HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Közérdekű kérdések a köztisztviselői státuszokról

2016.07.28. 15:47 varnai

Tisztelt Polgármester úr,

Közérdekű kérdést szeretnék feltenni a hivatal több státuszával kapcsolatban, melyekről úgy tűnik Önnek és nekem eltérő információink vannak.

A polgármester úr a HÍR TV július 27-i adásában  (http://hirtv.hu/videok/159557) azt mondta, hogy főmérnökünk eddig sem volt.

Kérdéseim:

1.) akkor kit mutatott be nekem a polgármester főmérnökként a Pillangó parki lakossági fórumon?

2.) A  kerület mikor írt ki pályázatot a főmérnöki pozícióra?

3.) Ki nyert? Mi történt a pályázattal?

4.) Jeszták Lajos ki lett-e nevezve főmérnöknek, letette-e az esküt, állt-e  és mennyi ideig munkaviszonyban, mennyi ideig vett fel fizetést a zuglói önkormányzatban?

5. Mi történt vele? Felmondás, közös megegyezés, stb? Mi volt az oka a hirtelen elküldésének, távozásának?

6.) Jelenleg ki van-e írva a főmérnöki állásra pályázat? Ha nincs, miért nincs?

A riportban állításként szintén elhangzott, hogy a Gazdasági Osztályvezető, Magyar Erzsébet nem adta be a felmondását. 

7.. ) Az elmúlt időszakban nem adta-e be a közös megegyezéses felmondását az osztályvezető?

A hivatalban nemrégiben új státusz lett létrehozva, az Üzemeltetési Osztályvezetői. A pozíciót Kéri András kapta, aki a Párbeszéd Magyarországért egyik alapító tagja, a párt alapítványának kurátora.

8.) Volt-e pályázat kiírva a pozícióra?

9. ) Nem érzi-e összeférhetetlennek a PM Kft-jének, a Párbeszéd Platform Kft egyik tulajdonosának,  a párt alapítványának kurátorának zuglói kinevezését azzal a mondással, hogy "Zugló nem lesz a PM kifizetőhelye"?

A hivatalban pletykák terjednek az új osztályvezető kimagasló bérezéséről.

10.) Milyen besorolásba került, mennyi a bére,  és a bére mellett lettek-e plusz célfeladatokkal vagy bármi egyéb bérkiegészítés, jövedelem számára lett-e biztosítva?

 A kerület jegyzője július 3. óta nincs munkaviszonyban, állása ekkortól meghirdethető lett volna. Véleményem szerint a hivatal szakmai vezetése, a törvényességi kontroll szempontjából fontos, hogy a státusz a lehető leghamarabb betöltésre kerüljön.

11.) Miért késik a pályázat kiírása, miért nem hirdettük meg a lehető leghamarabb?

12.) 2016 eleje óta hány köztisztviselő ment el a Zuglói önkormányzattól?  Jelenleg hány üres státuszunk van, és melyek ezek?

2015. július 28.

Választ várva tisztelettel,

Várnai László önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr78919940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása