HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Ez mélyen drámai" - Papcsák megsértődött a zuglóiakra

2014.04.09. 15:58 varnai

Ritkán teszek ki Papcsák filmet, de ezt meg kell nézniük. Röviden, döbbenet. Mostanáig azt gondoltam elegáns leszek, nem kommentálom Papcsák választási vereségét. Most hogy kijött ezzel a nem is tudom mivel, hadd reagáljak az általa összehordottakra.

 

Elsőként is a testbeszéd: A máskor lehengerlően magabiztos Papcsák feszeng. (már túl azon, hogy Pindroch annyira alákérdez, hogy az már tényleg fájhat)

Iszonyúan megtört, zavart. talán másnapos. Tegnap mentem egy  kört a hivatalban, furamód ott máshogy élik meg a zuglóiak véleményét,  csupa mosolygós, kacsintós, csillogó arccal találkoztam, már kivéve a kabinetszintet, ahol síri csend és hullaszag volt. A  "törvényesség őre" funkciót rég feladó, teljesen fideszkatonaként működő jegyző tíz évet öregedve egy kartondobozba csomagolt, (ennyire sürgős?)   és persze Cseke sajtókamarást,  aki szuper közleményeivel, a Papcsák Harsonával a tragédia részbeni felelőse.

 

Papcsák láthatóan nem is érti, hogy történhetett ez  meg. Ennyi pénzosztás, ennyi avatás, ennyi porté után, hogy lehettek ennyire hálátlanok a zuglóiak.  Hatalmas pofára esés lehetett ez nekik, hisz tényleg akkora arccal járkáltak már, annyira biztosak voltak a győzelemben. Hisz mindent bevetettek, ami törvényes  volt ,sőt messze azon túl. Papcsák úgy érzi, a Zuglóiak elárulták.

Lesütött szemmel mentegetőzik, felelősöket keres. A lakosság összetétele, a "vörös félhold" a hibás. Csak jelzem, 2010-ben ugyanez a lakosság választotta meg őt  46%-os arányban.  Bizalmat szavaztunk a messziről jött elszámoltatási kormánybiztosnak.

Próbálja összemosni magát a többi vesztessel.  A legviccesebb, amikor  megjegyzi Tóth soproni ember, sőt felemlegeti, a gaz Oláh Lajos nem VII. kerületiként ment kampányolni egy lokálpatrióta ellen. Javaslom Feri vedd elő a lakcímkártyádat és nézd meg  hol laksz, illetve emlékeztetnélek az ezer éve itt lakó Pelyva ellen győztél.

_címlap0001_JPG_.jpg

 

Vajon szerencsés-e kétezer tüntető zuglóit másik nyolcvanezer előtt vádaskodónak titulálni?

Eszébe sem jut, esetleg az ő kerületi tevékenysége,  habitusa, rendelkezései is okot szolgáltattak a vereségére? A kommentelők feljelentése megvan? A  kommunális adó kivetése? A szakrendelő bezárás és az az ellen tüntető kétezer ember vádaskodónak titulálása? De hány a fogadóórádra nagy nehezen bejelentkezőtől, hónapok után kegyesen fogadottól hallottam  lekezelő stílusodról, nem teljesített ígéreteidről...

Azt mondja, a   lakosok összekeverték az országgyűlési választást, munkát az önkormányzatival. De hát ő kampányolt az önkormányzat tevékenységével, ő avatott napi kétszer, ő osztatott Erzsébet utalványt. És az ő hivatala tartja vissza ezzel párhuzamosan 600 zuglói társasházban immár fél éve a közösköltséget.  Mit gondolt, vajon  az  e házakban lakó tízezernyi zuglói nem fog szavazni?

Azt mondja az ellenzék csinált negatív kampányt, az ő kampányuk abszolút pozitív volt. Javaslom lapozza fel a Fidelitas Elég volt!! című kiadványát,  a legutóbbi két-három Zuglói Lapokat és olvassa hozzá a Kúria döntését is.

Lassan összeáll benne a kép és meggyőzi magát. Csepeltől Újpestig a zemberek - a vörös félhold  - nem akarták megérteni, hogy ők a zemberekeért vannak, de mindenki más meg tönkre teszi az országot. Ahogy Papcsák mondja, ez mélyen drámai. A Zendülés a Caine hadihajón című regényben sorolja így a haditörvényszék előtt a kapitány a csapágygolyókat rögeszmésen szorongatva az ellene összeesküdött legénység és saját tisztikarának bűneit.

Ez mélyen drámai.

 

 

 

 

 

 

30 komment

Címkék: dr. papcsák Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr145996848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moreland92 2014.04.10. 02:30:22

14:15-től a "hírfolyam" megfogalmazása - zseniális.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.04.10. 11:54:44

Az elsö szintje a még erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezö köztörvényes bünözök (mint amilyen Papcsák is) kiiktatásának útján.

Köszönjük, Zugló!

Az anyádba is 2014.04.10. 12:13:07

Érzelmileg kötődöm Zuglóhoz,éveken át éltem ott és a lányom is ott született.Ezért rendkívül szívmelengető érzés tudni,hogy a zuglóiak nem etethetők meg és képesek elzavarni a rajtuk hízó méltatlan figurákat.Hajrá Zugló,köszönet!

sas70 2014.04.10. 12:39:37

És akkor mit fog mondani, ha majd az önkormányzati választásokon is elzavarják? Jajjjdekíváncsi leszek!

Vitéz.László 2014.04.10. 12:54:26

nem érdemlik meg a hálátlan zuglóiak...

mintahogyan a magyarok sem O.Viktort...

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.04.10. 12:59:43

Én Papcsáknak köszönöm azt, hogy rajta nyilvnvalóan kiütközik az az "elszállás", ami egyébként az összes Fidezes görény jellemzője, csak még kordában tudják tartani. Emiatt magasabb ingerküszöbű választók is világosan látják, hogy mi folyik valójában, szemben azzak, amit a KÖZTÉVÉ KÖZ PÉNZÉBŐL sulykol ezerrel, például hogy "Simon Gábor".

A baloldali vereségnek meg az a haszna, hogy a nem segghülyék ezután kissé értetlenül nézik, hogy pont a választások napja után

- elmúlt a Simon ügy
- bezárt a Várkert
- bezárt a 4-es metró
- Rogán még mindig nincs börtönben, mint Simon
- stb.

44%. Ennyien gondolták azt, hogy Simon Gábor nem azért ül, hogy a Fidesz győzzön, hanem tényleg csinált bármilyen mszpés dolgot.

44%: Jó lesz ha belegondoltok, mennyire jó hülyének nézve lenni (kivéve a trafikosok és földesurak, nekik muszáj hülyének lenni).

Manarola (törölt) 2014.04.10. 13:04:12

Szokták mondani, hogy ha a sz@rt felteszik a polcra, attól még nem lesz befőtt.

gabcigirl 2014.04.10. 13:37:56

Te jó ég, ennyit kamuzni! Jobb, mint 1 stand up comedy:)

_most_ 2014.04.10. 13:52:43

ne, Papcsák most komolyan nem érti miért vesztett, szerintem neki volt talán a legtöbb botránya az egész fideszben. Ami azért durva, hogy még a fideszből is sikerült kilógnia negatív irányba.

rezsiharcos 2014.04.10. 14:04:11

@gabuscIca: már hogy menne börtönbe? egyénileg ugyan nem, de listán bekerült a parlamentbe.

csak egy néző 2014.04.10. 14:14:05

Ó hogy sajnálom ezt a csupaszív, derék, mélymagyar embert, aki az életét is feláldozná a zuglóiakért és persze a nemzetvezetőért. Micsoda hálátlan csőcselék lakik az ő kerületében és nem csak ott, hanem ahol le merték győzni az ő fideszes képviselőtársát a rezsirizsa rapper Szilárdot is, hát micsoda skandallum ez, kérem szépen. Pedig ő a saját luxusautóját kopttata a hálatlan zuglóiak érdekében és még azt a lóvét sem vette fel üzemanyagra, ami járt volna neki, nem úgy mint a csaló bajai Zsigó kollegája. Ez biztosan csak annak a gyűlöletkampányt folytató ballibsiknek köszönhető és ő igazi demokrata módjára gratulált (vagy mégsem??) a legyözőjének és azóta is, ami szar kifröcsög az ellenségre az ő szájából az is csak a ballibsi média hazug vádaskodása. Igyekszem lekűzdeni a hányingerem drága jó Papucsák úr(?).

Gazz 2014.04.10. 14:31:09

@sas70: Papesz nem indul az önkori választásokon, parlamenti mandátuma van listáról.
Más kérdés, hogy miért volt jó a Fidesznek mandátumhoz juttatni, remek támadási felület.

mézesmackócskácska 2014.04.10. 14:37:06

Remélem az önkormányzatin is kilövik ezt a szarcsimbókot...

shwarcz bácsi 2014.04.10. 14:40:37

Elég volt papcsákból. nem templomtornyot kellett volna építtetni. nagyképű arrogáns figura, állandó balhékkal. zuglóért és a zuglóiakért kb annyit tett, hogy felvette a fizuját. ez videó magért beszél.

Netuddki. 2014.04.10. 15:14:49

@Vitéz.László: "mintahogyan a magyarok sem O.Viktort..."

Nulladik viktort?

Netuddki. 2014.04.10. 15:15:49

Zugló OK. De hogyan kaphatott a bulvártoncsi és a lézerdzsoni 45% körüli szavazatot egyéniben?

Netuddki. 2014.04.10. 15:17:16

@rezsiharcos: "már hogy menne börtönbe? egyénileg ugyan nem, de listán bekerült a parlamentbe."

Ami tegyük hozzá nem kis szégyen lenne a fidesznek...

varnai 2014.04.10. 15:24:50

remélem több eszük van ennél
küldjék konzulnak Azeqbajdzsánba önköltségi alapon
bár inkább Örményországba

Peterpapo 2014.04.10. 15:49:39

A beszéd stílusában hasonlóságot vélek felfedezni Dömével (Détári). Ahogy az első pár percet meghallgattam esze is kábé annyi van, mint Dömének, de Döme legalább focizni tudott.

J.László 2014.04.10. 15:59:38

Mi a bajotok? Ti is ki vagytok akadva, hogy megint rommá gyepáltak titeket.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.04.10. 16:20:33

@J.László:

"Mi a bajotok?"

Az a bajunk, hogy nagyon nem szeretjük,

- ha lopnak (pl. Papcsák, Rogán, Lázár, Simicska, Garancsi, Mészáros stb.)

- ha csalnak (pl. Választási rendszer, Lázár, Orbán, Simicska, Mészáros, Lázár, stb.)

- ha hazudoznak (pl. Papcsák, Rogán, Lázár, Orbán, Selmeczi, Zsigó, Hoppál, Kocsis stb.)

- ha hülyének néznek (pl. KÖZTÉVÉ, Papcsák, Rogán, Lázár, Orbán, Pintér, Varga, Selmeczi, Zsugó, Hoppál)

Ennyi csak a bajunk. Tudjuk, 44% imádja a fentieket, dehát ez a 44% azért nem olyan nagyon sok, hogy azt lehessen mondani, a többség rommá verte a kisebbséget..:) Pontosan a csalásotok és hazudozásaitok miatt a kisebbség elcsalta a hatalmat magának, és most magyarázzátok - kicsit kényelmetlen lesz, hidd el. Ne nagyon büszkélkedj hogy Fideszes vagy, kivéve ha Rogánt is beültetitek Simon mellé, ahogy az igazságos volna.

(Meg persze Szijjártót Zuschlag helyére, meg ugye Lázárnak is kijár egy priccs Sánta Jánossal együtt).

De legfőképpen: hol van Simon hamis útlevele? Sikerült már legyártatnotok azóta, hogy Orbán Viktor kitalálta, hogy legyen neku ilyenje a választások előtt?

Leone_510 2014.04.10. 17:46:19

zuglóban lakom én sem rá szavaztam , elsősorban a kommunális adó és a botrányai miatt, az utóbbi 4 évben drámaian nőtt a gépkocsifeltörések száma a környező utcákban ( a statisztikában is jól szerepel zugló, itt ne parkolj este!), és érdekes módon ez azóta van, hogy beköltözött egy utcányira egy cickány család kb 20 fővel...tudom ...előítélet...egy szart!

a keresztényeket bántani tilos 2014.04.10. 19:08:00

@J.László: Nem, én speciel örülök. A szociknak eljött a waterlooja, talán már elkezdenek észbekapni. Viktornak meg az általa épített szarvár a fejére, és a szavazóira fog omlani. :)

Nyugat Európából ezt sokkal viccesebb lesz nézni! :D

a keresztényeket bántani tilos 2014.04.10. 19:09:24

@Vitéz.László: Valóban. Viktornak Lengyelországba, vagy Moszkvába kéne emigrálnia, mint az elődeinek. Azok megérdemelnék őt. :)

csak egy néző 2014.04.11. 00:16:06

Az is sokat elárul erről a derék polgármester úrról, hogy annak ellenére hazudozik, hogy szinte az összes média foglalkozott az autócseréjével (Chrysler 300 C-t-Mercedes CLS 350-re), ennek ellenére képes beírni a vagyonnyilatkozatába beírni, hogy szégénynek csak egy 2004-es Skoda Fábia 1.2-es van a tulajdonában. Tessen már mondani Papcsák úr, "hogyé aggya" ezt a lestrapált 10 éves csotrogányt?

OkoskaTo:rp 2014.04.11. 14:14:22

Mai élmény: Beszélgetett egymással két nyugdíjas, többek között a négyezer forintos nemkampányajándék utalványról. "Hogyhogy csak ennyit adott Papcsák? Négy doboz cigi. Ennyire elég. Hát ez semmi."

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.11. 21:03:54

És akkor azt még meg sem említettük, hogy egy olyan hulladék verte meg, mint TóCsa. Kérem, kapcsolja ki!
süti beállítások módosítása