HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Rudas VS Pukli

2012.07.25. 00:37 varnai

A Teleki SAGA, a patinás gimnázium igazgatói kinevezésének újabb fordulójához értünk. 

Mint azt a gyávák gyülekezete című a Május 31-i testületi ülésről szóló blogposztomban leírtam, az eddigi igazgató, Rudas Péter nem kapott bizalmat, a fideszes képviselők minden indoklás nélkül tartózkodtak a pályázatánál. (Mint utólag megtudtam állítólag kábítószert árult valaki egyszer az iskolában, hogy az igazgató vett, vagy eladott, vagy netán rendőrt hívott már nem lényeges)

A másik pályázó, Pukli István pályázatát érvénytelenítették, még nem volt meg valamilyen végzettsége.

Furcsamód, ezután nem az ilyen esetekben megszokott eljárást követték, azaz az igazgatóhelyettest, vagy az eddigi igazgatót nevezték ki egy évre megbízott vezetőként, hanem furamód nem sokkal későbbre, még a nyár lezárta előtt újra kiírták a pályázatot. Miért nem szerencsés, miért nem elegáns ez a nyári pályáztatás az iskolák esetében?

Hát azért , mert pályázatokat véleményező  tanári kar ilyenkor nem dolgozik, nyaraltat, nyaral, tehát a nevelő testületi értekezleten és a szavazáson feltehetően kevesen fognak részt venni.

A Szülői Munkaközösségekkel még rosszabb a helyzet, hisz az tulajdonképpen nyaranta összeomlik. Az érettségizettek továbbálltak, a szüleik már nem tagok a munkaközösségben, a frissen felvett elsősök szülei meg még nem tagok, és hát mit is tudhatnának az iskola működéséről az igazgatóról? Hát azért valamennyit bizonyosan, hiszen ők ide íratták be a gyerekeiket, tudatosan ezt a sulit választották  főváros számtalan gimije közül. És ez a jelentkezési szám, együtt az egyetemekre felvettek arányáról bizonyítja, hogy a suli, az igazgató  az elmúlt két ciklusban jól végezte a dolgát.

Nem mellesleg minek is törjék magukat? A fideszes többség az előző pályázat során világossá tette, mondjon a tanári  kar, a szülői közösség akármit is, ők magasról tesznek arra, mert ez már a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

A múltkor még érvénytelenített pályázó, Pukli úr pecsétjén mostanra a megszáradt a tinta, ezért a pályázat újra  kiírásra került és Rudas úr sem volt hajlandó visszalépni, pályáznak hát  újra mindketten.

RUDAS VS. PUKLI

Kérem  - és blogomat olvasó képviselőtársaimat külön is kérem - olvassák el, vessék össze a két pályázati anyagot.(ezért, és nem a tetületin facebookozásért kaptunk közpénzen vett notebookot, ugye: )

Van egy a középiskolai oktatásra, az oktatásra  általában rálátó, az iskolát két ciklus óta vezető, tapasztalt vezető, aki az előző pályázati körben megkapta mind a szülői munkaközösség, mind a tanári kar jelentős többségének a támogatását,  és élvezi a bizalmát. A szülők ráadásul Nyílt levélben kérték a Képviselő-Testületet a jelenlegi igazgató újra kinevezésére. (megtehették volna, hogy hallgatnak) Az önkormányzati minősítése kíváló.

Van egy fiatalember, aki 9 éve általános iskolában tanít és lényegében középiskolai gyakorlata nincs.Ezenkívül nincs semmiféle vezetői tapasztalata, menedzsment gyakorlata nincs, még igazgató-helyettes sem volt sehol egy tornaóráig  sem. 

Hát, nem tudom. Egy relatíve sikeres vezetőt érdemes ezért eltávolítani? Kit tisztelhetünk benne, kérdezték a századfordulón a láthatóan ok nélkül  főszerepet kapó csinoska primadonnákról. De hát ma már ilyesmi nincs, ugye?   Azt el tudnám fogadni, hogyha az ország valamelyik top gimnáziumának egy sikeres, több éves vezetői rutint szerzett igazgató-helyettesét  kinevezzük. Oké, új seprű, tegyünk egy kísérletet, nézzük mit tud változtatni. De így?

Kinek és miért van útban Rudas úr ennyire? És annyira útban van,  hogy ezért érdemes  szétrombolni egy jól működő közösséget, ellenséggé tenni sok ezer szülőt és diákot (mind szavazók) , megéri, hogy megint , még újabb botrány kapcsán emlegessék Zuglót? Érdemes Újbuda, Szigetszentmiklós után újabb iskolaigazgató kinevezési botrányba keveredni?


 "Öngyilkos elit kommandó" jellemezte a polgármester és a  zuglói fideszes képviselő testület működését egy belső emberük. Úgy tűnik újabb bevetésre készülnek. Megéri?

 

 

Igazgatói pályázatok

Rudas Péter pályázata

Kísérőlevél a pályázathoz

Szakmai önéletrajz

Vezetői program

Az elektronikus formából hiányzó dokumentumok megtekinthetők az előkészítő bizottságnál.

Pukli István pályázata

Intézményvezetői pályázat


Az igazgatói pályázatok véleményezésére szolgáló fórumok időpontjai

 

  • 2012. július 25. 16:00 – Diákönkormányzat fóruma

  • 2012. július 25. 17:00 – Szülői Szervezet fóruma

  • 2012. augusztus 1. 10:00 – Nevelőtestületi értekezlet

  • 2012. augusztus 1. kb. 12:00 – Alkalmazotti értekezlet

    Mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk!

A munkaközösségek tagjait kérjük, hogy véleményüket küldjék el a munkaközösség-vezetőknek!

A vezetők pedig a véleményüket juttassák el a blanka.t@freemail.hu e-mail címre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr114676191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adeo 2012.07.28. 01:30:24

Átfutottam a pályázatokat. Az önkori politikai okokból akar váltani, csak nem mondják ki legfeljebb. Mi viszont mondjuk ki: őnekik egy számukra 100%-ig megbízható lakáj típusra van szükségük, ahogyan mindenütt, a minisztériumoktól az egyetemeken át le a legkisebb kulturális intézményig, mindenki egy szólamra énekeljen, egy füttyre táncoljon. Nem az értékek és a munka számít, hanem a politikai lojalitás, és ez utóbbiban is a leginkább hason csúszók kapnak teret. Na pl. ezért qvára nem mindegy ám, hogy mi lesz itt 2014-ben!! Ha mindezeket végigviszik, és meglesz a jónép valamelyest többségi "áldása", akkor itt mindenki, aki nem egy szólamot fúj, hosszú-hosszú időre húzhatja majd le a redőnyt, nem ám egy-két évre.
Magam részéről olyan országban szeretnék élni, ahol nem a bal- vagy jobboldali kötődése, hanem a szakmai múltja és embersége helyez valakit pozícióba. Egyébként a favorizált pályázó a nyomulós fidesz sleppnek egy minden tekintetben tipikus egyen példánya, ezt a pályázat is fényesen demonstrálja. Rakjuk össze a portrékat Szíjjártótól le egészen Pukliig, és az image mindenütt ugyanaz, meg az agyi fogaskerekek működése is. És tegyük a képhez hozzá a miniszterelnök legutóbbi "fél ázsiai" beszédét is. Kezd összeállni a kép??!!

fish14 2012.08.01. 22:37:08

Rudas pályázata fényévekre van a szegényesen összetákolt Pukli-féle irománytól. Ha Pukli nyer, akkor világos, hogy politikai alapon. Mikor lesz a döntés?

fish14 2012.09.27. 21:56:13

Az új igazgató tisztogat, küldi el a tanárokat, csak úgy. A diákok csinálták ezt a videót:
Teleki részvét- és véleménynyilvánítás (Telekis diákoktól):
www.youtube.com/watch?v=uh5SJjQ_Or8

IgazságotMindenkinek 2016.10.19. 23:47:40

Ez így utólag mindent megmagyaráz a kockásinges mozgalomról
süti beállítások módosítása