HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

tavasz, választási izgulás

2011.04.10. 10:28 varnai

Kipattantak a rügyek, apró harsányzöld levelekt cibál a szél, kapaszkodnak, nem hagyják magukat. A kertben és az utcában mindenütt virágok, virág és tavasz illat. Fehér gömb a szomszéd kertben a vadcseresznye, hajnalban rigók lármázzák fel a környéket, apró ágakat gyűjtenek az erkélyünkről a gerlék. (Itt az idő rendbetenni az erkélyen a virágládákat.)

Ma van az időközi választás. Két hónap fárasztó kampányt pihenünk ki ma este. Az eredményre igen kíváncsi vagyok. Komoly visszajelzés lesz mindenkinek.

 Kiderül mit hallottak, mi ment át, mit értettek meg a "zemberek", a zuglóiak az elmúlt fél év kerületi ügyeiből, történéseiből. Kiderül észrevették-e, hogy az ellenzéki pártok közül mi, az LMP volt a kerületben amelyik valóban odafigyelt, részt vett, és jelzett ha problémát látott. Minden párt komoly kampányt folytatott, a zuglóiban tudatos polgárok élnek, azt feltételezem a részvétel megaladja majd az időköziken megszokott 20%-os átlagot.

Remélem az időközin kevésbé az országos politikáról, és inkább arról döntenek, kit tartanak a helyi, mindennapi ügyeik képviseletére a legalkalmasabbnak. Ki volt szimpatikusabb, hitelesebb.

Persze, nincs kétségem, valamelyest az országos politikai trendek is lecsapódnak a választási eredményekben, itt talán a többi, mostanában lezajlott időközi választás eredményének összehasonlítása lehet alkalmas a helyi és és országos hatás szétválasztására. Szóval izgulunk.

És hát jövő héttől újra kampány, itt Herminamezőn.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr142813720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pgroza 2011.04.11. 01:03:41

... és újabb bukta május 29-én, ha nem találtok egy olyan közös jelöltet, akit mindenki támogathatna a Fideszes ellenében (ha a Tildy vonulatot követik, akkor most egy Mária Valériájuk lesz - szintén híd a Dunakanyarban -. Egy kis egyeztetést megérdemelnének szegény zuglói zemberek. Egyébként meg majd május végén sem lesz másként, mint hogy a virág nyílik, a madár dalol, a kutya ugat, a karaván ...

bellator sincere 2011.04.11. 10:27:31

sürgősen találni kell egy közös jelöltet, mert rövidesen K. B. lesz Zugló polgármestere, és akkor a Zuglónak annyi..............
süti beállítások módosítása