózsa András  ( Rózsa 36%, Borbély 31%, Horváth 21%) nyerte a polgármesteri széket. Horváth Csaba regnáló polgármesterként durván használva az önkormányzati médiát, rendezvényeket, stb. nagyon lemaradva  harmadik lett,  - ennyit a Publicus Intézet hitelességéről.

Én 37%-os eredménnyel megnyertem Istvánmező és Herminamező körzetét. Köszönet minden szavazatért és rengeteg biztató szóért! A körzetben a Gyarmat utcában lakom, naponta fogok a körzet problémáival és a választóimmal találkozni. (ezt elkerülendő épp most költözünk a Kanári-szigetekre : )

A 14 körzetből a választási együttműködésben részt vevő képviselők megnyertek 10 körzetet.

A bejutott egyéni és listás képviselők névsora a választás hivatalos oldalán  ITT olvasható.

Sajnos nem jutott be a Civilzugló Egyesület harmadik jelöltje, Háhn-Zágon Zsuzsa, sem a Szikra mozgalom jelöltje Sudár Orsolya sem, ahogy függetlenként induló Victora Zsoltnak, sőt Horváth Zsolt DK-s alpolgármesternek sem sikerült megnyernie a körzetét. 

Mindazonáltal a 10 képviselővel és a polgármesterrel a kerület vezetéséhez, a minősített  többséghez éppen megvagyunk. 

hadhazy_kepviselojeloltek.jpg

Képviselő lett három Momentumos, Ruskal-klemm Csilla, Busznyák Imre, Szabó Gábor, újrázott öt DK-s, Kinisch Andrea, Bitskey Bence, Hevér Gyuri, Tóth Attila, Lepsényi Laci. Ketten leszünk a testületben Civilzuglósok Moldoványi Zsolttal. Középütt Hadházy Ákos, Zugló parlamenti képviselője.

Az MKKP kimagasló eredményt ért el, két listás képviselőjükre,Győrffy Péterre és Bomba Gáborra - reméljük - szintén számíthatunk. Céljaik, programjuk, a túlépítés visszafogása, átláthatóság, korrupció ellenesség, és persze legyen minden jobb, messzemenőkig egyezik a miénkkel. 

Négy körzetet, ahol Összefogás álnéven a regnáló MSZP-s képviselők is indultak, nevető harmadikként a Fidesz képviselői nyerték. A Fidesz a töredékszavazatokkal két listás helyet is szerzett, így hat fős, erős ellenzék lehetnek. A nagy visszatérő Rozgonyi Zoli, aki Ráthonyi, Papcsák és Karácsony alpolgármestereként is szolgált már. Az új ciklusban már nem láthatjuk Szatmáry-Jahl Angélát, míg a remek felszólalásaiért Böjthe Péter fővárosi listás helyet érdemelt. (egyszer nem szólalt meg két éves képviselősége alatt)

Egy listás helyet szerzett Tóth Csaba Összefogós MSZP-s csapata,(épp velük nem akart senki összefogni) mely tisztességtelenül, a Tisza párt nevével kampányolt. Csodálkoznék, ha Kiss Ilona listavazetőjük nem mondana le a négy állás nélkül maradó szoci képviselő (Hajdú Flóri, Pécsi Diana, Sóror László, Sokacz Anikó)  valamelyikének javára. Különösen Sógor úr bölcs szavai fognak hiányozni.

Kiesett a testületből az LMP, a polgármesterjelöltként próbálkozó 442676330_422541390664578_5541835758322910685_n_1.jpgVida Attila. Az LMP berijájáért nem kár, a testületet rendre kioktató, személyeskedő megszólalásai után  meg is érdemli, hogy eltünjön a zuglói közéletből.

Tóth Csaba és Vida Attila elmenőben.  A táskás emberek korszakának remélem vége Zuglóban. 

Szintén egy listás helyett szerzett a Mi hazánk, Czeglédy János Jobbikosként már ült egy ciklusban a 2014-2019 között a testületben.

 Most jön egy értelmetlenül hosszú, október elejéig tartó időszak, amikor az eddigi testület és a polgármester van hatalomban, hivatalban. Reméljük nem köt semmilyen ártó, felesleges szerződést, nem tünnek el iratok, sem a hivatalban sem a cégeknél, stb.

Mi nekünk pedig addig ki kell találnunk, ki milyen területen dolgozik, miért lesz felelős, pontos, egymással legyeztetett feladatlistával kell átvennünk a kulcsot októberben. 

1 komment

Címkék: választás Zugló Rózsa András Momentum Horváth Csaba polgármester

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr2218425497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cattaneo 2024.06.12. 09:32:44

Nagy gratula, eljött végre ez is! Beérett a civil munka, kezdődjön a leszámolás a Mutyilanddal! Konkrét lépéseket várunk Bosnyák tér (kármentés és kártérítés), Mini-Dubaj (ne lehessen) helyett inkább infrastruktúra optimalizálása és terep rehab és SOK új zöld legyen - konkrét védelmi lépéseket a fővárostól (Karácsony is tegyen ezért), az igazságtalan garázs-adó beszüntetése, a parkolási felületek optimalizálása és átlátható működtetése és meg sok egyéb, a bérlakás program beindítása (végre), lakosság aktív bevonásával.
süti beállítások módosítása