HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"A kivitelezés folyamatban van" - vagy csak a szél kavarja a port?

2017.06.20. 13:52 varnai

Egy hónapja azzal vették le a Testületi ülés napirendjéről az Uzsoki kórház melletti kátyús holdkráteres, poros-tavas parkoló rendezésére tett előterjesztésemet, hogy a kivitelezés folyamatban van. Pedig már az előterjesztést sem volt könnyű megírni, mert a Városgazdálkodási Zrt. egy hónapig nem reagált, majd nem akarta nekem, egy önkormányzati képviselőnek megmutatni a terveket. 

Végül a jegyző ráhatására odaadták,  kiderült, kész, engedélyes tervek vannak, de Képviselő-testületi döntés híján nincs pénz. Majd fél nap múlva  az ellenkezőjét írták, nem is kell testületi döntés, mert egy anonimizált vezető döntött. Végül egy MSZP-s képviselő javaslatára erőből levették a napirendről az előterjesztésem - nehogymár úgy nézzen ki, mintha a Várnai intézte volna el.

Bár kész, engedélyeztetett kiviteli tervek vannak és ugye sem közbeszerzést nem kell kiírni, sem pályáztatni sem kell, hisz a Zrt. keretszerződéses cége automatikusan megkapja a munkát, a kivitelezés a magabiztos képviselői kijelentés ellenére  immá egy hónapja nincs jele a kivitelezés elkezdésének. 

Kutyát sétáltatva, kocogva minden nap arra járok, és a lombok között átpillantva egy pillanatra megörülök, mintha munkagépek mozdulnának. De nem, csak hőség, a délibáb, a forró szél kavarja a port és a kiszáradt tavak vádijában  elakadt autók motorjának bőgését hallani. 

korong_juni20.jpg

A parkoló kivitelezés folyamatban van, látják? Nem látják? Na látják!

Tanulságos a május 25-i testületi ülés idevágó jegyzőkönyv részletét elolvasni.

52./ Parkoló kiépítés a Korong utca Uzsoki kórház elé eső részen

Előterjesztő:

Várnai László képviselő

Előterjesztés sorszáma:

123-584/2017

 

Karácsony Gergely polgármester: Az előterjesztést a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság nem támogatta, a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottság  támogatta.

Felkai Tamás képviselő (Ügyrendi hozzászólás!): Javaslata, hogy erről ne szavazzanak, mert a parkolók kiépítési folyamata már zajlik.

Karácsony Gergely polgármester: Ügyrendi javaslatról vita nélkül határoznak, így szavazást rendelt el az ügyrendi javaslatról.

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy „Parkoló kiépítés a Korong utca Uzsoki kórház elé eső részen” című előterjesztés tárgyában kialakult vitát lezárja, a tárgyban döntést nem hoz, miután a parkolók kiépítési folyamata már zajlik.

 

A Képviselő-testület (22 fő szavazásra jogosult jelenlétében, 13 igen, 2 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett- 1 fő nem vett részt a szavazásban) a következő határozatot hozta:

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testülete

 

252/2017. (V. 25.) Öh. számú

határozata a vita lezárásáról

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy „Parkoló kiépítés a Korong utca Uzsoki kórház elé eső részen” című előterjesztés tárgyában kialakult vitát lezárja, a tárgyban döntést nem hoz, miután a parkolók kiépítési folyamata már zajlik.

 

Határidő: 2017. május 25.

Felelős: Karácsony Gergely polgármester

 

 

Karácsony Gergely polgármester: A KT elfogadta a vita lezárását. Az SZMSZ szerint a már bejelentkezett hozzászólásokra még sort kerítenek.

 

 

Czeglédi János képviselő: Ő is azt akarta megkérdezni, hogy tudomása szerint ott már megkezdődött a parkoló kiépítés. Azt szeretné tudni, hogy zajlik ez és ki bonyolítja le? Erről már tényleg hallottak, hogy ez egy működőképes projekt, de semmit nem tudnak róla. Tulajdonképpen zajlik, de mégse.

 

 

Várnai László képviselő: Ez bizarr, mert tegnap este és ma reggel is volt ott és semmi nyoma annak, hogy ott bármi is zajlana. Körbeadna 3 képet ezzel kapcsolatban. Azon kívül, hogy 30 méteres pocsolyák vannak, semmi nem zajlik ott. Egy lakó novemberben elkezdett levelezni a Hivatallal, hogy mi történik ott. Márciusban sikerült a Vagyonkezelő februári levelét továbbküldeni neki, miszerint ez nincs benne a 2017-es költségvetésben, így nem áll módjukban megcsinálni, ugyan már meg van tervezve és engedélyes tervek vannak, de a Vagyonkezelő Testületi döntést vár el. Ezt többször megerősítették, majd leírták, hogy egy vezető tisztségviselő (aki nincs megnevezve) engedélyt adott rá, hogy megépüljön. Most akkor kell Testületi döntés vagy sem? A 2017-es listán nincs a felújítási vagy beruházási tervek között, akkor miből van erre pénz, ki csinálja és miért nem lehet erről szavazni? Van egy napirend, nem vették le napirendről, akkor most mi történt? Valaki bemondja, hogy zajlik, itt vannak a képek és látszik, hogy semmi nem zajlik ott. Mondják meg ki és mikor kezdte el ott építeni, mert ott nincs semmilyen munkavégzés. Ez tényleg teljesen vicces.

 

Karácsony Gergely polgármester: A beruházást a ZVK Zrt. a saját maga közbeszerzésének, az út felújítási programnak a keretében valósítja meg. A beruházás elkezdése azt jelenti, hogy hamarosan ez meg is fog történni.

 

 "Hamarosan ez meg is fog történni". Akár az óvodavezetők, mi is várunk már három éve türelemmel.

Máig nem tudjuk ki döntött, mely cég mikor fog hozzáállni. A testületnek egyszer sem volt módja megnézni a terveket, pl. eldönteni legyen-e  és mennyi növényzet, szükséges-e térkő, voltak-e párhuzamos árajánlatok, stb.

korong_jun20_2.jpg

 Zuglói pachwork úttest, mellette por homok, kátyúk.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7112608329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása