HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Szeretne Zuglónak kétmillióért "kulturális koncepciót" írni ön is?

2022.02.11. 13:22 varnai

Szeptemberben konstatálhattuk, hogy Janicsák István is felsorakozik az előválasztásban Tóth Csaba MSZP-s jelölt mögé. Mondhatnánk embert barátjáról, csakhogy ennek a támogatásnak ára volt - melyet zuglói közpénzből fizettek meg. 

272916696_487164692792467_613702145953780823_n.jpg

Janicsák úr mellett a pártok a Momentum kivételével mind  kiálltak a Don, azaz Tóth Csaba mellett.   

A  zuglói önkormányzat a támogatás után szerződést kötött Janicsák úrral, hogy megírja Zugló Kulturális Koncepcióját. A szerződést nem bonyolították túl, két oldal az egész. 

A szerződést 2021. október 26-én írták alá, de a megbízás már szeptember elsejétől élt, azaz szeptemberben még szerződés nélkül fizettek. A koncepció megírása  furamód havi díjjazással történt, a négy hónap alatt mindösszesen kettő millió forintot fizettek ki Janicsák Istvánnak. 

2021_zuglo_onkormanyzata_megbizasi_szerzodes_janicsak_istvan_laszlo_ev-1ret.jpg

2021_zuglo_onkormanyzata_megbizasi_szerzodes_janicsak_istvan_laszlo_ev-2.jpg

20100817tocsikugy1.jpg

Gime,gime, gime....   Janicsák úr most az MSZP, a zuglói önkormányzat után  a Gattyán féle Megoldás Mozgalomban találta meg   támogatóját politikai otthonát.

 

Furamód az elmúlt hat hónapban a polgármester Zugló képviselő-testületét a megbízásról nem tartotta  tájékoztásra érdemesnek. Nem csak a képviselő-testület előtt maradt titokban a megbízás,  de a kerület Kulturális tanácsnoka. Bitskey Bence képviselő előtt is, őt sem informálta a polgármester a kulturális koncepció készüléséről, nemhogy belevonták volna a munkába. Megjegyzendő, az elmúlt két évben nem panaszkodott a polgármester a kulturális élet problémáiról, a szörnyen hiányzó koncepcióról, minden rendezvényt amit lehetett megtartottak, Tóth és Horváth Csaba fővédnöki és színpadi jelenlétével zajlott.

Minthogy a megrendelésről sem tudtunk, arról sincs információnk miféle kiválasztási módszerrel, miért  épp a méltán elismert zenész lett megbízva. Van-e Janicsák Istvánnak kultúrmenedzseri végzettsége, fel tud-e mutatni a témába vágó referenciáikat. 

Hogy a mű mikorra készült el nem tudjuk, hisz a polgármester úr az elmúlt két hónapban sem hozta a testület elé elfogadásra, átgondolásra a koncepciót, hallgatott róla mint a sír, még a koalíciós partnerei előtt is. 

De íme, a tegnapi testületi ülésen feltett közérdekű kérdésemre menten kiosztották, bár az eredeti dátumos anyagot nem láttuk. Beszéljen hát  önmagáért a négy hónap kemény munkájával elkészült ritkásan 10 oldal, 15, a végén 20 pontos betű mérettel íródva.

Tán hiányosságként megemlíthető, hogy a "koncepcióban" nem szerepel az önkormányzat rendezvénynaptára, kulturális büdzséje, eddigi és potenciális rendezvényhelyszinei. Nincs áttekintve az eddigi rendezvényeink, azok költségvetései, a rendezvényeink látogatottsága, elemezve azok népszerűsége netán sikertelensége. Ahogy  a Zuglóban tartott budapesti vagy országos szintű rendezvények sincsenek felsorolva.  Én, ha a kerület kulturális életéről dolgozatot írtam volna mindenképp számba vettem volna volna más kerületek követendő példáit, sikeres rendezvényeit, pl. az Óbudai Napokat, Terézvárosi Andrássy úti fesztivált, stb. és áttekintettem volna azok költségvetéseit...

A koncepció első oldalán szerepel a "gazdasági számítások", de ilyen mellékletet nem kaptunk. 

Olvasgassák nyugodtan. Kiváncsi vagyok, önök közül hányan tudnának - szeretnének  - hasonló szintű"koncepciót"  négy hónap, de akár egy nap alatt két millióért megírni. Ha önökben is felmerülnének a kamukifizetés, hűtlen kezelés, haveri szerződés  szókapcsolatok, hát nincsenek ezzel egyedül. 

zuglofest_tanulmany-1.jpg

 

 

 

zuglofest_tanulmany-2.jpg

zuglofest_tanulmany-3.jpg

zuglofest_tanulmany-4.jpg

zuglofest_tanulmany-5.jpg

zuglofest_tanulmany-6.jpg

zuglofest_tanulmany-7.jpg

zuglofest_tanulmany-8.jpg

zuglofest_tanulmany-9.jpg

zuglofest_tanulmany-10.jpg

zuglofest_tanulmany-11.jpg

zuglofest_tanulmany-12.jpg

3 komment

Címkék: kulturális koncepció Horváth Csaba Tóth Csaba Janicsák István Megoldás Mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8417401980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lukacsi04 2022.02.11. 15:00:43

Azt hiszem ebbe most valakinek bele kéne buknia

evilwolf 2022.02.12. 10:31:46

Zugló jó hely lehetne, csak ezek a korrupt politikai ganéládák lehúzzák.
süti beállítások módosítása