HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Keressen többet, mint a polgármester!

2011.05.25. 06:47 varnai

Elfogtunk egy levelet, kezdte Kern András gyakorta a Heti Hetesben.  Hát most én is így jártam. Kezembe került egy Ügyvédi megbízási szerződés, melyben a Zuglói Vagyonkezelő  Zrt. nevében a debreceni Mazsu Gergely megbízza Dr. Mező Istvánt a Debreceni Ügyvédi Kamara tagját hogy végezzen ügyvédi tanácsadást havi 400e Ft +Áfáért.  Zuglónak. A szerződés 2010. december óta él, és határozatlan időre jött létre.

A szerződés amúgy nem titok, hiszen még benne is van, hogy a szerződést kötő hozzájárul az Üvegzseb törvény szerint a közzétételhez - de valahogy mégsem nyilvános. Még nekem képviselőnek sem, pedig már majd egy hónap óta kérem hivatalosan, (lásd Közérdekű adatkérés című bejegyzésem), hogy láthassuk kikkel van szerződése az önkormányzati cégeknek. Válasz a mai napig nem érkezett.

A baj csak az, hogy Dr. Mező egyike azoknak, akik azon az ominózus listán is szerepelnek, akikkel a polgármester október 3. után megbízási, vagy tanácsadói szerződést kötött. Tehát a vagyonkezelővel  párhuzamosan Dr. Mező az önkormányzatnak is ad tanácsokat, szintén havi 400+ Áfáért. 

Mindösszesen tehát Dr. Mező István tanácsai havi 1 millió forintba kerülnek a zuglóiaknak, (az önkormányzat nem igényelhet vissza áfát)

Viszonyításképp a polgármesteri fizetés  (lásd parlamenti vagyonnyilatkozat : http://parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir?P_FNEV=/vagyon/2010/p022_j0101231k.pdf&p_cont=application/ )

587.250 Ft, a 30% költségátalánnyal együtt bruttó 763.425 Ft.  (Hogy mi lehet 30% költsége egy polgármesternek - és azt miért nem kell számlával igazolni, mint egy átlagembernek -  azt nem tudom. Tán ilyen messziről jár be?)

Végülis ebben nincs semmi rendkívüli, hiszen a most képviselőségért induló alpolgármesterünk is többet keres nála, mert mint a Vagyonkezelő Zrt. Felügyelő Bizottsági tagja http://www.zugloizrt.hu/kozerdeku-adatok/  a fizetése (557.888 Ft) és +20% költségtérítése mellett még 170.000 forintot visz haza (a XVI. kerületbe). A képviselőség havi 100.000 forintnyi plusz jövedelme már csak mintegy mellékes lesz. Mert náluk, - mint a szórólapjából tudjuk,  - Zugló szeretete családi hagyomány.

 

Én meg csak itt bringázok: https://www.youtube.com/watch?v=z-geS7h72RM

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr802930577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raszti 2011.05.25. 15:28:34

tudom, hogy szabályos az összes ilyen szerződés, és csak morális szempontok szerint megkérdőjelezhető. erkölcsről beszélni meg elég anakronisztikus. de egyszer értessék meg az átlagemberrel, hogy miért nem lehet biztosítani az önkormányzat működését az önkormányzaton belül dolgozókkal? lehet, hogy buta a kérdés. max akkor tudok elképzelni külsőst, ha vmi speciális dologról van szó.

honeste vivere (törölt) 2011.05.26. 20:47:24

Gyengécske ez a videó! Magam is kerekezem, szinte naponta. Bukósisakot nem kellene hordania? A kerület problémáit a korábbi testület okozta. Az Ön általn felvetett főutvaonalak a fővároshoz tartoznak. Tetszett volna a problémáőkat már korábban felszínre hoznia. A baleseteket nem a 30 km/óra táblák fogják megoldani, a lassú közlekedés épp a környzetet teszi tönkre, a kibocsátandó anyag miatt. Ezt egy környezetvédelmi párt tagjának illene tudnia.
Túl sok a duma, kevés a cselekedet. Úgy tesz, mintha az Ön kezében lenne a bölcsek köve. Hatalmas önbizalommal áldotta meg ön a világ. Majd a szavazók letörik ezt a nagy arcot.
Kevesebb duma jobb lenne, több munka.
Kerékpározni meg bukósisakkal kell.
Magam is abban teszem. Több ezer kilométerrel a hátam mögött!

OkoskaTo:rp 2011.05.27. 17:18:33

@honeste vivere: Ha már csak kötözködni küld téged ide a Párt, legalább olyasmibe köss bele, ami jogos! A kerékpározás közbeni bukósisakot kétszer is felveted [Cavinton, vagy Ginko biloba]. Bár célszerű, kötelezőnek (lakott területen belül) nem kötelező. A csengő és az első kerékre a küllőprizma viszont igen.

A 30-as övezet arról szól, hogy aki csak áthajt a kerületen, az ne a kis utcákat használja előretörésre, hanem igenis maradjon a főutakon, még ha ott egy perccel tovább is tart az út.

Egyébként meg ha annyira nagy hülyeség, akkor vajon Kovács Balázs miért látta jónak ellopni Várnai ötletét? Ezt megkérdezheted majd a Pártközpontban.

honeste vivere (törölt) 2011.05.27. 17:36:00

@OkoskaTo:rp:

Nehogy már azt is eldöntsed, ki merre akar autózni! Megnézem, mennyire verik szarrá ebben a kerületben is az LMP-t!

zuglauer 2011.05.27. 19:38:45

Kedves honest, neked tulajdonképpen mi a valódi problémád az LMP-vel? Nem tudom nem észrevenni, hogy előítélettel és komoly az ellenszenvvel viseltetsz.
süti beállítások módosítása