HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Pártot kampányáról

2014.10.06. 12:42 varnai

Utolsó hetébe fordult és egyre durvul a zuglói kampány : plakátletépések és szervezett ráírás, vádaskodó nyomdatermék és feljelentés, közpénzből kampányolás, beválthatatlan ígéretekkel fűszerezett liszt és almaosztás, fenyegetés, provokálás - mindenki hozza a megszokott formáját.

A kampány előző hete a plakátok kihelyezéséről szólt. Ez igazi anyagcsata. Mi 500 darab 50x80-as polgármesteres táblát és kb 500 kisméretű egyéni jelöltes táblát tettünk ki, a plakátok többségét ragasztottuk. Ez a mennyiség szinte elvész a kerületben a konkurencia  dömpingje között, bár csak a farostlemezek 350 ezer forintba voltak...  A jelöltek maguk szerelték fel sokszor akrobatikus munkával a táblákat. A Fideszeseknek kb. tízszer ennyi táblájuk van, ők a felszereléssel sem bajlódnak, daruskocsikat béreltek. Mennyibe lehet a "nagyoknak" a  plakátolás? 5-7 millió? És ha hozzávesszük a számtalan Rozgonyis, Karácsonyos óriásplakátot, az Örs vezér téri megaplakátot, járműhirdetést? 15 -20 milla?

fideszplakatszereles_1.jpg

1781864_730194503683768_5779757044388941019_n.jpg

Erdős Dórát alvállalkozók szerelik a Bosnyák téren. Ennek a daruskocsinak 60-80 ezer forint a napidíja, plusz a szerelők óradíja. A mi képviselőjelöltjeinknek nem jutott nagy méretű plakát, a polgármestereseket is sajátkezűleg szerelték fel.

A zuglói Fidesz-KDNP kampányát segítik a baráti cégek, a Simicska féle óriásplakátcég, printben a Helyi Téma. Az objektív tájékoztatás sajtóetikai szabályát sutba rúgva csak az egyik jelölttel készítenek interjút. A termelési  alákérdezős riportban még véletlenül sem szembesítik az alpolgármestert a ciklus elei ígéretekkel, a négy év  kínosabb történéseivel, a költségvetési számokkal, az ígéretei gazdasági hátterével.

A Fidesz e mellett -jó szokásához híven - közpénzen is kampányol.

A kormányzati óriásplakátok mellett nekik kampányol a Városliget Zrt. is, egy véletlenül épp most kiadott színes-szagos füzettel, melyben ki más mint Kovács 

IMG_7623.jpg

A  Fideszt támogató nyomdatermékek. Baráti  cégé (rokoni kapcsolat van a lapot birtokló Vitézi és az Orbán család között)  , önkormányzati kiadvány, és a Városliget Zrt  remekül időzített kiadványa

Balázs, a pécsi költségvetési koncepció lekopizója, megbukott alpolgármester, ez esetben mint a Ligetköztársaság vezetője ad interjút. A cikkhez csatolt két nagy képen még véletlenül sem a ligetet, hanem őt, a 4-es körzet Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltet látjuk. A kiadvány kinyomása és postaládás terjesztése sok millió forint közpénzbe került.

Az önkormányzat  is - ahogy szokott -  beszállt a DSC_0209[1].jpgFidesz kampányába.

A hivatal által gyártatott 70 ezer  Zugló megújul  című 50 oldalas A5-ös füzetet osztják a Fidesz pultjainál. Hogy hogy került hozzájuk az önkormányzati kiadvány ezerszámra, azt nem tudni. 

 

 

A Zugló Megújul propaganda kiadvány 7 millió+Áfájába fájt a kerületnek  - sajnos számos valótlanságot tartalmaz.

A legvicessebb az amikor azt írják, ők nem is bezárni akarták a Hermina úti szakrendelőt, hanem megmenteni.Szintén abszurd a tanácsadói szerződések  megszüntetéséről szól 4. oldali állítás. Bíróságon lett bebizonyítva, hogy Papcsák Ferenc 2010 végén tucatnyi megbízási szerződést kötött 80 millió forint értékben,  melyek közül például Rátonyi Gábor volt polgármesteré talán még mai  is él, havi 2-300 ezer forintot számláz sporttanácsokért a Sport és Rendezvényszervező Kft-nknek - érdemi munkavégzésről nem tudunk.

Mind a Zugló Újságban mind a Témában csak a Fidesz-KDNP polgárjelöltje mondhatja el a programját , számolhat be az elmúlt 4 évről. Már persze ahogy azt láttatni akarják.

Látványos  a lódítás van a kommunális adóról: Az adót az előző ciklus rossz gazdálkodására kenik, gondosan hallgatva arról, hogy az adót 2012-ben vetették ki, ekkor már egy teljes éve a Fidesz gazdálkodott. A baloldal populista és beválthatatlan kampányígéretére  - Visszaadjuk a kommunális adót! - válasziul ezt írják:  "Elkezdtük visszafizetni". Ennek semmi nyoma. "Mindenki maga rendelkezik  arról, hogy hogyan szeretné visszakapni"  ... Természetesen a kerület költségvetésében nincs 410 millió forint plusz, adót visszaadni jogilag is zűrös.

A gazdálkodás valós számait elhallgatják, például azt, hogy 2013 decemberében 560 milliós működési hiányt csináltak és ezt egy lendülettel hozzácsapták az állami adósság átvállaláshoz. Hallgatnak a társasházaknak felhalmozott több mint féléves adósságról is, mely egy időben meghaladta a 200 millió forintot.

A ciklus kezdetekor ígért Remiz helyére épülő kulturális centrum nem csak nem épült meg, de a BKK többször ki is nyílvánította: semmiféle szándéka nincs onnan kiköltözni, tekintettel arra, hogy nincs hová tenni a villamosokat.

Mint ahogy semmiféle terv  és persze félretett pénz sincs a Bosnyákon  beígért új önkormányzati épületre, rendelőre vagy rendőrségre, Nem baj, most mindkettőt újra beblöffölik.

Papcsák 2010-es kampányígérete volt a Sport és szabadidő központ megépítése. Nem csak hogy nem épült meg,  legutoljára a Kövér Lajos utcába igérték, tornateremként a Hermann Ottó általános iskola szűkösségén is segítve, de a rá meglévő 2,9 milárdnyi 2008 óta félretett kötvényt, sőt a kifejezettn a szabadidőközpntra lekötött 1,4 milliárdnyi pénzt is elköltötték.

Szintén légből kapott ígéret a Nagy Lajos átvezetése a Szegedi útra. Erre semmiféle terv, még költségbecslés sincs a fővárosnál. A Thököly úti gyorsvillamos is csak álom, üres ígéret. És végül, ha már azzal csesztetik karácsonyt hogy nem itt él, Rozgonyi Zoli rövid CV-jében gondosan elhallgatja hogy már 10 éve nem Zuglóban, hanem a XVI. kerületben lakik.

Természetesen a kerületi újság ugyanezeket a valótlanságokat ismétli.

 

IMG_7624.jpg

A Zuglói Lapok dupla oldalt ad az egyik jelöltnek, míg a többiek közül csak az ellenzéket "megosztóknak" ad  aránytalanul kisebb felületet.

Megszólal Papcsák Feri! Őt az elmúlt fél évben eldugták, nem csak a Zuglói Újságból tűnt el, (a fénykorban 5-7 portréja is volt egy lapszámban) de felháborító módon még az önkormányzati rendezvényeket is negligálta. Most búcsúzóul engem dicsér.. Álságos, afféle Piszkos Fredi barátság ez, tudja ő jól, árt annak, aki mellé odaáll. A zuglói MSZP egyből el is rikkantotta magát a Facebook oldalán, hogy megegyeztünk, illetve zsarolnak... Vajon akkor 4 évig miért nem támadta Papcsákot Tóth Csaba, csak nem ugyanezért?

 

A baloldal szintén maradt a tradícióinál, ahogy IMG_7629.jpgtavasszal is, most is  egy számomra elfogadhatatlan stílusú, féligazságokkal teli kiadvánnyal jöttek ki.

Ezeknél a politikai kultúra alját jelentő kiadványoknál csak az impresszumból derül ki, hogy a baloldal adja ki .A kiadvány felsorol minden ügyet, amit az elmúlt négy év alatt én ástam ki és amikről ők négy évig gondosan hallgattak. Mert hiába ült két MSZP-s a Tulajdonosi Bizottságban ( köztük Sógor László képviselőjelölt) minden disznóságot nekem kellett kikérni, kinyomozni, nyilvánosságra hozni, ők nem vettek észre semmit, nem fordultak nyilvánossághoz se kötvénnyel, se vagyonkezeléssel, se az erdélyi házzal, se semmivel. Érdemes elolvasni a listát és végignézni, és rákeresni a neten mely ügyeket hozták ők elő, és melyekről írtam én a blogban, majd vittem őket sajtó elé, és melyekben szólaltak meg az MSZP-sek?

Semelyikben.Tóth és három önkormányzati képviselője négy évig egyszer nem állt zuglói ügyben ki, nem tartott sajtótájékoztatót  a hivatal előtt. Vajon miért nem tették?

 

Ennél visszataszítóbb amit az MSZP-sek a DSC_0493[2].jpgkitelepüléseinkkel művelnek. Immár negyedik alkalommal jönnek oda és  zaklatják a képviselő-jelöltjeinket, e mellett az egész kerületben suttogó propagandát terjesztenek ellenem. (vállalhatatlan, veri az asszonyt, mondják Karácsonyék a pultjaiknál arra a lakossági  kérdésre, hogy miért nem működnek velünk együtt, eltitkolva két tényt:

1. hogy soha még csak meg sem gyanúsítottak bántalmazással, családon belüli erőszakkal, 2. az együttműködést a baloldali pártok, leginkább az MSZP, amely a 15-ből 10 körzetet kért, hatalom és posztéhsége tette lehetetlenné.

A nőfigura mögött Török Zsolt, baloldalt az MMA harcos biztosít. Úgy tűnik nem a fidesz, hanem mi vagyunk az ellenség.

gotti_es_tarsai.jpg

Szombati piac. Feri az MMA harcos  Tóth testőre, Karácsony és Tóth kampánycsapatának oszlopos tagja. Drevenka Moni képviselőjelöltünknek azt magyarázza, hogy ő sokáig békés bír maradni. Gottival ott ólálkodnak körülöttünk egész délelőtt. Én elég sok borsot törtem Papcsák orra alá, de idáig sose vetemedett.

Ennek a gusztustalan kampánynak Tóth Csaba a kiötlője, Karácsony a jóváhagyója, a lebonyolítója pedig Török Zsolt a bajai videóhamisításba belebukott, éhségmenetekben kerekre hízott MSZP-s pártapparatcsik. Kísérőként ott állnak Tóth testőrei, Gotti és MMA harcos barátja, Sógor László Tóth zuglói mindenese, képviselőjelöltje.

Ami különösen visszatetsző, hogy Tóth Csaba mindezt azután teszi, hogy még nincs fél éve, hogy  kérésére én 70 ezer ZUGLAP-ban álltam ki mellette, kértem a zuglóiakat, hogy szavazzanak rá. A kis különbséget látva, nagyon valószínű, hogy e támogatás miatt ülhet egyáltalán a parlamentben. 

IMG_7627.jpg

Tavasszal  70ezer ZUGLAP-ban biztattam a zuglóiakat arra, hogy  a baloldalra, Tóth Csabára szavazzanak. És a lakosok minden viszolygásuk ellenére meg is tették. Jó tett  helyébe jót várj.

Az MSZP azt műveli most itt Zuglóban kicsiben, amit országos szinten művelt tavasszal a többi páttal. A"baloldal" hataloméhségének vereség és bukás a vége. Nem tudom hányszor kell még ennek bekövetkeznie, hogy megértsék. Tóthnak és Karácsonynak persze mindegy, az ő helyük biztos, Tóth marad parlamenti képviselő, Karácsony Falus kigolyózásával biztos befutó az Együtt-PM fővárosi kompenzációs listáján. A zuglóiaknak meg itt marad a Papcsák- Rozgonyi duó  és csapata.

 

komment

Címkék: önkormányzati választás plakátolás Simicska Tóth Csaba Gotti Rozgonyi helyi Téma Kaácsony Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr446760279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zub_ 2014.10.06. 21:40:00

Itt ez a szép kiadvány aminek a címe "Megújult a BVSC-Zugló". Rögtön az első oldalon Rozgonyi alpolgi kampánycikkével. Holnap (kedden) adják át az új létesítményt.
indafoto.hu/zub_/bvsc
süti beállítások módosítása