HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

az eredmények, és a kampánycsend sértés ügye

2011.04.11. 08:47 varnai

 

LMP 17,58% (ősszel 12,64%)

Fidesz 39,08% (ősszel 47,49%)
MSZP 29,94% (ősszel 22,76%)
Jobbik 8,29% (ősszel 7,57%)
ZÉK 3,58% (ősszel 9,54%)
Munkáspárt 1,08% (ősszel nem indultak)

Hadd gratuláljak Tildy balázs újdonsűlt képviselőtársamnak!

Remélem ugyanolyan sűrűn fogják őt látni a dolgos hétköznapokon is a választókörzet lakói, mint most, kampány idején.

Az erdmény megjelenése előtt hír futotta körbe a sajtót, a jelöltünk megsértette a kampánycsendet, beszélgetett az egyik bizottsági taggal, és étellel kinálta. (mintegy ezzel próbálta megvásárolni sugalja a közlemény) Igy is le lehet írni, valóban.

 A valóságot azonban a következő mondat jobban fedi: A jelölt ebédet vitt be a szavazókörbe az LMP delegáltjánaknak.  A bejelentő állampolgár B. Z., alias Bihari Zoltán, a Fidesz-KDNP  zuglói képviselője volt, aki szintén ebédet vitt be az ő delegáltjaiknak.

A dologhoz még hozzá tartozik, hogy a szavazókörben nem volt egyetlen választó sem, ebédidő volt. Ettől még persze a tény tény, pancserek voltunk, nem kellett volna Gábornak átlépni a küszöböt.

A dolog igazi bája nem ez. Inkább az érdekes, hogy míg ez "döbbenetes kampánycsend sértés" futótűzként járta be a médiát, pl. a hír megjelent a HÍR TV-ben, addig arról jogerősen meghozott ítéletről, miszerint a Zuglói lapok mintegy 70.000 közpénzen kiadott példányban a Fidesz-KDNP mellett kampányolva megsértette a Választási Törvény a JEÖLTEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRŐL SZÓLÓ ALAPELVÉT alig került be a médiába. Hiába tartottunk sajtótájékoztatót, adtunk ki közleményt, a média nem akarta meghallani.

A ráadás, miközben a Zuglói Lapokat elítéli a Választási Bizottság, rá pár napra a Helyi Téma szintén féloldalas címlapon kampányol a Fidesz -KDNP jelöltje mellett (nem fizetett hirdetésként) a többi jelölt létezését meg sem említi, ezzel szintén  súlyosan megsértve a sajtó és választási törvényt.

Szép jövő, e médiák, szerkesztőik, nemcsak hogy kissé elfogultak a szivükhöz, politikai irányultságukhoz közelebb álló párthoz, annak jelöltjéhez, hanem a többi jelöltet egyszerüen negligálják, mintha azok nem lennének választhatóak. Szép új jövő.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr492816209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszönni meg én fogok 2011.04.11. 10:11:54

Gratulálok.

Egy gondolat merült fel bennem, hogy láthatóan a Fidesz kevesebbet kapott mint az LMP + MSZP. Nem merült fel bennetek, hogy összefogni? Féreértés ne essék, én örülök, ha az LMP külön indul, a budapesti MSZP-t pedig a hátam közepére se, csak ezt biztosan sokan megkérdezik. Meg lehet, hogy annyira nem számít, hogy most 11 vagy 12 emberrel van meg a fidesz többsége.

Tedat 2011.04.11. 10:29:14

Gratulálok, LMP!

Most menjetek, és bontsátok le a Paksi atomerőművet, ti méregzöldek!

OkoskaTo:rp 2011.04.11. 11:23:13

Helyreigazítást követelek! A Helyi Téma igenis megemlítette a többi jelöltet. Igaz, róluk mást nem is.

belga6 2011.04.11. 11:30:59

@köszönni meg én fogok:
Má bocsánat, de az baszna be, ha az LMP összefogna az MSZP-vel. Akkor szembeköpnék magukat.
Kedves Várnai Úr! Bár tényleg felháborító a Helyi Téma címlapja, de egy magánkézben lévő lap, és azt rak az oldalaira, amit akar. Az már más kérdés, hogy egy összefércelt, olvashatatlan újság. Abból meg semmi jó nem sült még ki, ha valaki a médiát kritizálta. Olyan (PR-)akciókat kell csinálni, aminek hírértéke van, és be tud kerülni minden, nem jobboldali médiumba!

tizma 2011.04.11. 12:46:43

@Tedat: Pontosítva: Az LMP a paksi atomerőmű reaktorainak élettartam hosszabbítását elfogadja, tekintettel a körülményekre, de az erőmű bővítését újabb reaktorral ellenzi, inkább a más alternatívák keresését szorgalmazza...

Battlestar Galactica 2011.04.11. 13:05:16

Komoly figyelmeztetés ez Papcsák 75% Ferencnek, mert a két párt együtt tényleg lényegesen több szavazatot kapott, mint a Fityesz.

A jó a dologban, hogy ha okosan kommunikálják, akkor már lehet azt mondani, hogy lófasz van, de nem 2/3-os felhatalmazás, de még többség sincs!

A rossz a dologban, hogy ezeket nem robbantja ki senki, amíg valamelyik pártnak nincs önállóan többsége, mert a három jelentősebb nem jobboldali erő egyik szereplője sem fog összefogni a másikkal, féltve a saját identitását. Lásd @köszönni meg én fogok bejegyzését is. És valljuk be igaza is van részben. Azért jó lenne, ha ezek a szárnypróbálgatások 2014-ig megszűnnének, és leváltanák a narancsosmajmokat. Mondhatnám jobb egy fasza tortából egy szelet, mint egy szarból az egész!

honeste vivere (törölt) 2011.04.11. 16:23:53

De szép is lesz MSZP és LMP. Mint régen MSZP-SZDSZ.

zuglauer 2011.04.12. 08:42:35

@OkoskaTo:rp: Valóban, én is láttam, a Helyi Téma talán 2 vagy 3 héttel korábbi számában tényleg megjelent egy kb. 6 x 3 cm-es cikk, ahol felsorolják az induló jelölteket.

zuglauer 2011.04.12. 09:24:49

@belga6: A Helyi Témával az a helyzet, hogy alapértelmezésben valóban azt ír, amit akar, de abban a pillanatban, hogy megjelentet nem fizetett cikket egy választás egy jelöltjéről, ami kampányanyagnak minősíthető, már rá is vonatkozik a választási törvény, és a többi jelöltet is ugyanolyan terjedelemben le kell hoznia.

honeste vivere (törölt) 2011.04.12. 19:52:57

Ezért a 3. helyért kár volt ennyit erőlködni.

zuglauer 2011.04.13. 15:25:29

@honeste vivere: A sok befektetett munkának szerintem nem most lesz meg az eredménye, hanem majd amikor még sokkal több befektetett munka után eljut odáig a szervezet, hogy egyéniben mandátumot szerez. Ami pedig arra lesz megbízás a választóktól, hogy tovább dolgozzon mind a képviselő, mind a szervezet. Félreértés ne essék, nem mondom, hogy ez holnap lesz, de egyik lépcsőfok jön a másik után, én bízom benne, hogy előbb utóbb feljut rajta a zuglói LMP. Addigra remélem a központi kommunikáció és a mondanivaló is kiforrottabb lesz.

honeste vivere (törölt) 2011.04.13. 20:06:16

@zuglauer:
Az MSZP már keresi az LMP-t, lassan meg is találja a választási együttműködésre.
Lesz új MSZP-SZDSZ akarom mondani MSZP-LMP.
Beszarás. Ezért is telefonáélgat Várnai úr akarom mondani Várnai elvtárs hetente a Klubrádióba, hogy hallassa hangját.

zuglauer 2011.04.13. 22:06:56

@honeste vivere: Azért ahhoz két fél kell, az, hogy szegfűsék szeretnének valamit, még kevés. Látszik hogy nagyon akarnak valamit, mert (hogy kellő képzavarral éljek) hétfőn még maga a nagy Gyurcsány is Zuglóra vetette szauróni szemét.
Szerintem Drágabolgárúr kapcsán jóval prózaibb a helyzet, VL oda megy, ahova hívják, vagy legalábbis hagyják megnyilvánulni. :)

varnai 2011.04.13. 22:56:15

Kedves Honest, tényleg, intézd el, hogy az MR1-en, vagy a HIR TV-n eshessen szó a Zuglói Lapok elmarasztalásáról, a részvényekről, megbízási ügyekről, stb. ahogy ez az objektív tájékoztatás szerint elvárható lenne. és én ígérem, nem megyek Bolgár úrhoz.

varnai 2011.04.17. 07:29:00

Kedves Honest, hozzászólásodat kimoderáltam. Ebben a blogban mások véleményét nem minősítjük hányásnak. Próbáld meg újra, kicsit kultúráltabban megfogalmazni a véleményed.

honeste vivere (törölt) 2011.04.26. 22:31:56

@varnai: Ez lenne az LMP képviselte szólásszabadság vagy véleményszabadság. Látom, ez amolyan szdsz féle csipet-csapat tagokból összerakott párt, ahol te is toleráns vagy.
További jó hányást!
süti beállítások módosítása