HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ha félnek lejárató kampányba kezdenek, bevetik a trollokat

2017.02.26. 18:44 varnai

A hatalomban ülő nyomorult rettegők, cselszövő III. Richárdok minden korban és pártban egyformák. Lehetnek azok országos fideszesek vagy zuglói szocialisták. Kiabáltatnak, lejáratnak, felbérelt trollokkal dolgoztatnak. 

A frissen feltűnt és sikereket elérő Momentum tagjait lebudaiúrifiúzzák, hazaárulónak kiáltják ki, csak mert kiharcoltak egy népszavazást, és most trollok kísérik őket országjárásukon. 

A zuglói baloldal sajnos semmivel sem különb. Az időközi választási kampányban bevetnek mindent, zaklatást, fenyegetést, primitív, övön aluli lejáratást. Hogy a terelés ne legyen sikeres előrebocsátom, a  folyamatos botránykeltés csak arra jó, hogy addig se kérdezze meg senki, ugyan hová lett az egész időközi választás oka, az MSZP nyomtalanul eltűnt önkormányzati képviselője?  És vajon a kerületi MSZP  miért egy 100 milliós köztartozású gyanús vagyonvédelmi cégeket birtokló de vagyontalan, Zuglóban sosem lakó, ittas vezetésért körözött embert tett meg képviselőjének?  

A botránykeltés azt is elfedi, hogy Zuglónak nem került szavazásra a 2017-es költségvetése és emiatt jópár beruházás és döntés halasztódik.

A lejárató kampány bevezetéseként decemberben névtelen levelekkel bombázták meg a sajtót, melyben engem szvingerklubba járással vádoltak meg. (sosem láttam ilyet) Egy hónappal később, miután ezt a "bűnt" nem találta elég érdekesnek a bulvármédia, emelték a tétet és egy szexpartner kereső oldalon a Facebookról lelopott fotómmal zaftos szövegű homoszexuális hirdetést adnak fel és küldik el a Borsnak. Jellemzően a létrehozó annyira idióta volt ( épp mint a bajai videóhamisításba belebukó MSZP-s Déri Balázs) hogy az általa épp szerkesztés alatt álló oldal fotóját küldi el a médiának. Az ügyben feljelentést tettem és a nyomozás elindult.

DSC_0493[2].jpgA jelöltünknek, Drevenka Monikának, a 30 éve a körzetben dolgozó és a környékbeliek által igencsak kedvelt gyógyszerész asszisztens hölgynek a novemberi testületi ülésen megüzeni Zugló hétpróbás, Vas megyében okirathamisításba belebukó MSZP-s országgyűlési képviselője, Tóth Csaba, hogyha az ő győzelmüket veszélyeztetve el mer indulni a választáson, akkor a 2014 őszi önkormányzati választáson alkalmazottnál is súlyosabb lejárató kampány fognak  ellene kezdeni.

2014. önkormányzati kampány.Török Zsolt az MSZP volt szóvivője guminővel provokál a Civilzugló Egyesület standjánál.  A sikeres kampánymunka elnyeri jutalmát, a "kommunikációs szakembert" Karácsony Gergely immár polgármesterként,  jó szakemberként jellemzi és alkalmazza a zuglói önkormányzat egyik cégénél.  Talán nem véletlenül épp ugyanennél a cégnél,  baloldali pártkifizetőhelynél dolgozik az MSZP-DK-PM kombó friss képviselőjelöltje, Bitskey Bence.

  Tóth Csaba az LMP önkormányzati képviselőjének azt is elmondja, hogy a jelöltünk munkahelyét fogják célba venni, a körzetben lévő munkahelyén a patikájánál fognak negatív kampányt folytatni ellene.  

A fenyegetést kisvártatva be is váltják: Február 16-án  éjjel  képviselő-jelöltünk munkahelyét lejártó plakátokkal ragasztják össze ismeretlenek. Hogy kik voltak nem tudjuk, de árulkodó, hogy amikor  feljelentést kívánunk tenni megjelennek a baloldali trollok, a zuglói képviselő-testület mindent bevállaló vörösingesei, a hitleres-zsidóégetős viccet posztoló Sógor László (pártja nem szankcionálta a minősíthetetlen viccet)  és Sokacz képviselő, sőt Hajdu alpolgármester és vad üvöltözéssel fojtották bele a szót a sajtótájékoztatót tartani kívánó képviselőjelölt hölgybe.

Sógor László, Hajdu Flórián alpolgármester és Sokacz Anikó MSZP-s képviselők trollként

A  Képviselő-testület febr. 23-i ülésén  "ligetvédők " jelennek meg, akiket Tóth MSZP-s országgyűlési képviselő a helyszínen instruál. Az ellenem, az egyesület ellen tüntetők pár félalkoholistából (akiket a többség kezelhetetlenség, lopás, verekedés, pártokkal együttműködés miatt már rég kizárt a Ligetvédők közösségéből) és pár zuglói DK-s aktivistából áll.  A legviccesebb, hogy e felbérelt csipetcsapat nem is tudott, nem is érdeklődött egy a Ligetet valóban érintő aznapi napirendi pontról, melyben a Városliget Zrt-vel kötne szerződést a zuglói önkormányzat - ezért akár még joggal is tüntethettek volna. A LIGETVÉDŐK nyílt levélben határolódtak el a nevükben provokációt elkövetőktől és sajtó helyreigazítást kérnek.

Kíváncsian várjuk milyen aljasságokat találnak még  ki a választásig hátralévő két hónapban.

ui. A folyamatos botránykeltés arra mindenesetre jó, hogy addig se kérdezze meg senki, ugyan hová lett az egész időközi választás oka, a rendszerváltás óta első nyomtalanul eltűnt önkormányzati képviselője? És vajon a kerületi MSZP  miért egy 100 milliós köztartozású gyanús vagyonvédelmi cégeket birtokló de vagyontalan, Zuglóban sosem lakó, ittas vezetésért körözött embert tett meg képviselőjének?  

Netán azt,hogy Zuglónak miért nincs még 2017-es költségvetése és emiatt hány beruházás és döntés halasztódik?

30 komment

Címkék: Török Zsolt Karácsony Gergely Déri Balázs Sápi Attila Drevenka Monika Tóth Csaba országgyűlési képviselő zuglói időközi választás Bitskey Bence

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6312294715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.27. 10:10:18

Sajnos aljas ez a fidesz, ez van, nem csoda, hiszen nagy pénzről van szó. A lényeg, hogy be kell azonosítani a vérfideszes hírforrásokat és semmit sem szabad elhini nekik.

Ma Baker 2017.02.27. 10:13:27

Mert az ellenzék mit csinál amikor retteg, mert esélytelen? Párt szinten szervezetten fütyülnek nemzeti ünnepeken, kétfarkúakat küldenek politikai műsorokba trollkodni.
Bagoly mondja....

Sir Galahad 2017.02.27. 10:49:06

Akár a jobb-, akár baloldali palettát nézzük, ezek régóta ismert, alkalmazott módszerek. Szomorú, hogy ilyen a politika, de ilyen. Aki nem bírja, nézzen más foglalkozás után - jó lenne, de arról kár ábrándozni, hogy egyszer majd varázsütésre mindenki abbahagyja ezeket az aljas praktikákat.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.02.27. 11:17:43

Indexes blogszótár:
Gyűlésen fütyül, kelepel, dobol, zajong = nem troll
Gyűlésen kérdéseket tesz fel, idézetet olvas = troll

Sok sikert 2018hoz elvtársak!

inebhedj - szerintem 2017.02.27. 11:23:54

@Sir Galahad:

Erről a jobboldali palettáról írhatnál még, kik, illetve mely pártok vannak ott?

Nekem hamarjában senki, semmi nem jut eszembe.

Sir Galahad 2017.02.27. 11:28:10

@inebhedj - szerintem: A jelenlegi kormányoldal pártjait, illetve a Jobbikot szokás hagyományosan a jobboldalhoz sorolni. Abban persze igazad van, hogy ma már a klasszikus jobb-bal felosztásnak sok szempontból nincs értelme, de valahogy mégis kell jelölni őket, meg az egymáshoz való viszonyukat.

gyurmicsek 2017.02.27. 11:33:47

@wmiki:
Kiegészítés:

Ha az elvtárs már átment a Fideszbe, akkor = hazafi.

Leylandi 2017.02.27. 11:39:03

Mindegyik oldalnak vannak trolljai, ez ma a divat. Sőt határainkon túl, Putyinnak, Clintonnénak, Trumpnak, a kínaiaknak is.
És?
Normális ember már immunis ez ellen.
Emiatt jajongani meg álszent és kontraproduktív. Az vesse rájuk az első követ...

Leylandi 2017.02.27. 11:45:40

@Sir Galahad: "de valahogy mégis kell jelölni őket, meg az egymáshoz való viszonyukat"

DE NE ÍGY!!!
Van nekik rendes, tisztességes nevük, konzervatív, kontra (neo)liberális.
NINCS ma számottevő baloldali párt Magyarországon, aki az átlag kisemberek érdekeit védené, nem az oligarchákét vagy a globáltőkésekét! Ne dőljünk már be a maszlagnak! Ma csak a tőkebarát jobboldal létezik, és az oszlik két részre. Hülyeség a mai világban nálunk még bárkit is baloldalinak hívni.

Sexual Harassment Panda 2017.02.27. 11:59:20

De a momentumos csóka TÉNYLEG megírta művét a vidékiekről.
Ezt elmondani miért trollkodàs??

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.27. 13:27:29

@A jobbik is hazaáruló LIBSI párt: "megbuktatta az Olimpiat"

Persze, pár tornából felmentett hipszter. :))

Az olimpiát a csuti geci intézte el. Most ezerrel keresi, kire tolhatná át a felelősséget. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.27. 13:29:05

@Sir Galahad: "A jelenlegi kormányoldal pártjait, illetve a Jobbikot szokás hagyományosan a jobboldalhoz sorolni."

Azok a rassista szélsőjobbon vannak. Az az én nagy szomorúságom, hogy nincs ma M.o.-on jobboldali párt.

konrada 2017.02.27. 13:31:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem elintézte, benézte. De egyébként igaz: tényleg áthárít, és nagyon kapóra jött neki a momentumos aláírás-gyűjtés, meg a többi párt becsatlakozása abba.;)

Sir Galahad 2017.02.27. 13:33:04

@Leylandi: Ha majd ez az elnevezés terjed el a közbeszédben, én is ezt fogom használni.

dunántúli gyerek 2017.02.27. 13:33:26

A politika nem kényes zsúrfiúknak való vidék.

Sir Galahad 2017.02.27. 13:34:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ízlés dolga. Én a rasszista szélsőjobbhoz inkább a neonácikat sorolnám.

dunántúli gyerek 2017.02.27. 13:35:59

@Leylandi: 'NINCS ma számottevő baloldali párt Magyarországon, aki az átlag kisemberek érdekeit védené, nem az oligarchákét vagy a globáltőkésekét!'

Végül is ingyen van a kaja meg a tanköny, a nyelvvizsga meg a jogsi a diákoknak. Felére csökkent a munka adója, csökkent a járuléka.

Ebből is látszik, hogy most van egy tisztességes szocialista kormányunk.

konrada 2017.02.27. 13:36:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
...tán nem véletlen: nincs rá igény. Egy jobboldali párt a XXI. században csakis liberális lehetne, de azt meg elintézte a szadesz, meg a balliberális PC-beszéd...

illaim 2017.02.27. 13:50:26

@dunántúli gyerek: Nemzeti is meg szocialista is? Ezt most tekinthetjük beismerő vallomásnak? LOL

dunántúli gyerek 2017.02.27. 13:54:37

@illaim: Hogy Orbán nemzetiszocialista? Ez nyilvánvaló, ezért vagyunk rá büszkék és ezért szavazunk rá.

sírjatok 2017.02.27. 14:00:59

@Csuvakka a migráns vuki: "Sajnos aljas ez a fidesz"

a posztot amúgy olvastad?

Aranyi Gábor 2017.02.27. 14:04:08

@Sexual Harassment Panda: Állítólag iróniának szánta. Nos, én is ironizáltam kicsit a tudjukkik rovására, INDEX-cikket posztolva a legszűkebb baráti körömnek - bizonyos külhoni településeken EZ IS TILOS, ha bizonyos témákat érint... - hát nem letiltott a FB 3 napra? DE! Ennél már csak az volt a durvább, amikor (kazah) BIKINIS táncos clipet törölt MEZTELENSÉG miatt, holott az meg a Youtube-ról volt linkelve...

MaxVal BircaMan ELLENZŐ 2017.02.27. 14:25:26

@A jobbik is hazaáruló LIBSI párt: Az a nevetséges, hogy téged engednek megnyilatkozni ilyen IQ-val.

MaxVal BircaMan ELLENZŐ 2017.02.27. 14:27:00

@wmiki: Te még nem felejtettél el levegöt venni?

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.27. 16:37:18

@MaxVal BircaMan ELLENZŐ:

Hány nicket hamisítassz még te szerencsétlen ?

Azt hiszed bárki beveszi ezt a ballib aljas húzást, hogy mások nevében írkálsz ?

Ennyire hülyének nézed az embereket ?

Elég az előzményeidre klikkelni aza adatlapon, és 103 hozzászólásban nyalod a ballib seggeket csak ezen a nicken.

Leylandi 2017.02.28. 09:17:32

@Aranyi Gábor: "Nos, én is ironizáltam kicsit a tudjukkik rovására"

Nos, az nem ironizálás, hanem terrorizmus!
Ironizálni csak a fehér férfiak, a magyarok (általábanvéve a nem amerikabarát népek) és a keresztények rovására lehet. A többi NEM irónia!!!
Ennyit tudnod kéne. Alap.

Leylandi 2017.02.28. 09:23:37

@Sir Galahad: "Ha majd ez az elnevezés terjed el a közbeszédben, én is ezt fogom használni."

A mai jobblibberek álcázásul kezdték magukat baloldalinak nevezni. Ne hagyjuk! Ki felelős érte, mi terjed el a közbeszédben, ha nem maga a KÖZ???
Ne vegyük már fel ezt a libsi "majdénkimegyekazoldalvonalmögé, asztúgydumálokminthanemlennékfelelős"- móccert:-(

Leylandi 2017.02.28. 09:24:53

@dunántúli gyerek: "Ebből is látszik, hogy most van egy tisztességes szocialista kormányunk."

Nem, Az jobboldali populista.
Nem ugyanaz, hogy teszi vagy csak mondja.
süti beállítások módosítása