HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Új szintre emelkedett a munka" - az átláthatóság jegyében

2018.10.10. 16:18 varnai

"Az új átláthatósági biztos kinevezésével pedig a polgármester szerint új szintre emelkedhet a munka annak érdekében, hogy Zugló az ország legátláthatóbb kerülete legyen." 

Mondták ezt Vágó Gábor 2017 decemberi kinevezése után.

Mivel az átláthatósági biztos által készített anyagok sehol nem voltak megtalálhatóak a kerület honlapján és a képviselők sem kaptak tájékozatást a biztos munkájáról, továbbá az eltelt háromnegyed év alatt egyetlen testületi, bizottsági ülésen sem jelent meg Vágó ezért az átláthatóság jegyében pár napja kikértem a zuglói polgármesteri hivatalból a biztosunk által mostanáig készített anyagokat. 

 Mint a valóban átláthatóan feltöltött szerződéséből kiderült, Vágó Gábornak havonta anyagokat kell készítenie és ezekért havonta 300-300 ezer forint illeti meg. (Megjegyzendő, az előző átláthatósági biztosunk, dr. Békefi László, csak havi 200 ezret kapott, meg mellette 5-500  ezret , de az MSZP bizalmi embereként a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottságban külsős tagjaként nyilván nem volt érdekelt a közbeszerzések átláthatóbbá tételében. Békefi úr jelenleg  a zuglói MSZP fedőszervezetének, a CÖF-nek az  Összefogás Zuglóért Egyesületnek az elnöke)

A Vágó Gábor által eddig elkészült anyagokat - korrektül  - ma megküldte a polgármester. Mint kiderült, pár oldal az egész.


vago.jpg

Olvassák figyelemmel. Ha Önök is úgy érzik, hogy az eddig kifizetett 750.000 forint aránytalanul sok ezért a pár oldalért, akkor ezzel az érzéssel nincsenek egyedül.

Ha esetleg Önökben is felmerül a gyanú, hogy ez a megbízás nem volt más, mint egy újabb kommunikációs marketinglufi, "ZUGLÓ A LEGÁTLÁTHATÓBB KERÜLET BLA BLA" egyúttal pedig az éppen munkanélküli volt frakciótárs-haver kisegítése egy kis pénzzel, hát ezzel is egyetértek.

A zuglói adófizetők pénzéből nem csak Vágó részesül. A volt PM-es frakciótársak közül jelenleg ketten dolgoznak a zuglói önkormányzatnál, továbbá hozzávetőleg hat PM-es párttag dolgozik vagy dolgozott a hivatalban, köztük a PM Pártalapítványának ötből két kuratóriumi tagja, de a nagykoalíció tucatnyi  pártkádere és családtagja is haszonélvezője a zuglói NER-nek.

Szomorú, hogy Papcsák tanácsadói szerződései után most Karácsony tanácsadói, kommunikációs, média szerződéseit kell  kikérni és nyilvánosságra hozni.  Ez az adatkikérés folyamatban van és máris több érdekes szerződés akadt. 

Ha az átláthatósági biztos  csekély munkavégzését nem a szimpla lustaság okozza, akkor csak szabotázsra gyanakodhatunk.

Mert a legfeltűnőbb és legárulkodóbb az, hogy az átvilágítási akarat épp az ambiciózus  munkaterv legizgalmasabb részénél a kerületi közbeszerzéseknél, melyek -  Vágó helyesen vette észre,  tényleg egyszereplősek -  és a legátláthatatlanabbul működő, sok százmilliót, sőt milliárdot mozgató cégeink pl.  a Zuglói Városgazdálkodási és Közszolgáltatási Zrt átvilágítása előtt fogyott el, és került abszurd módon a helyükre a legártatlanabb intézményünk, a Szociális Szolgáltató Központ átvilágítása.

Át akarta világítani a közbeszerzéseket és a vagyonkezelőt, vigyétek!

2630232.jpg

Hogy hová tűnt az Átvilágítási biztosunk, és hosszú hónapok óta miért nem dolgozik, hogy miért tért el a saját maga által kitalált menetrendtől, (hogy miért hiányoznak komplett hónapok a munkatervből)  arra nem adott választ a polgármesteri kísérő levél. 

 

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-2.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-3.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-4.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-5.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-6.jpg

Hogy lett-e bármiféle felelősségre vonás a "semmiben nem felel"  meg tartalmú jelentés után a Piac Kft-nél azt nem tudni.

Ne felejtsük el, ez az a cégünk, melynek élére minden pályáztatás nélkül  szavazták meg jobb és baloldal kéz a kézben  igzgtónak :  Szatmáryné Jahl Angélát,

Szatmáry Kristóf Fideszes zuglói országgyűlési képviselő anyukáját, a BKIK leszerepelt elnökét, ex fideszes fővárosi képviselőt. A cég működése mindmáig teljes titok a képviselő-testület előtt.

A munkatervért és a Piac cég  áttekintéséért másfél havi munkáért alant a teljesítési igazolása:

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-1.jpg

 

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-8.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-9.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-10.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-11.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-12.jpg

atlathatosagi_biztos_teljesitesek-13.jpg

A fenti  11 számozatlan és dátumozatlan oldal a kilenc hónapos Átláthatósági biztosi munka eredménye.

És a második teljesítés igazolás: atlathatosagi_biztos_teljesitesek-7.jpg

atlathatosagi_biztos_varnai_laszlo_level_2018_10_09.jpg

És végül nézzék meg, hogy miként nyilatkozott Vágó Gábor leendő munkaköréről.

j

Szólj hozzá!

Címkék: Vágó Gábor Karácsony Gergely átláthatósági biztos Békefi László

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6514293923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.