HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Felkérjük, tegyen feljelentést

2012.09.19. 14:55 varnai

A tegnapi  Felügyelő Bizottsági ülésre az alábbi határozati javaslatokat nyújtottam be.

1.

A Felügyelő Bizottság felkéri a polgármestert, mint tulajdonost, hogy hivatalos személyként az alábbi bűncselekmények

- Btk. 289. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés szerint minősülő a számvitel rendjének megsértése bűntett,

- Btk. 319. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés szerint minősülő hűtlen kezelés bűntett,

- Btk. 320. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés szerint minősülő hanyag kezelés bűntett,

- Btk. 276. §-ba ütköző és aszerint minősülő magánokirat-hamisítás vétsége,

tényállási elemeit  kimeríti, ezért felmerül ezen fenti bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja ismeretlen elkövetők részéről, ezért tegyen haladéktalanul bűntető feljelentést.

2. 

A Feügyelő Bizottság felkéri a polgármestert, hogy mint a tulajdonos intézkedjen a volt vezérigazgató és az adott osztályok vezetőivel szemben a fegyelmi és kártérítési eljárások haladéktalan megindításáról.

3.

 Felkéri a polgármestert, hogy a jogtalan kifizetések miatt az önkormányzatot ért teljes kárt méresse fel.  A jogtalanul kifizetett számlák ügyében a HBF Kft-vel a visszafizetésről a tárgyalásokat kezdje meg.

4.

Felkéri a polgármestert, hogy hivatalos személyként és tulajdonosként kezdeményezze a NAV-nál a volt vezérigazgató, Mazsu Gergely és a volt „divízió-vezető”, Nagy Gyula Krisztián esetében vagyonosodási vizsgálatot.

5.

Felkéri a polgármestert, hogy, vizsgáltassa meg a gyorsszolgálati munkára kiírt közbeszerzés jogszerűségét, célszerűséget.

6.

Felkéri a vezérigazgatót, hogy a 2011-es és 2012-es intézményi felújításokról kezdeményezzen a belső ellenőrzési vizsgálatot.

7.

Felkéri a polgármestert, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. gyorsszolgálati divíziójának átvilágításról szóló ellenőrzési anyagot, és a vizsgálat következményeként tett konkrét lépéseket a soron következő, szeptember 20-i a zuglói képviselő-testület ülésén ismertesse.

Határidő: 2012. szept 20.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Az első pontot egy órás vita után az FB tagok egyhangúan megszavazták. (Gyügyei képviselő nem vett részt az ülésen). 

A 2.3.. pontnál tartózkodtak, de hasonló tartalmú más által beterjesztett és elfogadott határozatok öszevágnak ezekkel a pontokkal. A 4. pont szintén egyhangú szavazással ment át. Kíváncsi vagyok mikor és milyen érdemi lépések történnek.


Ami számomra döbbenetes. a 7. pontot leszavazták. A képviseleti demokrácia micsoda kicsavart változata él a itt a fejekben.

A többi képviselő, (akik  minket delegáltak,  a felügyelettel megbíztak, bizalmat szavaztak nekünk)  nem tudhatják meg mi történik, nem tudhatják meg mi történik abban az önkormányzatban, a kerület 100%-os tulajdonú cégében aminek a  vezetéséért politikai és bizony anyagi  felelősséget vállalnak. (lásd Hunwald ügy )

A képviselőknek így,  tökéletes információhiányban kell felelőssen döntéseket hozniuk a Vagyonkezelő előterjesztéseiről, sok százmilliós projektjeiről, éves beszámolójáról vagy nem is olyan rég a vezérigazgató közel 9 milliós jutalmáról. Az ellenzékiek még szavazhatnak nemmel, de a kormánypártiakat nem irigylem, ők mondhatni önként,  - hisz nem tiltakoznak - dugják hurokba a fejüket, szavaznak meg életveszélyes, akár büntetőjogi következményekkel is járó dolgokat.

És hát szegény zuglóiak, nyögjék csak a kommunális és egyéb adókat, de az, hogy megtudhassák, ki és hogyan gazdálkodik ezzel a pénzzel, óhh ahhoz már semmi közük.

 

1 komment

Címkék: zugló vagyonkezelő mazsu papcsák

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr704787762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2012.09.19. 16:20:05

Remélem nem ennyire szörnyű a helyzet, a papcsákfajzat még nem a tulajdonosa az önkormányzatnak és vagyonának, csak a tulajdonosi jogokat gyakorolja.
Egyébként csak ő tehet feljelentést, vagy más majd megteszi, ha ő nem lép?

Én már azt se értem hogy egyáltalán miért kell kérelmezni hogy megismerhessük a vizsgálat eredményét, ez nem közérdekű adat alapból, amit nemhogy képviselőknek, de minden lakosnak ismernie kéne?
süti beállítások módosítása