HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Karácsony Gergely jó szívvel ajánlja Tóth Csabát a zuglóiaknak

2021.06.11. 08:52 varnai

Gratulálok a Párbeszéd alelnökének, Zugló volt polgármesterének az opportunizmus és a politikai károkozás e kettős mélységéig süllyedéshez!

E kiállásával nemcsak Zuglónak okoz kárt, tartja fenn az évtizedes kerületi stagnálást okozó korrupciót, de Tóthtot támogatva az összefogás hitelességét is aláássa. Pedig, elég lett volna akár hallgatni is... 

Csökkenti a kormányváltás esélyét, hisz rengeteg zuglói ellenzéki választó már most deklarálja, ha Tóth lesz az ellenzéki jelölt, akkor nem fognak az összefogás jelöltjére szavazni.

483325_437135_karacsony_gergely_toth_csaba.jpg

Annyira őszinte a mosolya, mint aki sulyomba lépett. Aki ennyire fél az elásástól, az ne akarjon miniszterelnöknek lenni, mert ott még több presszió lesz.

Ráadásul Karácsony tudatosan csapja be a zuglóiakat, az elmúlt öt év után még újabb öt évre beáldozná Zuglót egy elvtelen alkuért, a saját miniszterelnökségéért és Tóth Csaba politikai karrierjének megmentéséért.

Mert ha valaki tudja, közelről látta mi minden kárt okozott Tóth Csaba Zuglónak, az maga Karácsony Gergely.

Öt éven át viaskodott vele - igaz, leginkább alul maradva. Tóth öt éven át alázta meg, erőltetett rá rossz, Zuglónak ártó gazdasági döntéseket, a sajtó előtt számos esetben kínos magyarázkodásra kényszerítve Karácsonyt, és torpedózta frakciójával a legjobb indulatú Párbeszédes előterjesztéseiket - és most őt ajánlja. Milyen lehet egy ilyen mosolygó vállveregetés után este otthon tükörbe nézni? Mennyi Unicum, és milyen gerinc kellhet ehhez?

 

Előtörténetként: 2012-ben, amikor Horváth Csaba megüresedő listás helyét Tóth kapta a parlamentben, akkor Karácsonyban, az LMP frakcióban ülve még volt annyi józan értékítélet, morális tartás, hogy NEM-mel szavazott Tóthra. Még tudta, Tóthnak a Vas megyei tagbeléptetési botránya után nem hogy a parlamentben, de még csak a közéletben sincs keresni valója. 

 Hadd emlékeztessem Karácsony Gergelyt, mit tett az elmult öt évben a zuglói önkormányzatban Tóth Csaba uralta MSZP, és hogy akit most támogat az ugyanaz a Tóth Csaba.

Ez az a Tóth és csapata, akik már 2015-ben le akarták uralni a polgármestert. Kezdésként Tóth akarta megmondani, ki legyen a kerületi jegyző, majd a problémás közbeszerzései miatt a BKV-tól kitett Feigli Ferenc MMA harcost akarta Tóth megtenni a Városgazdálkodási Zrt élére. Karácsony tiltakozása után a szoci alpolgármester sógorát neveztették ki, de az összeférhetetlenségről Karácsonyak nem szóltak, a sógor pedig menten vezérigazgató-helyetessé tette meg Feiglit. A szocik által erőltetett vállalhatatlan emberek miatt már 2015-ben a testület feloszlatásáig jutott a veszekedés.Végül Karácsony Papcsák utolsó alpolgármesteréig menekült, ezért aztán el is maradt a Papcsák korszak elszámoltatása.

Ez az a Tóth Csaba aki a Városliget beépítését támogató előterjesztést vitt be a zuglói képviselő-testületbe és a Fidesszel együtt megszavazta. Karácsony maga vétózta meg és szaladt a sérelemmel a médiához.

liget_karacsony.jpg

Ez az a Tóth Csaba, aki  egy milliárdról 1,4 milliárdra próbálta felemeltetni a parkolóórákra szánt összeget és ezt maga a polgármester vétózta meg.

Ez az a kerületi MSZP mely a  Fidesszel közössen megszavazta a kerületnek súlyosan káros parkolási közbeszerzést. Nézzék meg a polgármesterrel készült ATV interjút. Ezt az MSZP-t Tóth Csaba vezeti, akiről - igaz két év hallgatás után, csak a botrány kirobbanása után - ismerte el, hogy túl sok az MSZP-Fideszes mutyi Zuglóban.

par.jpg

Ez az a Tóth, aki a parkolás ellenőrzés Zuglói önkormányzat számára súlyosan előnytelen szerződésének megszüntetését még a botrány kirobbanása után is az utolsó percig próbálta megakadályozni. Olvassák végig a 444.hu cikkét.

Ez az a Tóth Csaba, aki a polgármestert megkerülve megegyezett a Bosnyák téri pláza megépítést húzó MUNDO beruházóval, hogy velük Zuglónak sok száz milliós kárt okozó, kötbér elengedő szerződést kössön. Karácsony maga vétózta meg, nem emlékszik?

Ez az a Tóth Csaba, aki milliárdos ingatlanfejlesztő vállalkozóként előterjesztette a kerület értékes Angol utcai  telkének "elcserélését" - mely deal, írta Karácsony jogi osztálya, a hűtlen kezelés bűncselekményét is kimeríti.

2016-06-21_polgarmesteri_veto_1_-3_2.jpg

Ez az a Tóth Csaba, aki gazdasági alpolgármesterének előterjesztéseivel számos ingatlant, kiadott bérleményt, lakást adott el a kerületben, pl.  Karácsony kétszeri vétója után harmadszorra is előterjesztette a Szobránc utcai közért fele áron való eladását.

Ez az a Tóth féle frakció, mely gonosz kisgyerek módjára gáncsolt el számos, a baloldal számára alapvetően szimbolikus és jó kezdeményezést, köztük a hajléktalanok lakáshoz juttatását.

hajlakt_mszp.jpg

A hajléktalanok lakáshoz juttatása remek projekt volt, de a szocialisták leszavazták. Ekkor a Párbeszéd a médiában tiltakozott. 

Ez az a Tóth, akinek frakciója  számos egyéb előre mutató projektet dafke kisiklatott, például a kerületi közösségi kert építését évekig hátráltatták.

Ez az a Tóth, akinek a frakciója kivonulással tett határozat képtelenné több testületi ülést, mert az ő korrupciójukat megakadályozó javaslatok születtek, vagy mert nem a neki megfelelő előterjesztéseket tett a polgármester.

20160302_112018_1_1_1.jpg

A 2016-os költségvetés tárgyalásakor az MSZP frakció határozatképtelenné tette a testületi ülést, így zsarolta a polgármestert.

Ez az a Tóth, aki miatt a ciklus során két jegyző is elment, megmondva, hogy elegük van a civakodásból, és van egy szakmai, büntetőjogi minimum, ami alá nem hajlandóak menni.

Ez az a Tóth, akinek választási kampánycsapatában2019072617.jpg  - igaz Karácsonyt is védve - Gotti és verőember csapata biztosított.  Ezen MSZP szimpatizánsok szervezett bűnözés miatt kiszabott több éves börtönbüntetésükből mostanában szabadulnak, és hogy a mostani kampánycsapatban a maszkok mögött kik bújnak meg, nem tudjuk.

Ez az a Tóth Csaba, aki egy olyan embert tett meg önkormányzati képviselőnek,  (Sápi Attilát) akinek 170 millós köztartozású vagyonvédő cégek voltak a nevén, és aki egy év után nyomtalanul eltünt, máig nem találják, a BRFK életvédelmi osztálya szerint már nem él.

Ez az a Tóth Csaba, akiről  Karácsony a hangfelvételen beszél, hogy többször is súlyosan  megfenyegették, és hogy ha ő Zuglóba visszamenne, akkor őt ott elásnák.

Ez az a Tóth Csaba, akiről azt mondja, a szocik szétlopják a kerületet.

Ez az a Tóth Csaba, aki nyolc év alatt a parlament Gazdasági Bizottságának alelnökeként egyetlen egy fideszes korrupciós ügyet nem vett észre, nem hozott nyilvánosságra, egyetlen gazdasági-korrupciós ügyben nem tartott sajtótájékoztatót.

Ez az a Tóth Csaba, aki sosem jelenik meg az ellenzéki demonstrációkon. Aki híresen jó kapcsolatot ápol a fideszes politikus-üzletember képviselőkkel, és akiről épp ezért gondosan hallgat a kormánymédia. 

Ez az a Tóth Csaba, aki  a vagyonnyilatkozata alapján NER vállalkozókat megszégyenítő milliárdos vagyont halmozott fel az elmúlt két ciklusban.

 

Biztos, hogy ez a Tóth Csaba kell az újra a parlamentbe? Vele fog megvalósulni a kormányváltás után a tiszta közélet, a korrupció megszüntetése?

Vagy lehetséges, hogy az új kormányban Karácsony gazdasági, ésetleg belügyminiszteri poszton számít rá, hisz Zuglóban úgy bevált.

Tényleg ezt a Tóth Csabát kell támogatni, a sokszáz korrupciós ügyet leleplező, az összefogásért már 2018-ban is kiálló Hadházy Ákossal szemben?

2019-ben a parkolási botrány közepén Karácsony még ezt mondta az ATV-ben:

„Ez elég nagy baj, és elég rossz hír arra nézve, hogy én egyébként milyen politikai közösségnek a tagjaként indulok ezen a választáson, és ezen a helyzeten kéne változtatnunk”

 

Na, hát most éppen a változtatás lehetőségét torpedózza meg, kiállva a baloldali korrupció egyik legszimbolikusabb és legvállalhatatlanabb figurája mellett.

Vajon mit adhat, vagy mit tudhat Tóth Csaba, hogy Karácsony kiáll mellette, mindazok után amiket Tóth Zuglóban és vele tett?

 

komment

Címkék: előválasztás Zugló Karácsony Gergely Hadházy Ákos Tóth Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr2916587668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11 Favágó 2021.06.11. 13:35:36

Tóth Csaba alcsonynak és köpcösnek látszik.
Vagy csak rossz a beállítás.
Ha meg mégis, akkor hogyan támogataható egy magas és karcsú kerületben?

NemNick 2021.06.20. 12:57:11

Igen. Ez az a Tóth Csaba.
süti beállítások módosítása