Logo Pic
venember83 2024. május 19.

A lapok szerint Motta érkezése számos játékos sorsát befolyásolhatja

motta_thiago_mosoly_oltonyben.jpgAlfredo Pedullà friss értesülései szerint Thiago Motta hamarosan hároméves szerződés keretében fog csatlakozni a Juventushoz, nem kétéves szerződéssel, amely egy évre vonatkozó opciót tartalmazna, bére pedig 3,5 millió euró lesz. Ugyancsak Alfredo Pedullà számolt be arról, hogy Thiago Motta érkezése komolyan befolyásolhatja Gleison Bremer sorsát, mivel a Bologna mestere szeretné Torinóban tartani a brazil védőt, aki viszont saját maga dönthet lényegében a jövőjéről, mivel ajánlatok felmerülése esetén az Öreg Hölgy vezetősége tárgyalni fog a kérőkkel, akik közé tartozik jelenleg a Manchester United. Egyelőre a brazil védő kapcsán csak érdeklődésről van szó a manchesteriek részéről, konkrét lépések még nem történtek a leigazolása tekintetében.

Romeo Agresti értelmezése szerint Adrien Rabiot búcsúüzenete Massimiliano Allegri irányába egyértelműen szembemegy a vezetőség döntésével, hiszen a középpályás eltérő búcsúról írt, s ezen álláspont miatt leginkább az lenne a meglepetés, ha Adrien Rabiot adott vezetőség mellett hosszabbítást írna alá az edzőt cserélő Juventusszal.

Daniele Longo arról számolt be, hogy a Juventus megelőzte milánói riválisait Khéphren Thuram tekintetében, miután Cristiano Giuntoli konkrét lépéseket tett a nyáron feltehetően klubot váltó középpályás ügyében.

A Corriere dello Sport egy másik kiszemeltről ír, a lap szerint a Juventus bizonyos tekintetben lépéselőnybe került Teun Koopmeiners kapcsán, mivel Cristiano Giuntoli egyeztetett a játékossal március tizedikén, a Juventus és az Atalanta közötti bajnoki alkalmával, kellően tág értelmezésben létezik egy megállapodás a felek között, de egyelőre a felek csak érdeklődésről beszélnek. A lap szerint több kapcsolatfelvétel is volt a felek között, a Juventus igényt tart a holland középpályásra, s mindeddig a BL-hely és az ehhez kapcsolódó bevétel bebiztosítására várt a vezetőség az egyezkedés megkezdéséhez. A Juventus hamarosan tárgyalóasztalhoz ülhet a bergamói felekkel, és egy játékosbevonás is szóba kerülhet, amely keretében Matías Soulè vagy Dean Huijsen csökkentheti a középpályás kapcsán meghatározott 60 millió eurós árat.

A La Gazzetta dello Sport a Juventus kérdéses jövőjű játékosairól írt, a lap szerint Adrien Rabiot hamarosan dönteni fog jövőjéről, s a középpályás kiváló kapcsolatot ápol Thiago Mottával, ám a játékosért érdeklődés észlelhető a Bayern München és a Premier League több klubjának a részéről. A milánói lap szerint Federico Chiesa nyitott a hosszabbításra, a játékos 2026-ig hosszabbíthatja meg kontraktusát aktuális bérének garantálásával, és a felek rendkívül optimisták a tárgyalás tekintetében. Még ennél is egyértelműbb Daniele Rugani helyzete, hiszen a védő kapcsán már csak a hosszabbítás hivatalos bejelentésére várunk.

Ugyancsak a La Gazzetta dello Sport írt a Juventus több jelenlegi játékosáról, akik sorsa megváltozhat Thiago Motta kinevezésével. A lap szerint a mester minden egyes játékostól sokkal többet fog elvárni, ki fogja tolni a játékosok képességeinek a határait, s az egyik első kiszemelt Manuel Locatelli lehet, aki Massimiliano Allegri vezetése alatt már fejlődést nemigen mutatott. A cikkíró úgy véli, az olasz középpályás ismét legjobb arcát mutathatja majd ősztől, s ugyanezt várja Federico Chiesától is, aki az elmúlt időszakban nem találta meg a közös hangot Massimiliano Allegrivel. Kenan Yıldız klasszis jellemzőkkel rendelkezik, és várhatóan Thiago Motta alatt komoly fejlődést vár tőle mindenki, ahogyan Andrea Cambiasótól is, akit már edzett a mester a Bolognánál. A lap megemlíti Nicolò Fagioli nevét is, aki számára nagyszerű lehetőséget rejthet a következő év, s talán Fabio Mirettinek is sikerül beilleszkednie a Juventus taktikai rendszerébe, ami mindeddig váratott magára.

A La Gazzetta dello Sport ugyanakkor Giorgio Chiellini júliusi olaszországi visszatérését is előrevetíti, s a lap szerint a Juventus egykori ikonja a vezetőségben kaphat helyet, mivel rendkívül jó kapcsolatot ápol úgy a klubbal, mint a szurkolókkal.

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Játékoscserék a láthatáron?
venember83 • 7 nap
Douglas Luiz egyre közelebb a Juventushoz
Apuleius • 5 nap
HIVATALOS: Thiago Motta a Juventus új edzője
Apuleius • 3 nap
Huijsen értékét 30 millió euró fölé lőtte be a Juve?
venember83 • 2 nap
„Ha elindul a szöveg, nekem ömlik” – Ketioz-interjú
soostamas • 5 nap
Cikkek a címlapról
8 dolog, amit minden gyereknek hallania kell az apjától
Apák napja van. Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Körülbelül a 20. század elejétől kezdve tartják világszerte az apák napját kvázi az anyák napja párjaként. Apák napján az apaságot és a szülői szerepet ünnepeljük. Egy apa szavai erőteljesek. Képesek arra, hogy az elkövetkező…
Visszavonult védőt szerződtetett a Los Angeles Chargers
Tony Jefferson tavaly májusban bejelentette, hogy végleg szögre akasztja a sisakját. Egy év kihagyás után, két héttel ezelőtt bejelentette, hogy szívesen visszatérne a pályára. A bejelentést követően, meglepő módon, nagy érdeklődés volt a játékos iránt.
>