HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ej. ráérünk arra még!

2012.11.09. 12:15 varnai

 Vajon mikor lehet majd más önkormányzatokhoz hasonlóan nyomon követni az interneten a zuglói képviselő-testületi üléseket?

Egyelőre a kerület lakosainak már az is az újdonság varázsával szolgál, ha megismerheti  az ez ügyben született határozatokat és azok végrehajtását.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata

 

K I V O N A T

a Képviselő-testület 2012. március 1-i ülésének jegyzőkönyvéből

 

25./Javaslat a képviselő-testületi ülések nyilvánosságának kiszélesítésére

Előterjesztő: Markó Elemér István önkormányzati képviselő

Előterjesztés sorszáma: 123-139/2012

 

138/2012. (III.01.) sz. határozat

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a Zuglói Médiaszolgáltató Kft. bevonásával dolgozza ki a képviselő-testületi ülések interneten keresztül történő élő közvetítésének technikai feltételeit, készíttessen erre vonatkozó költségbecslést, s azt terjessze be a Képviselő-testület 2012. áprilisi rendes ülésére.

 

Határidő: 2012. áprilisi 26-i képviselő-testületi ülés

Felelős: dr. Papcsák Ferenc polgármester

 

  (19 fő jelen, 19 mellette, egyhangú igen)

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A képviselő-testület a fenti határozatnak megfelelően áprilisban újra tárgyalta a testületi ülések közvetítésének lehetőségét.:

280/2012. (IV.19.) határozat

a képviselő-testületi ülések Interneten keresztül történő élő közvetítéséről

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testülete, úgy dönt, hogy képviselő-testületi ülések Interneten keresztül történő élő közvetítésének bevezetését az Internetre való élő feljutás ingyenes technikai lehetőségének megléte esetén támogatja.

Amennyiben a képviselő-testületi ülések Internetre történő élő feljutás ingyenes technikai lehetősége nem biztosítható, úgy a képviselő-testület üléseinek felvételről történő közvetítését támogatja.

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a szükséges intézkedéseket tegye meg és a megtett intézkedésekről a Képviselő-testület részére készítsen tájékoztatást.

 

Határidő: 2012. július 30.

Felelős: dr. Papcsák Ferenc polgármester

 

(20 fő jelen, 18 mellette, 0 ellene, 1 tart., 1 fő nem szavazott)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az október 25-i ülésen a Képviselő-testület tárgyalta a lejárt idejű határozatokról szóló jelentést, abban az alábbi intézkedés szerepelt a fenti határozatra vonatkozóan:

 

Intézkedés: A felvételről történő közvetítés technikai feltételeinek megteremtése jelenleg folyamatban van a Médiaszolgáltató Kft-nél. Amennyiben a technikai feltételek biztosítottak lesznek, a közvetítés megkezdődhet. 


Költségbecslést azóta sem kaptunk.  Megjegyzendő, a Zuglói Médiaszolgáltató Kft büdzséje  idén 250 millió forint,  - hozzávetőleg ennyi pénzt fognak beszedni a  kerület lakóitól a kommunális adóból.

A  Siket Tibor ügyvezető ( Papcsák Ferenc volt  nyíregyházi kampányfőnöke )  által vezetett cég éves cég megalakulása óta sem az ügyvezető sem Felügyelő Bizottság a képviselő-testületnek  egy rendes átfogó beszámolót nem tartott

Zuglónál sokkal kisebb gazdasági erővel rendelkezők önkormányzatok százaiban  mára a napi rutin része, hogy a lakosok  testületi üléseket mind élőben, mind felvételről nyomon követheti. 

A fenti határozatok végrehajtását nézve mintha Zuglóban nem olyan nagyon nem akarnák ezt a közvetítést.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr374898615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása