HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A zuglói parkolás visszavág - a pénzt már elvitték, de a balhét vajon ki viszi el?

2019.04.05. 11:33 varnai

Két hónapja, hogy nyilvánosságra hoztam a zuglói parkolás veszteségeit bemutató adatsort és hogy kijött a 444.hu filmje a fővárosi parkolási bizniszről. A két éven át minden oldal által elhallgatni kívánt korrupciós ügyet most a főpolgármester választási csatában politikai bunkósotként használják és országos botránnyá növelték. Amit most látunk, az  a felelősség elhárítási vetélkedő mesterfoka.

Tanulságos visszatekinteni, miként jutottunk idáig, hogy a zuglói Fidesz "gyámság" alá kívánja helyezni a polgármestert, és vizsgálóbizottságot kíván létrehozni. Arról a zuglói fideszesek gondosan nem beszélnek ( és nem kérdezi őket a mikrofonállvánnyá sekélyesült kormánymédia), hogy ők is megszavazták a szerződéskötést - és a polgármesterhez hasonlóan ők is gondosan hallgattak róla két éven át. Különösen bizarr mindezt annak a Jelen Tamásnak -  a leendő fideszes polgármester-jelöltnek -  a szájából hallani, aki tagként egy éven át nem járt be a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság üléseire, pedig ott számos alkalommal érvelhetett és szavazhatott volna a parkolás ügyében.

Eközben Polgármesterünk  jól fejlett elhárító mechanizmusával mára, két év elfojtás után, az egy hónappal ezelőtti a tagadáson, sajnáltatáson át eljutott a kivetítésig, a Magyar Narancsnak azt találván nyilatkozni:  a zuglói parolási rendszer a Fidesz parkolási rendszere.  Azaz teljes erővel folyik a felelősség el-, azaz másokra hárítása.

Hogy a zuglói parkolás kinek a rendszere, erről a poszt alján olvashatnak.

Megjegyzendő, a márciusi rendkívüli ülésen újabb bátor polgármesteri tartózkodással és fideszes közreműködéssel ment át az 1 milliárdos zöldterület fenntartás szerződés díjainak megemelése és cserébe a Penta évi 500 milliós útjavítás szerződésének meghosszabbítása. Kíváncsi vagyok ezekről a dealekről mikor tesz feltáró vallomást a polgármester a médiában.

Eközben a parkolás biznisz áterőltetője, a zuglói MSZP -  akiket a polgármester máig nem mert néven nevezni - gondosan lapít, és csendben  készül, hogy újabb bábot, felkészületlen, messziről hozott bonviván-strómant ültessen a zuglói polgármesteri székbe. 

Mindeközben a sárdobálás okán elmaradt a márciusi testületi ülés, a hivatal áll, a jegyző dühöng,  jelentős ügyekben, pl. az óvodai dolgozók bérpótlékában, a nyárra tervezett felújítások elindításáról nem születik döntés. 

Elsőként is, mindenkinek javaslom, nézze végig a vitát, miként döntünk a 2017. márciusi testületi ülésen a parkolóórák vásárlása és üzemeltetés közbeszerzésről.

Négy hozzászólásban érvelek az olcsóbb ajánlat bent tartása, vagy a közbeszerzés érvénytelentése mellett. (a jegyző jogilag mindegyiket elfogadhatónak tartja). A polgármester végig hallgat, majd tartózkodik. A Fidesz és MSZP frakció és Jobbikos képviselő szavazatával ment át a döntés.

Arról,hogy itt vastag korrupció történik természetesen a polgármesternek tudomása volt, hiszen ekkor már túl voltunk egy becsült érték megemelésen, ugyanis az MSZP többségű Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottságban MSZP-s javaslatra megemelték a közbeszerzés értékét 1-ről, 1,4 milliárdra, melyet dicséretes módon a polgármester tuszkoltatott vissza 1 milliárdra, és túl voltunk egy a Közbeszerzési Döntőbizottság által megsemmisített gyorsított eljáráson is, melyben meg is büntették a kerületet.

Nagyon tanulságos most visszaolvasni az akkori, 2017 március blogposztomat, ebben olvashatóak a két ajánlat számai, a polgármestert a vétóra kérem, a felelősségéről írok:

Karácsony polgármester és PM-es alpolgármestere, Szabó Rebeka a vitában végig hallgatva végül a karakán TARTÓZKODÁS gombbal próbálták elhatárolni magukat a döntéstől. Ha a polgármester ennyire nem ért egyet a döntéssel jogában áll,  - mint több alkalommal megtette és számos más alkalommal elmulasztotta - hogy  megvétózza a döntést és megakadályozza a kerületi pénzének széthordását. Én remélem lesz benne annyi bátorság, hogy nem csak a felelősség elhárításra futja, hanem keresztbe is mer állni, hogy a kerületnek súlyosan ártó, 291  milliós pluszkiadással járó szerződéskötést megakadályozza. Jogában áll. Mint ahogy hallgatni is.

Ő a elhallgatást, a szemethunyást választotta. 

Akkoriban hiába  fordultam a sajtóhoz, csak az átlátszó.hu volt hajlandó írni a mutyigyanús közbeszerzésről,  mind a baloldali, mind  a kormánypárti média elhallgatta a kínos témát.

A parkolás ellenőrzés kiszervezése

Eközben már javában folyt a parkolás ellenőrzés kiszervezése is, melyről a 2017 februári blogban írok. Tudni kell, hogy míg az órák ürítése, karbantartása - bár brutálisan túlárazott - "csak" havi 20 milliós tétel ,addig az ellenőrzés, azaz csak a parolóőrök alkalmazása, havi 50 milliót, évi 528 milliót visz el az 1,2 milliárdos bevételből. Ezt szintén egypályázós közbeszerzéssel - azaz mondhattak, amennyit akartak -  az üzemeltetésben szintén résztvevő SIS Parking nyerte.

És ebben a 528 millióban nincs benne az ügyfélszolgálat működtetése és a szükséges adminisztráció bére, mert ez az önkormányzatnál maradt. Mára a ZKNP 20 fős parkolási divíziót hozott létre, mely további száz milliós költség. 

Ennek a lejáró szerződésnek a meghosszabbítására történt most kísérlet, lehetőleg még a ciklus vége előtt. 

És hogy kinek a rendszere, biznisze a parkolás? 

Ehhez elég megnézni, hogy a testületi viták során kik forszírozták, terjesztették elő és hová tartozó emberek ülnek a döntő posztokon. Az ellenőrzés kiszervezését, mely  évi 528 milliót vesz el a bevételből, azaz háromszor akkora  konc, mint az üzemeltetés)  -  és nem mellesleg törvénytelen a kiszervezése -  az MSZP-s Hajdú Florián alpolgármester kezdeményezte.

Az egész parkolás a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft-n (ZKNP) megy át, vezetőjének a 2010-14 között zuglói MSZP-s képviselőt Kovács-Csincsák Lászlót nevezték ki. A cégben azóta állást kapott két 2010-ig MSZP-s képviselő: Kemecsei Árpád és Komlódi Gábor is. Mindketten a Zuslag ügyben voltak vádlottak, ezért mondtak le annó. Dr. Komlódi Gábor pedig Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő bizalmi embere, MSZP-s külsős tag az Ügyrendi Bizottságban, őt szokta az MSZP delegálni a választási bizottságba, mi több pereskedni Tóth Csaba nevében.  Mostanában biztos helye van a Civilek a pályán című ATV műsorban, bár hogy miféle civileket képvisel, még nem derült ki.

A parkolás biznisz harmadik tőgye a pótdíjak behajtása. A ZKNP 300 milliós kintlevőségének behajtására a Funtig  Ügyvédi irodát bízta meg. Funtig szintén Tóth Csaba bizalmasa. Ebben az irodában ügyvéd dr. Imre Gergely, aki a zuglói MSZP frakcióvezetője volt 2010-2014 között. 

 

Végül itt a botrányt kirobbantó  ominózus táblázat a kiadásokról bevételekről, melyet közérdekű adatkérésemre a zuglói jegyző készített.

parkolas_2017_2018-1.jpg

parkolas_2017_2018-2.jpg

 

komment

Címkék: korrupció közbeszerzés Zugló Horváth Csaba Karácsony Gergely fizető parkolás Tóth Csaba Jelen Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9414740597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2019.04.05. 18:02:02

MSZP és Fidesz: két fej, de ugyanannak a sárkánynak a törzséhez tartoznak.

ember100 2019.04.05. 19:57:47

Helló !

Ez az a zugló ahol a Papcsák saját milliós rötyit csináltatott magának .

hu.wikipedia.org/wiki/Papcs%C3%A1k_Ferenc#Konfliktusok_szem%C3%A9lye_k%C3%B6r%C3%BCl

Különös tekintettel a konfliktusok a személye körüli részre.

Na itt jön a fityeszes csubakka érvelés meg a visszafele mutogatás :)
Ja meg hogy egy csődtömeget vett át Karácsony és ott gáncsolják a fityeszesek ahol csak tudják .

VT Man 2019.04.05. 21:54:16

És ez az az ellenzék, aki "szeretne nyerni a Fidesz ellen, de utána becssszó nem lopnak (többet)"

Aha.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.04.05. 22:35:09

@ember100: Ez az a Zugló, ahol Karácsony semmit se csinál azon kívül, hogy kettéosztja a koncot a Fidesz és az MSZP között, majd lenyúlja az aprót a törpepártjának...

ember100 2019.04.05. 23:50:35

@Online Távmunkás:
Helló

Mint írtam a fityest ott test keresztbe ahol tud.
Tudod mi az a kerékkötő , NA az a fityestest bagázs !
De nem csak ott MINDENHOL lásd Szombathely , esztergom , .....
Ennyit a nemzethy összetartozásról , ami addig tart amíg én vagyok a hatalmon.
Szemét egy társaság !

Rwindx 2019.04.06. 17:17:48

@ember100: ja, a rohadék fidesz megakadályozta, hogy karácsony vétózzon... marha

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.06. 19:23:41

Azért a tartózkodás még sincs azonos szinten a Fideszes megszavazással! Bizony, a Fidesz sáros jobban, nem Karácsony!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.06. 19:24:24

@Rwindx: a rohadék Fidesz megszavazta a korrupt rendszert, te idióta fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.06. 19:25:32

@VT Man: Fideszes nyúlta le, nem Karácsony.

VT Man 2019.04.06. 19:25:47

@math0:
"Azért a tartózkodás még sincs azonos szinten a Fideszes megszavazással!"

Aha. Tehát az LMPs polgármester tudta, hogy az MSZP lop, erre az a reakció, hogy nem néz oda, tehát gyakorlatilag tettestárs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.06. 21:50:26

@VT Man: a Fideszesek, akik megszavazták de facto tettestársak. ez rosszabb.

OkoskaTo:rp 2019.04.08. 17:08:34

@VT Man: Csak a pontosság kedvéért: Karácsony Gergely 2013 óta a Párbeszéd színeiben tolja, Szabó Rebekával együtt. Tehát nem LMP-s, hanem PM-es polgármester tartja a gyertyát a Fidesz-MSZP nagykoalíciónak.

ételizésítő 2019.04.08. 19:46:31

Ahogy látom, Zuglóban a levegő lehetetlenné teszi a helyesírást.
A múltkor Karácsony, most meg ez a megélhetési képviselő segg blogger.
Baszd meg, a magyarban vannak összetett szavak.
Olyanok, mint főpolgármester-választás, parkolás-ellenőrzés és hasonlók. Aki annyira buta, hogy írni sem volt képes megtanulni, mi a faszért akar észt osztani?

ételizésítő 2019.04.08. 19:52:13

Árpád Báró:
Az a baj, hogy ez nemcsak Zuglóban van így, Budapest minden kerületében ellopják a helyi polgármester haverjaiból szerveződött rablóbandák a parkolási pénzeket.

A másik példa lehetne a Ferencváros, ahol a pofátlanság még nagyobb méreteket öltött e téren is. Igaz, ott a parkolócég vezetője lemondott, de a tolvajlási rendszer maradt.
Tavaly szeptemberben egyébként egy ferencvárosi szabadtéri koncerten már többen kurvaanyázták Bácskai János polgármestert a koncertfelvezető beszéde közben. Nem véletlenül.

És akkor az I. kerület a pakolórendszer melletti ingatlanmutyijaival (Fidesz-seggnyalóknak 30-40 ezer Ft havi díjért 100 négyzetméter feletti lakások, a piaci ár ekkora lakásért ott félmillió Ft) még meg sem lett említve.

Minden kerület vezetése a szervezett lopásra van berendezkedve Budapesten.
süti beállítások módosítása