HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Kérdésem lenne...

2012.04.18. 09:55 varnai

Közérdekű kérdések a 2012-04-19-i Képviselő-testületi ülésre.

 

Tisztelt Polgármester úr, több kérdésben szeretnék Önnek közérdekű kérdést feltenni.

 

1.

 

Több képviselő is érdeklődött már a Vagyonkezelő Zrt igazgatójának jutalmáról, annak konkrét összegéről, de egzakt válasz ennek ellenére máig nem érkezett. A tájékoztatás szerint a pénz jótékony célra lett felajánlva.

 

 

a.) Kérjük a konkrét  összeget megjelölve tájékoztassa a képviselő-testületet mekkora jutalom lett kifizetve.

b.)  Kérjük nevezzék meg mely alapítvány, egyesület javára lett a pénz átutalva. Ki utalt?  Kérjük az utalást bizonyító dokumentum másolatának csatolását.

 

2.

 

A Zuglói lapok és az ön tájékoztatása szerint a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. működése hatékonyabb lett, az elbocsátásoknak, személycseréknek köszönhetően a működés jobbá és olcsóbbá vált.

 

  1. Kérem közöljék szám szerint hány fő lett elbocsátva, hány fő lett felvéve. Mekkora volt statisztikai létszám 2011 novemberében, és 2012 március hónapban.
  2. Hány fő áll szerződéses, megbízásos és más hasonló módon kapcsolatban a ZvZRt-vel?  Milyen havi költséget jelent ez?
  3. Hogy alakult a havi bértömeg? 2011 novembert és 2012 március havit szeretném látni.

 

  1. Hány fő dolgozik a Társasház kezelő Kft-nél? Mennyi a havi bértömeg?
  2. Hány fő dogozik az Eszközkezelő Kft-nél? Mennyi havi bértömeg?

 

 

 

3.

 

A Tulajdonosi Bizottság nemrég az erdélyi Csíkszeredán lévő ház megvásárlásáról döntött, mely az Ön előterjesztésével került a bizottság elé. Az ezzel kapcsolatos kérdések:

 

  1. Miért Csíkszeredán vásárolunk házat, miért nem a testvértelepülésen Csíkcsicsón?

 

  1. Alsórákos, Berlin Steglitz-Zehlendorf kerülete és Razibórz jóval régebb óta testvérvárosunk és a kapcsolatok is sokkal aktívabbak mint Csíkcsicsóval. Miért nem vásárolunk házat, ingatlant ezeken a településeken?

 

  1. Miért nem választhatott a Bizottság több ingatlan közül?

 

  1. Ki választotta ki a Csíkszereda Kőbánya utca 21. szám alatt található ingatlant?

 

  1. Hol volt meghirdetve ez az ingatlan, mily módon és ki találta?

 

 

  1. Milyen szempontok alapján, hány ingatlan közül lett ez az épület kiválasztva?

 

  1. Ki látta az ingatlant fizikai valójában, ki garantálja, hogy állapota, műszaki állapota, megfelel a leírtaknak, megfelel az önkormányzatnak?

 

  1. Be van-e rendezve? Felszereltsége, berendezése lehetőséget ad-e az azonnali használatra?

 

  1. Mennyit kell még költeni az ingatlanra? (fűtés, bútor, konyha, ágynemű, egyéb berendezés és eszköz)

 

  1. Ki tárgyalt a tulajdonossal?

 

  1. Miért fogadtuk el a tulajdonos által megjelölt árat, miért nem alkudott az önkormányzatot képviselő valaki, amint ez ingatlan vásárláskor szokás?

 

  1. Milyen folyamatos költségek lesznek, pl. gondnoki bér, esetleges folyamatos őrzés, takarítás, ágynemű húzás, mosatás, érkezés előtti befűtés,  a tüzelő költsége, kertészet, közüzemi számlák? Készült ezekre kalkuláció? Kérjük csatolják.
  2. Mely költségvetési sorból lesznek ez a folyamatos költség fizetve?

 

 

Válaszát, fáradozásukat előre is köszönöm,

 

Tisztelettel,

Várnai László

Önkormányzati képviselő LMP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása