HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

nemzeti konzultáció a fekvőrendőrökről

2011.05.20. 05:56 varnai

Kampányolunk. Kint állunk a Nagy Lajos, Erzsébet királyné út sarkán. Elméletileg akár tér is lehetne, de csak zajos sarok, dübörgő forgalommal. Mi kint állunk reggel óta, jól fogy a  ZUGLAP, a friss újságunk. Sokan morognak. Nem ezt várták. Már alig van olyan társadalmi réteg, akibe ne rúgtak volna bele. Sok embernek a Fidesz volt az utolsó reménysége, és most bennük is csalódva végképp elfordul a politikától, a közügyektől. Ezek sem különbek, mondják.

Megjön a Fidesz csapat, ők is kiteszik a kis asztalkájukat. Látom aláírást is gyűjtenek. Gondolom a kubatov listát frissitik, de nem. Tildy Balázs vigyorogva mutatja.  Aláírást gyűjtenek a 30 km/h forgalomcsillapított övezetté nyilvánításért. Bravó.

A szövege szó szerint megegyezik azzal amit mi itt a környéken jó hónapja elkezdtünk. Legalább ne ennyire nyilvánvalóan fiúk! Nincs egy saját ötlet sem?

Amúgyis fura. Hisz, ha a dolog  sínen van, megszavazták mint azt Kovács Balázs írja, akkor minek már az az aláírás, a lakcímek?

Ha viszont amint az előbbi bejegyzésemben kitett jegyzőkönyvek mutatják leszavazták, akkor kissé álságos dolog aláírást gyűjteni mellette. 

Az egész csak címek gyűjtésére, adatbázis építésre jó, akár a mostani Szociális Konzultáció. Küld vissza, és mi ezentúl pontosan tudni fogjuk mit gondolsz a világról. "Nyilván tartanak. Nyilván tartanak tőled." énekelte '87-ben Müller Péter a Kontroll Csoportban. Sajnos újra aktuális lett a dal.

 

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr152918442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belga6 2011.05.20. 09:26:55

Zuglóban nem hülyék az emberek, már bocsánat, de egy borsodi kis faluval ellentétben itt nem lehet 1 kiló cukorral meg néhány ostoba ígérettel szavazatokat szerezni. Nem tudom, hogy országosan mit hoznak a választások legközelebb, de az biztos, hogy Papcsák az egész sleppjével el fog takarodni 3 év múlva.

raszti 2011.05.20. 11:07:44

szemetet szedni jó dolog. még jobb el sem dobni. de ez a fidesz által szervezett szedjünk szemetet egy héttel a választás előtt.. máskor is szoktak? mert az megvan, hogy a választás előtt szoktak. papcsák, tildy mind szemetet szedtek egy héttel a választás előtt. nem magával az eseménnyel van problémám, hanem azzal, ahogy azt politikai céljaik elérésére használják. menjek szedjem én is, hogy a végletekig egyenes képviselőjelölt mögött hajolgassak az eldobott zuglói lapokért. és ha szerencsém van, akkor kerületi újság címlapján is viszontláthatom magam a jelölt úr felemelő társaságában.
honeste ez gyenge volt. mert nemhogy erőset nem szívok, de más tudatmódosítóval sem élek. mióta képben vagyok a kerület ügyeivel, a kávéról is leszoktam.

honeste vivere (törölt) 2011.05.20. 13:49:08

Szegény LMP, megint elérik a 3. helyet az időközi választáson. Elnézve, az LMP az szdsz torzszülöttje.

belga6 2011.05.20. 15:00:28

@honeste vivere: Már megint itt vagy, bértollnok barátom? Remélem, a főnökeid egy fillért sem fizetnek a bejegyzésedért, mert egy elég karcsú. De mit is írhatnál, hiszen a témában nehéz vitázni. Arcátlanok és gerinctelenek ezek a fideszesek, akiben van némi emberi jóérzés, az egyetért ebben.

honeste vivere (törölt) 2011.05.20. 15:49:42

@belga6:
Nincs főnököm! Mivel vitázzak? Várnai elvtársatok sületlenségeivel? Erőlködtök, erőlködtök, aztán fosás a vége. Egy szdszből kinőtt szerencsétlen párttal? Amikor az mszp-szdsz szétlopta a kerükletet, akkor kussoltatok, akkor nem volttaok iolyen hangosak. Erre adjál választ, vagy mardj csendben! Ok?

varnai 2011.05.20. 16:44:51

@honeste vivere: Kedves Honeste, ha kicsit megerőteted a memóriád, akkor emlékezhetsz, az LMP kint tiltakozott és sajtótájékoztatót tartott, amikor az előző önkormányzat egyik utolsó ülésén eladták a SPAR telkeket.

zuglo.lehetmas.hu/hirek/157/ciklus-vegi-kiarusitas-az-onkormanyzatnal/

Emlékszel? És az is megvan, hogy az mSZP-szdsz képviselők mellett a fideszesek is megszavazták?

Oké. Akkor most a következő bejegyzésedben próbáld meg alátámasztani a gyakran hangoztatott az szdsz=LMP teóriádat. Köszi.

(és mégegy, próbálj kultúráltabban fogalmazni, cserébe én meg figyelek a vesszőkre)

belga6 2011.05.20. 16:49:52

Milyen sületlenség? Ezek tények. Cáfold meg, kérlek! Illetve várok információkat arra vonatkozóan, hogy az SZDSZ-ből nőtte ki magát az LMP. Az MSZP-SZDSZ koalíció szerencsére eltakarodott, és ez vár a hazug, tolvaj fideszre is. Te meg irkáld a hülyeségeidet, bértollnok barátom! :-)

OkoskaTo:rp 2011.05.20. 22:09:02

@belga6: Esetleg inkább a ZÉK őszi képviselőjelölt-listáját vesd össze a volt SZDSZ-es, MSZP-s (később MSZDP-s) politikusok névsorával!...

De a témához: Van már fekvőrendőr, pl. a Bosnyákon, a villamosremíz melletti zebrán. Ha nem a sebességcsillapítás a szerepe, akkor annak a pár négyzetméternyi meghagyott kockakőre vannak még tippjeim. Pl. emlékezzünk örökké, hogy ilyen volt az egész Thököly, és örüljünk, hogy már csak ez a pár méter ilyen. Vagy: a betervezetthez képest kicsit többet kellett nokiásdobozban átadnia a kivitelezőnek, és erre a pár méterre már nem futotta aszfalt. Vagy: technikai műemlék, itt kívánják megőrizni az utókornak a kockaköves útburkolati módszereket.

Ha már útburkolat és a Bosnyák. Valaki meg tudja mondani, mi a fene szükség volt a pár éve felújított Csömöri út teljes kopóréteg-cseréjére (nyilván nem kevés közpénzből)? Szerintem a földhöz vernénk a seggünket az örömtől, ha a kerületben nem lenne rosszabb út, mint amilyen a Csömöri volt felmarás előtt.

belga6 2011.05.21. 08:56:11

@OkoskaTo:rp: Igen, ez engem is érdekelne, hogy a jó minőségű aszfaltot miért cserélik a Bosnyákon.

honeste vivere (törölt) 2011.05.21. 12:05:44

@varnai:
Az LMP szavazótáborának a többsége volt szdsz szavazókból áll. Lehet fogalmad, a párt vezetői közül sokan az szdsz vezetőinek tanácsadói voltak pl. Karácsony Gergely. Nekem ez is elég a sommás véleményem kifejtéséhez, a töbit pedig leszűrőm abból a kommentekből, melyek itt is olvasahtóak, Hogy volt tiltakozás a korábbi kerületi lépések miatt, elhiszem, de csepp volt a tengerben.

raszti 2011.05.21. 12:36:26

honere: jogodban van áll bármit gondolni bármiről. én például jobboldali értékrendet valló vagyok, annak ellenére, hogy nem sok értelmét látom az ilyen és ehhez hasonló törésvonalakba való gondolkodásnak. már csak azért sem mert az a fidesz, aki elméletileg jobboldali párt, gyakorlatilag egy baloldali, tipikusan etatista poltikát folytat. szóval amikor választani kell, akkor nem a pártot nézem, hanem magát jelöltet. az lmp önmagában nekem sem szimpatikus, sőt. de ennek ellenére az ő jelöltjüket érzem a legfelvállalhatóbbnak, a legelfogadhatóbbnak, akinek az eddigi munkája garancia lehet számomra a továbbiakra nézve. amikor írod, hogy kik nem akadályozták meg az mszp-szdsz ámokfutást ("Amikor az mszp-szdsz szétlopta a kerükletet, akkor kussoltatok, akkor nem volttaok iolyen hangosak."), akkor elfeledkezel ki volt legnagyobb ellenzéki erő nálunk. a fideszen miért nem kéred számon, hogy az történhetett, ami történt?

zuglauer 2011.05.21. 14:56:01

@honeste vivere: Kedves honest vivere!
Kiemelte Karácsony Gergőt, aki a MEH tanácsadója volt 6 évig, de azt írta, sokan az SZDSZ vezetőinek tanácsadói voltak. Kik azok? Komolyan kíváncsi vagyok, mert én nem tudok erről.

Másrészt, ha már konkrét emberekről van szó, kiemelhetnénk például Elek Istvánt, aki az MDF alapítótagja volt, a Fidesz első kormányzása alkalmával Orbán főtanácsadója, és ő alapította a Heti Választ is. Vagy ugyancsak ki lehet emelni Mile Lajos, parlamenti képviselőt, aki mind a Fidesz, mind az SZDSZ, mind az MDF alapításában részt vett, és 90-ben az MDF képviselője lett. Ha ezt is hozzávesszük az ön által írtakhoz, akkor már kicsit árnyaltabb lesz a kép.

Ezzel csak arra szeretnék rámutatni, hogy azt a véleményem szerint téves módszert alkalmazza az LMP megítélése kapcsán, hogy az előfeltevéséhez keres olyan tényeket, amelyek azt alátámasztani látszanak, a többit sajnos láthatóan nem veszi figyelembe. Azt gondolom, az összes elérhető tény alapján szerencsésebb következtetést levonni, úgy sokkal közelebb juthatunk a valósághoz. Feltételezem, hogy önnek is az a célja, és nem szándékozik sem önmagát, sem másokat félrevezetni.

honeste vivere (törölt) 2011.05.21. 18:51:37

@raszti:
Ma hány LMP képviselő jelölt volt a TESZEDD keretében szemetet szedni?
Minden évben van ilyen akció. Ennek az élére miért nem állt az LMP?
Csak a süket duma! Az van!

varnai 2011.05.21. 20:39:25

@honeste vivere: Kedves Honest, nem sikerült válaszolnod sem az én sem Zuglauer kérdésére. Kérlek próbáld meg.

Hogy példát mutassak, elmondom neked, ma például Kaibinger Gábor aki az 1. körzetben volt jelölt az Örsön szedte a szemetet. Még a kitelepülést is lemondta e miatt. Hát a fideszből hányan voltak? Az LMP sok tagja volt kint, meg volt hirdetve a belső levlistánkon, de szigorúan civilben, mert ez egy pártmentes rendezvény volt. Igy az élére sem álltunk. Tudod, amit az ember nem maga talál ki, annak nem áll az élére. Legyen az 30 km-es övezet, vagy szemétszedés.

OkoskaTo:rp 2011.05.23. 13:28:31

@varnai: Ne aggódj, a Zuglói Lapokba fognak találni valami régi képet Kovácsról, amit ki tudnak tenni a címlapra, hogy csak és kizárólag ő szedett szemetet.

@honeste vivere: Attól, hogy valaki nem veszi be sem a piros, sem a narancs cumit, attól még nem feltétlenül SZDSZ-es vagy LMP-s. Sokan vagyunk, akiknek van valamilyen értékrendje, neadjisten önálló gondolatai. Ők azok, akiket a két (már csak egy) nagy párt sosem fogja képviselni. Ezek után kire lehet szavazni?

honeste vivere (törölt) 2011.05.23. 19:58:00

Mindenki arra szavaz, akire akar. Az LMP elvtelen nyomulása azokat az szdsz időket ídézi, melyeket voltam szíves átélni. Ebből nem kérek!

varnai 2011.05.23. 20:04:43

Kedves Honest, álítottál itt valamit és többen kértük, hogy támaszd alá érvekkel.

OkoskaTo:rp 2011.05.27. 10:24:32

@OkoskaTo:rp: Most már tényleg így legyen ötösöm a lottón! Zuglói Lapok, 2011. május 26-i szám, 2. oldal. Kovács Balázs, fénykép. (A címlapra kerüléssel tévedtem*, de az újság szerkesztőbizottságának sajnálatos figyelmetlensége miatt már keresik az utódokat.)

*: A Helyi Téma természetesen címlapon hozza Kovácsot. Plusz "Kovács szerint az MSZP és az LMP esetében fantomjelöltekre szavaznának a polgárok, hiszen az ellenzéki jelöltek ... már benne vannak az önkormányzat testületében." Meg persze az ellopott 30 km/h-s övezet. És még: "Legalább nyolcmillió forintot spórolnak Herminamező lakosai, ha Kovács Balázs alpolgármester nyeri a vasárnapi időközi választást."

sületlenke 2011.05.27. 10:59:06

@OkoskaTo:rp: Én azt keresgélném, hogy azzal mennyit spóroltunk volna, ha nem három alispán bólogat Papcsák alá, hanem csak kettő, mint korábban, bár én azt is sokalltam. Ki tudja számolni valaki, mibe kerül négy évre (vagy ki tudja, mennyire) Kovács importálása a szomszéd kerületből?
süti beállítások módosítása