HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

200 forintos órabér az óvodapedagógusoknak?

2013.06.19. 18:32 varnai

Tegnap a Zuglói Szülők Közösségétől az alábbi levelet kapta a Képviselő-testület.
Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
Az óvodai nyári táboroztatás feltételeit továbbra is az Önkormányzat biztosítja. E feltételek közé tartozik az óvodapedagógusok munkája és annak megbecsülése is. Zugló jelenleg  Soltvadkerten biztosítja az óvodai táboroztatást, az ott dolgozó óvodapedagógusok 24 órás szolgálatot vállalnak, nagy felelősséggel a picik ellátása során.. Számukra ez nem pihenés, hanem a megszokott óvodai körülményektől eltérő környezet miatt nagyobb testi-lelki megterhelés.  Nemrég tudomásunkra jutott, hogy munkájukért mindössze napi bruttó 1600 forint juttatásban részesíti a táboroztató óvodapedagógusokat, amiből még saját étkezésüket is fedezni kell! (Véleményünk szerint ezen összeg tízszerese sem lenne sok a végzett munkáért.)
 
Kérjük a tisztelt képviselőket, hogy a legközelebbi testületi ülésen (június 20,) tűzzék napirendre a táborozási díj jelentős megemelését! A táboroztatás már elkezdődött, de a jelen nyári időszakra akár utólagos pótlékként is elszámolhatják az emelést.
 
Bízunk benne, hogy a tisztelt Képviselő-testület talál erre a célra erőforrást, hiszen az Önkormányzat szerződési tételei szerint mindenféle egyéb - önkormányzati tevékenységhez nem tudjuk mily módon kapcsolható - tevékenységekre is bőven jut finanszírozás (lásd táblázat). Továbbá rendelkezésre áll még az óvodások vízhez szoktatásából tavaly megtakarított összeg is, amit remélhetőleg ígéretükhöz híven az óvodákba forgatnak vissza.
 
 
Üdvözlettel és köszönettel,
 
Budapest, 2013-06-18.
 
                                                                    Zuglói Szülők Közössége
 
 
Táblázat
Szerződés megnevezése
( típusa )
Szerződő partner neve
Szerződés tárgya
Szerződés nettó értéke
Szerződés
kötés időpontja
Szerző-
dés lejárata
Kötelezettség
vállaló
Megállapodás
Heti Válasz Lap-és Könyvk.
Heti Válasz megáll.2.sz.módosít.
    3 960 000
2012.12.18
2013.12.31
Dr. Papcsák Ferenc
Szállítási-keretszerződés
Artamondó Kft.
Demokrata, Heti Válasz terjesztés
   7 999 999
2012.12.18
2013.12.31
Dr. Papcsák Ferenc
Egyedi megrendelőlap
Médiaszolgáltató Kft.
Demokrata, Heti Válasz újság terjesztés
42 000 Ft/hó
2013.01.07
2013.11.30
 
megbízási
zvzrt
Csikszeredai ingatl.adásvétel leb.
     700 000
2012.06.24
2012.08.31
Dr. Papcsák Ferenc
adásvételi
Keresztes Attila
Csíkszereda Köbánya u.12 ház
20 000 000
2012.06.01
2012.07.20
Rozgonyi Zoltán
Megrendelés
zvzrt
Demokrata, Heti Válasz terjesztés
     82 500
2012.10.01
2012.12.31
Rozgonyi Zoltán
 
Forrás: www.zuglo.hu
Utána kérdeztem, a hír igaz. 
Az óvodapedagógusok fizetése a szánalmas, szégyenteljes, megalázó  napi bruttó 1600 forint.  ( viszonyításképp a  képesítést nem igénylő McDonald's alapórabér bruttó 535 ft (14-22-ig 20% műszakpótlék; 22-06-ig 40% műszakpótlék ) 
Az ott táboroztató tanárok is igen keveset, napi 4300 forintot kapnak egy nap táboroztatásért.  Mondanom sem kell, ez sosem napi 8 órányi munka, hanem 24 órás aktív jelenlét és felelősség vállalás. ( már szinte mint egy veterán mondogatom, én ott voltam, de hát tényleg,  táboroztam én Soltvadkerten, úgy kellett minket nyolcadikosokat a tóból kiverni, hajnalonta meg a lánysátorból   kihajkurászni : )
Holnap a testületin javasolni fogom, hogy a költségvetési tartalékból a polgármester csoportosítson át a tábor büdzséjébe 5 millió forintot,   és az ott dolgozó óvoda pedagógusuk és tanárok  napi bérét egységesen bruttó 5500 forintra emeljük, és teljes ellátást kapjanak. ( a BVSC-ben táboroztató tanárok kapnak ennyit pedig ők napi 8 (10)  óra munka után hazamennek)
A polgármester az átcsoportosítást  saját hatáskörben 5 millió forintig megteheti, ha a bértömeg növekedés az 5 milliót meghaladja, a képviselő-testület utólag is jóváhagyhatja a különbözetet.  A szülők által mellékelt pár önkormányzati tétel igen találóan  mutatja, hogy a zuglói önkormányzat, ha nem óvoda pedagógusok béréről van szó, akkor meglehetősen  nagyvonalú.
Erős a gyanúm, hogy a kerületi óvodapedagógusok közül senki nem került be a Zuglói Lapokban szereplő "minden natyonszep, mindennatyonjo,mindennel megvagyok elégedve" mintavételbe.
zuglokerdezfelelek.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr165369360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piranya_mama 2013.06.19. 22:05:57

Azért a BVSC-ben felügyelő pedagógusokkal sem cserélnék (mint tudjuk ezernyi rejtett bomba lehet ott).
Itt szimplán a megbecsülésről van szó - tök mindegy, hogy 8-10 óra, vagy 24 óra...
süti beállítások módosítása