HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Szülinapi zsúrhoz teremkérés

2016.02.17. 18:01 varnai

  A remek híreket hallva levelet írtam a Szépművészeti Múzeum igazgatójának:

17:48 (1 perce)
címzett: info@szepmuveszeti.hu

Tisztelt Baán László főigazgató úr!

Örömmel értesültem a lehetőségről, miszerint fontos emberek ingyen használhatják fogadásokra, családi rendezvényekre a Szépművészeti Múzeumot. 

Az én fiam 6 éves szülinapja 2016. február 25-én lesz, és mi lehet fontosabb egy apának ennél?

Jómagam fontos ember vagyok, zuglói önkormányzati képviselő, sőt zuglói Környezetvédelmi tanácsnok, e tekintetben egyedülálló az egész világon. Könnyen belátható,  mindenképp fontosabb vagyok, mint a semmiféle közfunkciót soha be nem töltő Habony úr.

Fontosságomat az is mutatja, hogy nemrégiben a Civilzugló Egyesület vezetőjeként 20.000, a Városliget beépítése ellen tiltakozó aláírást adtam át Önnek a Parlament Kulturális Bizottságának ülésén. 

 Megjegyzem, a fiam is fontos ember lesz, sőt az oviban már most is mondák, hogy érdemes jóban lenni vele. A múzeum hosszútávú kapcsolatainak építéséhez már most érdemes barátkozni vele.

Örülnék, ha az ókori termet megkaphatnánk és elvállalná a a zsúr fővédnökségét, illetve animátorként/mesemondóként is számítanánk Önre. 

Ajándékképpen, (vagy hosszútávú bérletbe) hogy emlékezetessé tegyük a szülinapot, egy egyiptomi múmiát szeretnénk, a fiamat annyira érdekli az ilyesmi, hogy farsangkor múmiának öltözött.

Válaszukat várva, tisztelettel,

 

Várnai László 

apuka /fontos ember /önkormányzati képviselő

birthday.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr408399048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.