HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Aljas támadások új Papcsák kollekcióval!

2013.10.16. 17:09 varnai

Fantasztikus leleplezésekkel és új Papcsák kollekcióval jelent meg a Zuglói Lapok!

6 kép egyetlen lapszámban! Kivehető duplaoldalas Papcsák poszter!  Ferdinandy hazug! Baloldaliak ügynöke!

"Ellenem folyó nemtelen támadás"  ....   Bástya elvtársat megint meg akarják ölni. Miért mindig őt, ki érti ezt? Pedig a polgármester a címlapon és teljes egy oldalon hárít, mit hárít, leleplez, másokat vádol.  Döbbenet. A figyelemelterelés szó afféle freudi elszólás  lehet.

cimlap_9537.jpg

A célpontban Ferdinandy alpolgármester: a baloldali érdekcsoportok bérence. Érdemes a Zuglói Lapok e lapszámának szóhasználatát és ezt a az 1949-es Szabad Nép címlapot összehasonlítani.

Szabad-Nep_0025.preview.jpg

  A "minden alapot nélkülöző" hangfelvételről magáról nem esik szó. Azon azért érdemes elgondolkozni, ha a cég és a vagyonkezelő igazgatójának összejátszása minden alapot nélkülöz, akkor vajon miért tett a polgármester egy évvel ezelőtt feljelentést? Arról, hogy ez a hangfelvétel mennyire nélkülöz minden alapot, vagy inkább tökéletesen alátámasztja az összejátszáson alapuló  és   jól előkészített lopást  ( a kiszorított baloldaliak helyére lépő  jobboldali érdekcsoportok bizniszét) arról előző posztjaimban részletesen írok.

A második oldalon maga a feljelentés, a maga szörnyű iktatópecsétes valójában! Ez már új minőség, hisz a polgármester eddig jó féltucatnyi alkalommal jelentett fel engem és az aktuális viselt dolgait megíró újságírókat (mindannyiszor  el is vesztve a pereket)  a feljelentések közzététele, melyek természetesen nem többek egy véleménynél, eddig nem volt szokás, de jól  jellemzik a polgármester észjárását, személyiségét.

hazudik_9538.jpgMost a " legjobb védekezés a támadás"" elvén több régi ügyben is bűnösnek, hazugnak kiálltja ki az alpolgármestert. Kérdés, ha ezeket rég tudta, akkor vajon miért nevezte ki alpolgármesternek Ferdinandyt, és miért nem tett feljelentést a ciklus elején ezekben az ügyekben?

Nincs itt szó semmi másról, mint figyelemelterelésről és felelősség elhárításról. A Zuglói lapok 50'-es éveket bőven megugró újságírói gyakorlatára jellemző, szakmaiság,  objektivitás, stb hahaha. hogy az egész oldalas cikkben még véletlenül sem jutott eszükbe megkérdezni a másik felet, például a hangfelvételről, az ellene felhozott vádakról, netán az  ellenzéki képviselőket az egész ügyről. A cikket Pindroch Tamás jelzi, akinek a felesége a polgármesteri előszobából nemrég az Oktatási osztály vezetéséig jutott. Ha a szakmaiság már úgyis oda, legalább a megélhetés meglegyen.

A lapszerkesztői lihegés okán a címlapon van még a "szokásos" portré mellett egy kép amin valaki beszédet mond. Na ki? Hát a polgármester.

Az ötödik oldalon a díszpolgárok között újra felbukkan a szeretett vezető.

5old_9544.jpg

A szerkesztői seggnyalás még nem ért véget. A berögződést segítendő a 6. oldalon na ki? Hát a polgármester beszédmondás közben. Megjegyzendő, a feltehetőleg tucatnyi millióba kerülő rendezvény délelőttjén a polgármester bujdosni kényszerült, mert egy 20% feliratú táskával keresték.

7old_9541.jpg

A 8. oldalon, aki elfelejtette volna megtekintheti a polgár-8_old_9545.jpg

mestert, aki volt katonatársával a jelenlegi főépítésszel látható . A Rákospatak revitalizálási  tervekről képek, tervek? Ugyan kit érdekelnének, ha be lehet tenni  egy újabb képet a kedvesvezetőröl?

És hát ezzel nincs vége.

A még megmaradt  utolsó alpolgármester, Rozgonyi et. e lapszámban két képet érdemelt, illetve egy távoli kép erejéig ,jó magaviseletért és jól szavazásért  Borbély képviselő ifjúsági kerületvezető pajtás is bekerülhetett.

Nem is csoda, hogy olvasói véleményekre, lakossági levelekre nem jutott hely.

.A 9. egyházi oldalon, aki még nem unja, újabb képet láthat a "kerületvezetőröl", ahogy a párásszemű cikkíró a címlapon említi. A gondolatmenetet továbbvíve a miniszterelnököt  természetesen a Nemzetvezető titulus illeti. 

Mindösszesen 6  kép a polgármesterről egyetlen lapszámban. Vajon Papp Dezső főszerkesztőt vagy Siket Tibort a Médiaszolgáltató inkompetens  igazgatóját (beszámolóját júniusban szavazta le a testület, következmény semmi)  darabbérben fizetik, vagy a talpnyalás a vérükben van? Próbáltam a személyi kultusz éveiből ilyen abszurd lapszámot találni, de nem sikerült, igaz Észak-koreai  kisvárosok önkormányzati lapjait nem tanulmányoztam.

9_old_9542.jpg A polgármesteri hiperszereplés a kenyeret és cirkuszt (3000 forint a nyugdíjasoknak, nemzeti vágta, népünnepély, tüzijáték) ősi  elvén túl  sajnos a hivatali, önkormányzati munka hiányának elfedésére  is szolgál.  A testületi ülések immár csak kéthavonta vannak. Nincs ebben semmi rendkívüli, a Habsburgok évekig nem hívták össze a parlamentet, és Kövér úr is inkább a rendeleti kormányzásban hisz és mint tudjuk Zugló éllovas a nagy  fülkeforrradalmi változásban.

A június 20-i testületi ülés után két hónap nyári szünet következett, a polgármester Közép-Ázsiában tanulmányozta a demokratikus önkormányzati működést, eközben a képviselők  is ellazsáltak egy Humán Bizottsági ülést. Ha a nagyúrnak szabad,  nekik miért ne lehetne?  A Humán Bizottság most október 15-én újra határozatképtelen volt, a kormánypárti képviselők nem méltóztatnak bejárni,  szociális, lakásügyekkel bíbelődni, hadd várjon az a sok szerencsétlen, de a bizottsági pótlékot azért felveszik.

A szept 12-i testületi ülés után a legközelebbi ülés november 21-én lesz, több mint 70 nap kihagyással. Nem csoda, hogy a döntéshozatal, a hivatali reakcióidő lelassul, a működés hektikussá válik.  Az áprilisi ülésre ígért BVSC szerződésről máig nincs hír.  A feltorlódó előterjesztésekről természetesen lehetetlen érdemi vitát lefolytatni, ez nem is cél, sőt. A 70-80 előterjesztés átolvasásával, mint azt Flóra kisasszony kibontatlan előterjesztéses mappái mutatják, sok kormánypárti képviselő nem is bajlódik.

komment

Címkék: korrupció hangfelvétel Papcsák Ferenc Zuglói Vagyonkezelő Zrt Ferdinandy István Zuglói Lapok Papp Dezső Pindroh Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr275576690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheDoors 2013.10.16. 19:33:36

Nekem minden egyformán pop(csák)zene!

Wolff 2013.10.16. 22:33:30

Hmmm, az milyen fényt vet az antikommunista polgármesterre és testületre, hogy szegény Lett Miklós - aki félreértés ne essék rendes, odaadó, áldozatkész ember és nem kellene visszavonni a díszpolgári címét - az MDP Pártörténeti Intézetben és jogutódaiban dolgozott, és ma is ott tevékenykedik nyugdíjasként vagyis fideszes mércével ordas nagy kommunista?

2013.10.17. 00:05:35

@Bálint Bosnyák: te komolyan Várnai cinkelésére írsz egy teljes blogot?

szabidoki 2013.10.18. 09:02:55

Nincs ebben semmi új, anno a vásárhelyi tv híradójában a 30 perces műsoridőből kb. 15 percben Lézer János nyilatkozott különböző ügyekben...
süti beállítások módosítása