HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Nem tüntem el, utcán vagyok

2014.09.23. 09:59 varnai

Elnézést, kissé régen írtam blogot, elsodort a kampány.

gindert_kitelepul.jpgNem pihentünk, az elmúlt három hétben kopogtatással és közterületi kitelepüléssel összeszedtük az összes képviselőjelöltünk számára és a polgármesterjelöltséghez szükséges aláírásokat. Képviselőjelöltjeink, tagjaink, szimpatizánsaink  sok száz órát álltak esőben, napsütésben, beszélgettek a zuglóiakkal, osztották a brosúránkat, megismertették velük az egyesületünket, a programunkat.

Megjelentünk mindenhol: a Herminamezőn, a szakrendelő előtt ahol már jól csengő név a Civilzugló Egyesület, az Egressy téren, a Paskál parknál, az Örs vezér téri rendelő előtt, a Füredi lakótelepen is a Rákosfalva és a Csertő parkban is,  ahol kevésbé ismertek eddig minket. Természetesen minden hétvégén jelen voltunk a Bosnyák téri politikai placcon, ahol minden szervezet egymás mellett árulja politikai portékáját. Hogy ki mit árul, erről majd késöbb.

Gindert Laci a 12-es körzet jelöltje a Csertő parkban beszélget az arra járókkal.

Mindezek után rengeteg bürokratikus papírmunka közepette leadtuk az aláíróíveket, melyekből kettőt el is vesztettünk, húszezer forintunk bánta. Három jelöltünket visszadobta  a Helyi Választási Bizottság, vitatva ,hogy a saját aláírásom a saját aláírásom, e döntéseket megfellebbeztük, és a Fővárosi Választási Bizottság nekünk adott igazat. Egy körzetben, a 10-esben, a Bírósághoz kellett fordulnunk, a jelöltbejelentő nyomtatványról a én aláírásom maradt le. Várjuk a döntést.

 

Szeptember 13-14-én levezetésképp némi eső közepette kifestettük a Mexikói út Tábornok utca sarkán lévő vasúti átjárót, melyért sok köszönetet kaptunk az arra járóktól. Ilyen volt:

tabornok_utca.jpg

tabornok_eso.jpg

 És ilyen lett!   Befejezzük, ha esik, ha fúj! Ez esetben mindkettő.

A festés közben megtartottuk a jelöltbemutató sajtótájékoztatónkat. Képviselőjelöltjeink CV-jét az Egyesület honlapján ITT olvashatja. 

jeloltbemutato_net.jpg

A magyar média viszonyait, abszurd elfogultságát, pártközeliségét jelzi, hogy a hívás ellenére az ATV , a Klubrádió, melyek eddig minden Papcsák ellenes megszólalásomról lelkesen beszámoltak most távol maradtak, a HÍR TV viszont, amely eddig gondosan hallgatott bármilyen zuglói ügyben, most eljött, de csak Gottiról kérdezett, és miután semmi szenzációsat nem mondtam,nem adták le az anyagot. A köztévé és az MTI természetesen gondosan hallgatott. Ennyire fontos, ha a kerületek közül egyedüliként egy civil egyesület sikerrel elindul a választáson, miközben több párt is elbukik.

Szeptember 18-án eközben megtartottuk a ciklus utolsó  testületi ülését, számos vicces döntéssel. Erről szintén később.

Mindeközben megterveztük és legyártották a plakátjainkat is. Zugló hatalmas, 16 km2-es kerület, Magyarország hetedik legnagyobb városa, a láthatósághoz rengeteg plakát kell. A plakátok legyártása, felkasírozása rengeteg pénz, és felragasztásuk, felszerelésük rengeteg munka. Bármilyen segítséget örömmel veszünk, és természetesen a gyerekmunkát sem vetjük meg. : )

plakatragasztas 005net.jpg

plakatragasztas_toka.jpg

Ohnhausz Kati a 6-os körzet jelöltje kasírozza a plakátjait.

plakatragasztas 1010net.jpg

Magad uram, ha szolgád nincsen! - plakátot ragaszt a polgármesterjelölt

Százszámra kasírozzuk fel a jelöltek plakátjait és helyezzük ki a lámpaoszlopokra. A nagy pártok már előttünk járnak, igaz ők ezt a munkát- pénz nem számít alapon - cégekkel, daruskocsikkal végzik.

Mindeközben készülnek a jelöltek szórólapjai is. Hát így állunk.

 

komment

Címkék: kampány zugló civilzugló egyesület

süti beállítások módosítása