HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Szavazz a dokira!

2022.08.01. 11:37 varnai

Időközi választás lesz Zugló 9. választókörzetében, Alsórákoson. A Civilzugló Egyesület dr. Keczéry Attilát indítja, azaz egy szerencsés egymásra találás eredménye a közös indulás. Kérjük támogassátok Attilát, nincs nála alkalmasabb ember e posztra! Olvassátok el az életrajzát és a terveit!

Kérjük támogassátok indulását ajánlasaitokkal, és ha tudtok segítsétek a kampányát, akár egy facebook megosztással, akár pár órányi aktivistáskodással!

 

2207-23_szoro_press_5_-1.jpg

Háttérként:

Az időközi választás oka, hogy Szabó Rebeka, miután Monoron egyéniben nem nyert, listás helyet kapott a Párbeszéd frakciójában. Kevesen ártottak többet Zuglónak mint ő. A Párbeszéd félrenézett minden Tóth féle korrupciónál, sőt megszavazta azokat, csak hogy a kerületi állásaikat ne veszítsék el. A parkolástól kezdve a kerületi telkek eladásáig, a Zrt. szerződéseiig lehet sorolni a kifolyó százmilliókat. Az Alsórákosi választókörzetnek pedig a túlépítések engedélyezésével ártottak igen sokat, a patakpartra épített monstrumok örökre tönkre tették azt a békés, családi házad környéket.

Legutoljára pedig a Párbeszéd csúcspontjaként az elvtelenségnek, Hadházy Ákossal, a Fideszes korrupció ellen legtöbbet tevő független képviselővel szemben Tóth Csabát támogatta az előválasztáson. Bravó! Most, miután a körzetet magára hagyták, újra ugyanott akarnak mandátumot kapni... mert az jár nekik. Nem jár.

Indul még a Fidesz, sőt állítólag a szocialisták külön is, akik Összefogás  TóthCsabáért Zuglóért nevű szervezet mögé bújva néven indítanak saját jelöltet. Hát ezért írom, hogy támogassák dr. Keczéry Attilát!

komment

Címkék: Szabó Rebeka Alsórákos dr. Keczéry Attila háziorvos Időközi választás Zugló

süti beállítások módosítása