HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Arábiai Lawrence Kirgizisztánban. Közpénzből?

2013.08.07. 12:29 varnai

Polgármesterünk, (Arábiai Lawrence-nek álcázva) Kirgizisztánba utazott nyaralni.

arabian860254_n.jpg

arabiain.jpg

Nem is lenne ezzel baj, ha az expedíciót, melyen részt vesz, nem támogatná a zuglói önkormányzat,  -  mint ez az expedíció honlapján látható. Csakhogy támogatja, - hogy mennyivel, ez ügyben közérdekű kérdéssel fordultam a jegyzőhöz,  - mert tudomásom szerint a képviselő-testület ilyen támogatásról nem hozott határozatot.

  További képek a Dr. Papcsák politikus Facebook oldalon: https://www.facebook.com/pages/Dr-Papcs%C3%A1k-Ferenc/394108863980725?fref=ts

exped_8864 copy.jpg

http://kozepazsiaexpedicio.hu/news.php     

Az ÖTV szerint Zugló és más önkormányzatok  kötelező és nem kötelező  feladatai felsorolásában nem szerepel külföldi expedíciós tevékenység.  Nem is gondolnám,  hogy a feladatait épp hogy ellátni tudó, szociális kiadásait a felére vágó önkormányzatnak Zuglóhoz semmilyen módon nem kötődő projekteket kéne támogatni.

Papcsák Ferenc mint az expedíció szervezője, az Interparlamentáris Unió Közép-Ázsiai baráti Tagozatának Elnöke - jelentsen ez bármit is -  maga is támogatóként jelenik meg a honlapon.

A másik probléma az, hogy miközben polgármesterünk MV5BMzAwMjM4NzA2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDI0NzAwMQ@@._V1_SY317_CR1,0,214,317_.jpg(közpénzből?) megvalósítja gyerekkori álmait, eközben az önkormányzati munka áll,  számos testületi döntés végrehajtása jelentősen csúszik.  Például április 25-én hoztunk döntést a közösségi kert megépítéséről. A nagyjából egy hetes munka, (kerítés építése és földmunka) azóta sem történt meg.

Semmiféle előrelépés nem történt a június 20-i határozatban megszavazott kerékpár tárolók ügyében. Az elkezdés határideje azonnal volt, a felelős a polgármester.

A tavaly áprilisban megszavazott testületi ülések online közvetítése sem akar valahogy sikerülni. Nem láttunk árajánlatokat, semmit, csak egy mellébeszélős levelet.

A kerület meg ebek harmincadján.  Zugló közparkjaiban a negyvenfokos hőség ellenére még véletlenül sem locsolnak. Kiégett szavannák és sivatagi porviharok megtekintéséhez nem szükséges a polgármesternek Közép-Ázsiába utaznia, elég lenne a beütni a GPS-be a Kalapács utcát, vagy újra felfedeznie az általa átkeresztelt Wass Albert teret.

SDC13629.jpg

SDC13633.jpg

Port kavar a szél, hordja be a lakásokba a Kalapács utcai parkban.

SDC13631.jpg

Épp elég egzotikus utazás lenne számára, bár félő, itt kevésbé lennének barátságosak vele a bennszülöttek, mint Kirgizisztánban.

komment

Címkék: locsolás közösségi kert Dr. Papcsák Ferenc Közép-Ázsia expedíció Interparlamentáris únió Zugló közparkok

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr795449392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Jenő 2013.08.08. 12:35:32

Kedves Várnai László!

Azon kevés ember közé tartozom, aki időnkét elovassa a blogját. Sokáig húztam, halasztottam, hogy tollat ragadja, de amit maga művel attól már elszakadt a cérna. Minden alkalommal megdöbbenek rajta, hogy egy ilyen emberre szavaztam, mint maga. Ezért tart itt Zugló, mert ilyenek a képviselői. Magától a köpködésen, ész osztáson, irigykedő megjegyzésein kívül még mást nem olvastam. Minden bejegyzése arról szól, hogy Zuglóban mindenki hülye, mindenki szórja a közpénzt, senki nem ért semmihez, mindenki a népen élősködik, természetesen magán kívül. Maga a becsület bajnoka, aki tudja, hogy mit kellene csinálni Zugló rendbetételére. Csak azt akarom megkérdezni, hogy akkor maga, miért nem csinál semmit. Azon a bicikli tároló ötletén kívül, amit az LMP újságba úgy adott elő, mintha az évszázad ötlete lenne, még semmiről nem hallottam, ami a magához köthető. Három év alatt egy dolgot talált ki, ez a teljesítmény messze nincs arányban azzal az apanázzsal, amit a képviselőségért kap a közpénzből.
Most éppen az a bánata, hogy Papcsák a kirgizeknél van és, hogy Zugló elképzelhető, hogy támogat valami expedíciót. Nem értem ezzel mi a baja, én helyesnek tartom a támogatást, mint képviselőnek, magának is támogatni kéne az ilyesmit. Nem értem a maga gondolkozásmódját, hogy az önkormányzat ilyenre pénzt ad az bűn, de a maga könyvének a támogatása helyes cselekedet. Azt írja, hogy a Kalapács utcában ki van száradva a fű és hordja a szél a port. Csak azt szeretném megtudni, hogy a köpködés helyett, mint képviselő miért nem arról számol be a blogján, hogy elintézte az illetékesekkel, hogy locsolják a területet. Szerintem magának sok máson kívül ez lenne a dolga a fizetéséért.

Kedves Várnai Úr!
Én nagyot csalódtam magába. Maga a mások kritizálásán túl az égvilágon semmit sem csinál. Úgy gondolja, hogy felveszi a közpénzből fizetett tiszteletdíját, időnkét össze-vissza irkál mindent és ezzel meg is dolgozott a pénzért.
A több érdemi munka kevesebb beszéd eredményesebb lenne. Csak megjegyzem, jövőre választás lesz, akkor az értelmesebb szavazók, Zuglóban ezekből van több, a munkát fogják mérlegre tenni, nem azt, hogy ki tudta jobban szidni a másikat. Ha így folytatja úgy hiszem a maga tiszteletdíja nem fogja terhelni a zuglóiakat.

Nemere16 2013.08.08. 16:40:13

Nem csodálkoznék ha az előttem írogató egy Cöf-ös lenne. Valószínűleg Jenci bá soha sem szavazott Várnai úrra és a jelenlegi fideszes potyalesőkhöz tartozott mindig is. Kicsit sunyi a dumája csak éppen átlátszó.
Normális az adófizetők pénzéből értelmetlen, semmi haszonnal járó utakat szervezgetni?
Tisztában van azzal, hogy a jelenlegi ellenzéknek mennyi mozgás teret enged a Fidesz?
Tisztában van vele, hogy Papcsáknak és jegyzőjének a törvényességi felügyelet lenne a feladata?
A terek kikövezését, zöldtől való lekopaszítását nevezi fejlesztésnek?
Tud róla, hogy azok után az önkormányzati helyiségek után, amelyeket nem tudnak bérbe adni, megtagadják a közösköltség kifizetését?
Tud róla, hogy az oligarchájuknak illegális engedélyeket adnak ki?
Szerintem nagyon is tud ezekről a dolgokról.
Azt a munkát nehéz lesz mérlegre tenni, amit Papcsákék el sem végeztek vagy éppen kárt okoztak.

Jenci bácsi után Várnai úrnak pedig javasolnám visszaállítani a Poldi bácsis, vagyis a csősz rendszert. Régen ez valahogy jobban működött.

varnai 2013.08.08. 22:07:53

@Kiss Jenő: Tisztelt Kiss Jenő úr,
Az hogy a munkámról nem tud az a kerületi újság készítőinek "ügyes" pártmunkáját mutatja. nem tudom észrevette-e ma már a kormánypárti képviselők sem számolhatnak be a munkájukról. Meg a feketelistán lévő alpolgármesterek sem.: )

Ha végigolvassa a blogom, akkor láthatja mily ügyekért álltam ki az elmúlt három évben. Megjegyzem, a 21 képviselő közül egyedül én veszem a fáradtságot, hogy aktívan kommunikálják a lakossággal.
Tehát:
2010 novemberében, friss képviselőként én terjesztettem be a Helyi Értékvédelmi rendeletet, melyet a civilek tíz éven át forszíroztak és elszabotálása a pártok tízéves közös munkája volt. 260 házat, és több utcasort irtunk össze és védtünk le fél év alatt. Ha ezt a rendeletet hamarabb benyújtják, ma sok szép házzal lennénk gazdagabbak és jó pár túlméretes lakóparkkal szegényebbek.
Fél évre rá aláírást gyűjtöttem az itteni 30-as övezetért, mely előterjesztést meg is szavaztak és rá egy évre tucatnyi helyen épült fekvőrendőr és sarok kiemelés, forgalom csillapított lett a környék. A Kolumbusz utcát egyirányúsítottuk és az Amerikai út is megszűnt száguldó utca lenni. A karambolok megszűntek.

Sajtóhoz fordultam, és - közösen pár felelős Fidesz-Kdnp-sel - megakadályoztam az 5 milliárdos kötvény kibocsátást.

Aláírást gyűjtöttem a Hermina úti szakrendelő megmaradásáért, és Papcsák, Rozgonyi meghátrált, megmaradt a rendelő.

Zugló 214 helyén lesznek kerékpár tárolók, (e tervek 2009 óta megvannak, mégsem álltak neki megcsinálni)már feltéve ha a polgármester végrehajtja a testületi határozatot.

Pár hete elkezdtem foglalkozni az illegális ligeti piaccal, és láss csodát, hirtelen sikerült rendet tenni ott, ahol három hónapon át nem sikerült.

Oké, és most kérem Ön írja le, mondjuk három fidesz-KDNP-s képviselőről, Rátonyi Flóráról,Bihary Zoliról,Tildy Balázsról, és választhat még egy ellenzékit, : )hogy milyen egyéni előterjesztéseik voltak, mely ügyeket vállaltak fel, milyen kerületi beruházásokat javasoltak, és vajon ha mindet felsorolta, kérem reagáljon, ők jobban megérdemlik-e fizetésüket, FB tagságaikat nálam.

E mellett felhívnám a figyelmét, hogy nekem mint képviselőnek nincs jogom munkát kiadni a hivatalnak, parancsot adni a vagyonkezelő vezetőjének például locsolás ügyben.

Ellenzéki képviselőként viszont kötelességem felhívni a figyelmet a visszásságokra, korrupcióra, vagy ha mint a fenti blogban felsorolt előterjesztések esetében a döntés elszabotálását látom.

Ön szerint az normális, ha egy jelentős forrást és szervezést nem igénylő testületi döntés végrehajtása (online közvetítés) egy éve késik?

Várom válaszát, Várnai László

varnai 2013.08.08. 23:16:11

Azt hogy kevesen olvassák a blogot, ez viszonylagos. A blogot ugyanis naponta többen olvassák, mint a Zuglói Médiaszolgáltató hónapokon át nézett 150 millióból készülő filmjeit. Ma már igen sok kerületi ügyek iránt érdeklődő lakos, minden önkormányzati közalkalmazott, iskola igazgató, tanár, óvónő,gondozónő ismeri, rendszeresen olvassa. Honnan tájékozódnának, a kerület honlapjáról? : )

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.08.14. 11:48:08

Lehet, h kevesen olvassák a blogot, de csak meg lett a poszt eredménye, 1 hete csak el kezdték a locsolást, legalább is a Reiner Frigyes Parkban, ami egyébként hasonló állapotban van, mint a fenti képek.
süti beállítások módosítása