HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Közbeszerzési tanácsadás, átláthatósági biztos, közmeghallgatás - Közérdekű kérdések

2016.01.19. 10:41 varnai

A kerület aktuális ügyeiben tettem fel Közérdekű kérdéseket a Képviselő-testület január 21-i ülésére. Napirenden lesznek továbbá a közbeszerzéseink, köztük a milliárdos parkolóóra beszerzés és üzemeltetés, az átláthatósági biztosunk jelentése, és még sok egyéb. Az ülés a jobb és baloldal képviselőinek kiegyenlített létszáma miatt (bár reméljük, addigra Sápi képviselő épségben előkerül)  különösen érdekesnek ígérkezik.
Tisztelt polgármester úr, tisztelt jegyző asszony,
.

1.

a.)  Érvényes volt-e a decemberi közmeghallgatás? (volt-e valamikor a határozatképességet megállapító szavazás, folyamatosan jelen volt-e 12 képviselő?)

b.) Ha nem, akkor mikor tervezik a közmeghallgatást  megismételni?  

c.) Miért maradt távol a polgármester úr teljes frakciója, az Összefogás képviselői? Nem érzik-e azt hogy ezzel megsértették a közt, a lakosságot?

 

2.

A médiában megjelent, hogy decemberre elkészült egy az előző ciklus szerződéseit átvizsgáló jelentés. Miért nem került ez már a képviselő-testület elé?

 Ki, kik készítették, mennyiért? Kérem a jelentés nyilvánosságra hozatalát.

 

3.

Most, hogy egy év után kiderült: a kerület rendelkezik Átláthatósági biztossal, Dr. Békefi László személyében, több kérdés vetődik fel: 

a.) Miért nem lett a megbízás sosem nyilvánosan bejelentve? Milyen módon, milyen szempontok alapján került ő ebbe a pozícióba? 

b). Mióta dolgozik e pozícióban, milyen módon fizetjük, eddig mennyit fizettünk ki e munkakörért? 

c.) A  most testület elé kerülő anyagon kívül milyen anyagokat készített, menyiért? Kérem ezeket csatolni.

d.) Képes-e valaki a jelen működést kritikusan szemlélni, aki vezetés része, hiszen a szocialista párt külső bizottsági tag a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottságban? 

e.)  Alkalmas-e valaki Átláthatósági biztosnak, aki nincs benne a Köztartozásmentes Adatbázisban?

 

 

4. Van-e más hasonló tanácsadó, ügyvéd, ügyvédi iroda, alkalmi megbízott,  stb. aki szerződésben áll az önkormányzattal, vagy az önkormányzat cégeivel? (pl.  tanácsadó a Sport kft-nél) Kérem csatolják e szerződéseket, megbízásokat.

 

 

5. A Dr. Varga Dóra Ügyvédi Iroda mint közbeszerzési tanácsadó szerződésben áll mind a hivatallal, mind a Városgazdálkodási Zrt-vel. 

a.) Áll-e szerződésben más cégünkkel?

b. ) Megbízása óta a kétszer 500e Ft / hó alapdíjon felül mekkora összeget fizettünk ki (mely hónapokban mely ügyért hány plusz órát számolt el), az irodának? Kérnék egy részletes összesítést mind a hivatali, mind a Zrt-s kifizetésekről.

c.) Ki és milyen elven választotta éppen ezt az irodát, volt-e pályáztatás? 

d.) Tudomása van-e a polgármester úrnak, hogy ez az ügyvéd a Weinek időszakban is jelentős összeget vett fel az önkormányzattól?

e.) Tekintettel a sok problémás, érvénytelen közbeszerzésünkre, elégedettek-e az iroda munkájával?f.) Az előző ciklusban az önkormányzatnak dolgozó közbeszerzési tanácsadó mekkora javadalmazásban részesült?

Fáradozásukat köszönve, 
Várnai László képviselő
Civilzugló Egyesület

Szólj hozzá!

Címkék: közmeghallgatás Dr. Varga Dóra ügyéd átláthatósági biztos közbeszerzési tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr598285304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.