HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ha a Liget nem is, a bérház ahol Baán kormánybiztos felnőtt már biztos megszépül

2015.08.05. 13:29 varnai

Az egyik kormánymegbízott kaszinó koncessziókat nyer, a másiknak felújul a panziójához vezető út, a harmadiknak a szülői háza kap egy kis támogatást - a kicsit is meg kell becsülni. Az Orbán kormány kormánymegbízottjai szerencsés csillagzat alatt születtek, ez bizonyos.

Megvan a Múzeum Liget projekt első pár biztos nyertese, a Városliget Zrt 1-1 millió forinttal támogatta a három szerencsés ház belső udvar felújtási pályázatát. 

liget_cikk_blog.jpg

A  LIGET VÁROS című PR kiadvány bejelentés. A cég eddig négy ilyen százezres példányszámú ingyenes, minden postaládába bedobott újsággal próbálta a zuglóiakat, a VII. VI. kerületieket a beruházás mellé állítani. A Városliget Zrt.  mely eddig már többet költött a működésére mint 1 milliárd forint, hisz csak a saját iroda bérlése havi 3,6 millió, a Városligetet eddig még a minimális szinten sem sikerült felújíania. Maradtak a töredezett járdákon küzködő babakocsik, a sárban-porban, sötétben kocogó emberek.

Baán László kormánybiztos családjának otthont adó bérház azonban már biztos nyertes: a huszonegynéhány pályázó közül az ő, a Ligettől igen messze eső épületük már egy millióval beljebb van.

baaan_retus.jpg

Megjegyzem, még el is hiszem, hogy Baán László maga nem tudott róla. A Fidesz aparatcsikjai öt év kormányzás után már automatikusan teszik a dolgukat, ítélik nyertesnek az adott Kedves Vezető vagy a hozzá  közel állók bármilyen pályázatát.

 

A Civilzugló Egyesület tüntetést szervez a Városligetbe tervezett monstrum épületek ellen szeptember 26-ra. Találkozó a Királydombon 16 órakor, vonulás az Andrássy úton, petíció átadás, koncert a Parlamentnél.

Gyertek sokan! Hogy megtudjátok a részleteket regisztáljátok az esemény facebook eventjére!

 

 

1 komment

Címkék: Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt Baán kormánybiztos Liget Város

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr237680740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.