HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ki a politikai haszonszerző és kik az anyagi haszonszerzők?

2019.02.08. 14:39 varnai

 

A zuglói veszteséges fizetőparkolás kapcsán meghökkentő közleményt bocsájtott ki Karácsony Gergely polgármester, melyben félrevezetéssel és politikai haszonszerzéssel vádolja a Civilzugló Egyesület képviselőjét. A kerület visszás ügyeinek nyilvánosságra hozását már Papcsák Ferenc is nehezen viselte, ő is személyeskedéssel, vádaskodással próbálta hárítani.

A blogposztba bemásolt táblázatokat a kerület jegyzője közölte, a tényfeltáró cikkeket a kormánypártisággal nem vádolható Átlátszó és a 24.hu írta.

Emlékezetes, hogy az indokolatlanul sürgősséggel kiírt, a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság szocialista többsége által akkor már 1,4 milliárdosra felfújt közbeszerzést a Közbeszerzési Döntőbizottság egyszer már megsemmisítette és 1 millió forintra büntette a kerületet.

Sokak még  arra is emlékezhetnek az Átlátszó.hu cikkéből,  hogy az 1 milliárdos közbeszerzést a polgármester maga sem szavazta meg - így próbálva kibújni a politikai felelősség alól - mondván,

„maga sincs meggyőződve az olcsóbb ajánlattevő kizárásának indokoltságáról”. 

A közbeszerzés a Fideszes és az MSZP-s szavazatokkal ment át, de a polgármesternek, aki tisztában volt a mutyival - hisz vitathatatlan, előtte számos alkalommal próbálta ezt az ügyeskedést belül megakadályozni - módja lett volna megvétózni. Na ehhez kellett volna az igazi politikai bátorság!

A most témára lelkesen ráugró, eddig hallgató, oknyomozó munkát nem végző kormánymédia szakmaiságára jellemző, hogy úgy írnak a "botrányos" zuglói parkolásról,  hogy azt gondosan kifelejtik, - hiába mondom el, írom le -  hogy a közbeszerzés Fideszes szavazatokkal ment át. És nélkülük nem ment volna át.

 

parkolas_net_0029_1.jpg

Könnyen kiszámolható, ha az olcsóbb, kizárt ajánlattevőt választjuk máris nyereséges lenne a mérleg.

Ez a kerület számára hátrányos szerződés vezetett ahhoz, hogy az évi 1 milliárdos bevételt szinte teljes mértékben továbbadjuk a 291 millióval drágább, szivüknek kedves üzemeltetőnek és a kurtán-furcsán kiszervezett  ellenőrzést egy másik cégnek, a maradék meg elmegy az Ügyfélszolgálatra, a ZKNP +-20 fős parkolási divíziójára, a kintlevőségek beszedését pedig véletlenül a zuglói MSZP-hez rendkívül közel álló Funtig Ügyvédi iroda nyerte el.

A fizető-parkolásból befolyó milliárdok megcsapolása nem csak Zuglóban, de az egész fővárosban észrevehető. A 444.hu frissen elkészült oknyomozó filmjében sorra veszi a kerületeket, ahol meghökkentően hasonló módszerekkel  a politikusok és a cégek együttműködésével  folyik a pénz ugyanahhoz az érdekkörhöz.

Ráadásul a zuglóiaknak, - más kerületekkel ellentétben - hiába fizetnek itt súlyadót, a saját kerületükben is fizetniük kell a parkolásért.

A politikai haszonszerzés emlegetése polgármesterünk részéről különösen visszatetsző, hiszen ciklusának négy éve alatt a kerület érdekeinek képviselete (ha muszáj  AKÁR az MSZP ellen)  az operatív vezetése, és a testület döntéseinek végrehajtása HELYETT idejének nagy részét médiaszerepléssel, miniszterelnöki kampányolással, saját népszerűségének növelésével töltötte - azaz a polgármesteri munka helyett politikai haszonszerzéssel foglalkozott.

 Eközben  szép csendben eladták Zugló 450 milliós részvénypakettjét, 1 milliárd értékben telket, kiadott bolthelyiséget és lakást, miközben egyetlen önkormányzati bérlakás sem épült, egyetlen önkormányzati bérház nem lett felújítva. De ami a legrosszabb, a kerület stratégiai problémái, a szakrendelők felújítása, városközpont, a a lakbérek kintlevősége, az önként vállalt feladatok okán a költségvetés fenntarthatósága, stb., négy év alatt nem lettek megoldva. Mindezek okán fogyasztja a polgármester immár a harmadik jegyzőjét.

Minek is vezetni a kerületet, ha enélkül is lehet ugródeszkának használni Zugló polgármesteri székét?

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7514615098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.02.08. 19:20:50

Szomorú, hogy az ilyen közpénzszórásoknál nem lehet felelősségre vonni se a hibás tervek készítőjét, se a végrehajtóját.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.09. 17:31:59

"azt gondosan kifelejtik, - hiába mondom el, írom le - hogy a közbeszerzés Fideszes szavazatokkal ment át. És nélkülük nem ment volna át."

Ahogy a szoci szavazatokkal IS ment át. És nélkülük nem ment volna át. S ahogy K. Gergely vétójával sem ment volna át.

ételizésítő 2019.02.09. 17:57:14

Biztosan ki kellett, hogy bocsájtsa.
Aki ennyire hülye a magyar nyelvhez, miért akar írni?

ételizésítő 2019.02.09. 18:02:02

Egyébként világméretű faszság, hogy nem a kerületek vagy a főváros tulajdonában lévő cégek kezelik a parkolórendszereket, ami eléggé egy aranytojást tojó tyúk, hiszen egy kezdeti nem túl nagy befektetés (parkolóórák beszerzése) után csak hozza a pénzt.

És az ilyen Kupper András-féle fideszes seggnyalók nincsenek még börtönben, pedig sok milliárdot elloptak már parkolócégeken keresztül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.09. 18:12:14

@ételizésítő:

Ez kismiska a letelepedési kötvényekhez képest. Mert ház az sem magyarázható józan ésszel, miért nem a magyar állam értékesítette ezeket a kötvényeket és szedte be a sok tízezer eurós jutalékokat.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.02.10. 10:56:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nagykoalíciós mutyi, ennyire képes egy nulla támogatottságú párt polgármestere.

@ételizésítő: m.nyest.hu/hirek/bocsat-es-bocsajt

OkoskaTo:rp 2019.02.11. 15:54:51

@Online Távmunkás: Hűtlen kezelés. Ha nem Polt lenne ott, ebben az országban is büntetendő lenne.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.02.12. 16:55:03

@OkoskaTo:rp: Mutass nekem hűtlen kezelésért elítélt politikust vagy állami-önkormányzati cégvezetőt a Polt előtti időkből!