HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Itt az idő felállni

2016.02.16. 13:49 varnai

A megszokott nagyívű hakniszöveg rutinnal, de egyre zavarosabban dől Baán miniszteri biztosból. Eddig a közönséget hülyének nézve nagyképűen magyarázott, de mostanra már leginkább sarokba szorítva magyarázkodik, vádol, támad, mint egy elfogott, sebesült partizán. Rossz nézni mivé lett.

baan.jpg

Még van aki elhiszi, amit mond?

És persze van párbeszéd is...  utólag, miután már eldöntötték a Múzeum Negyedet, amit eufemisztikusan Liget Budapestnek hívnak. Igaz, a simanyelvű kormánybiztos egy éve még öt épület elengedhetetlen szükségességét bizonygatta, azóta kikerült a szánkódomba tervezett, soha komolyan nem gondolt Ifjúsági Tudásközpont, eltűnt a Fotográfiai és Építészeti Múzeum két kockája, újraterveztetik a fantasztikus épületnek minősített Néprajzi Múzeumot és a Ludwig gyűjtemény sem olvad be a Galériába... felbukkant egy színház, de az aktuális mesterterv mindig a legjobb.Ma már, jobb híján leginkább a sztárépítészekről fabulál.

Igaz hogy 20.000 ember tiltakozik, bár Baán szerint ők is támogatók, de velük szemben, mint Baán mondta, sok száz ember dolgozik a projekten, él belőle - élén természetesen magával a kormánybiztossal. Dacára az elköltött több mint egy milliárdnak a projekt a szükségességét azóta sem sikerült bebizonyítania, károsságát nem sikerült cáfolnia.  A projektet a költséges porhintés, a számos módosítás ellenére ma is méltán övezi közutálat, nem véletlenül nem engednek népszavazást rendezni róla.

Nincs egy szakember, egy urbanista, egy építész, egy tájépítő aki támogatná, csak a hatalom, a projektből élők. Az egyre kínosabb magyarázkodás utolsó érve a Selmeczi féle Csak!, és hogy majd utólag meglátjuk jól döntöttek-e.

Baán akire még a kétes projekt kormánybiztosaként is mindenki  "jó szándékú, hiteles szakemberként" tekintett, mára, szülei házának juttatott felújítási pályázattal, Habony koma lakberendezéséhez kölcsönadott antik festményekkel, a projekt ellen tiltakozó szakemberek lekezelésével, a fórumokon megjelenő lakosok hülyének nézésével, kicsavart szóvirágaival, végtelenített mellébeszélésével beilleszkedett, egy lett a Fidesz tipikus, minden rendszerben megélő, egyre több pozíciót maga alá gyűrni igyekvő, arrogáns, korrupt kádereinek,  összekapaszkodó pártkatonáinak. Tán sosem volt különb. A bukás már megtörtént, csak a beismerés időpontja a kérdéses.

dsc_3569.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Baán László Liget Budapest Múzeum negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr718395600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.