HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Közhírré tétetik, nem Fidesz tag Rozgonyi Zoltán!

2015.08.01. 00:50 varnai

fidesz_zuglo.jpg

 

" A Fideszes képviselők nem értettek egyet az előterjesztéssel"  - írja a zuglói Fidesz facebook oldala a nemrég megszavazott "Ingyenes raktár biztosítása migránsok ellátására" előterjesztésről, de azt valahogy elfelejtették a posztban megemlíteni, hogy a kerületi Fideszes alpolgármester, Rozgonyi Zoltán maga is megszavazta az előterjesztést. Ezek szerint Rozgonyi Zoltán már nem Fideszes képviselő.

raktar_migransoknakrozgonyi_blog.jpg

Hupsz, kakukktojás került a baloldali / liberális eszmét követő szavazók közé

Az már csak hab a tortán, hogy maguk is tudják, a raktár környékére sem fognak migránsok járni, az csak tárolásra, továbbszállításra szolgál, és a polgármester, ha nagy nehezen is, de kimondta, Zugló területén semmiféle osztogatás nem fog történni, aza nem vonzunk ide menekülteket. Azaz sima hisztériakeltés, amit művelnek.

A kerületi Fidesz demagóg, képmutató és kétszínű politikáját tökéletesen illusztrálja ez a posztjuk, mert miközben a saját kerületi híveiket valótlanságokkal hergelik, és feletteseik felé habzó szájjal kritizálják a balliberális polgármestert, hallgatnak arról, hogy alpolgármesterük nap, mint nap aktívan támogatja azt.

raktar.jpg

  Rozgonyi Zoltán is ezt akarta - mint a többi képből kitűnik az oldalt leginkább Papcsák dominálja

Az külön pikáns, hogy Rozgonyi volt az egyetlen, aki nemcsak megszavazta,de eközben nem támogatta a módosítómat, hogy a szerződést ne egy évre, hanem csak három hónapra kössük. Hogy az ő demagóg mondatukat schmitteljem:  A mai nap tanulsága, nem lehet úgy kerületet vezetni, hogy az ALPOLGÁRMESTER csak a saját politikai karrierjét próbálja építeni, a helyi lakosok érdekeit, biztonságát eközben semmibe veszi.

A Zuglói Fidesz szerint Zugló máris Karácsony Gergely karrierépítésének áldozata lett. Néha én is tartok tőle, hogy így lesz,  -bár nem e raktár miatt - és valóban, Papcsák karrierje az elszámoltatási kormánybiztosságtól a négy éves zuglói ámokfutáson, két választás elvesztésén át az MNB FB elnöki posztjáig joggal mondathatja ezt velük. Tényleg ijesztő omen, hogy bukott zuglói polgármesterekből még bármi is lehet. De én - a kerületi Fidesszel ellentétben - legalább igyekszem a rossz döntésektől óvni polgármestereinket, Zuglót és végső soron Magyarországot.  Egy azonban mindenképp bizonyos, hogy zuglói Fidesz hitelessége máris Rozgonyi Zoltán karrierépítésének esett áldozatul.

Azért azt remélem, senki nem esik áldozatul a kerületi Fidesz hívők felelőtlen hergelésének, és Papcsák, aki választókerületi elnökként ezért a Facebook oldalért felelős, megteszi a szükséges jogi lépéseket, hiszen amikor az ő személyi épségéről volt szó  ennél kevesebbért is feljelentette a butaságokat kommentelőket.

golyot.jpg

 

4 komment

Címkék: Zugló Karácsony Gergely Papcsák Ferenc migránsok Rozgonyi Zoltán zuglói Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr557669276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemere16 2015.08.03. 06:55:52

Még ez a bukott fidesz beszél illetve írogat a helyi lakosság érdekeiről? Abban biztos vagyok, hogy ha egy fideszhez dörgölőző oligarcha kedvéért kellett volna ezt a raktárat kialakítani két kézzel szavazták volna meg. Csak úgy enyhén jegyezném meg, ha annyira tisztában lettek volna a helyi lakosok érdekeivel nem buktak volna meg a választáson.

Egyébként nem értem miért egy lakótelepre kerül egy ilyen raktár? Ezek a helyiségek nem a fél város ellátára készültek. Sajnos a közelben van egy Golden Delikates kft. is, amely raktár és logisztikai központnak haszálja a volt üzlet helyiséget. Egy lakótelepnek szentnek és sérthetetlennek kellene lennie. Több empátia kéne a lakosok felé. Nem értem miért nem lehetne a BVSC területére vinni ezt a raktárat. A zuglói önkormányzat ömleszti oda a pénzt? Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal jobb helyet is lehetne találni, mert a jelenleg kitalált megoldás lehet, hogy a hivatalnak ingyen van, de a közvetlen környezetében élő lakosoknak a nyugalmába és pénzébe kerül.

aser 2015.08.03. 08:12:53

@Nemere16: Ez egy üresen álló pince.Senkit nem fog zavarni,amikor oda hozzák és onnan elviszik a ruha csomagokat. Hiszen az épület előtt egész nap közlekednek,megállnak,és elindulnak autók és gyalogosok is.A lakóknak nem kell ezért egy Ft-ot sem fizetniük.
Viszont annak a jótékony cselekedetnek segítése,amit a Menhely Alapítvány a menekültekért végez,zuglóra és a zuglói lakosokra is jó fényt vet.

Nemere16 2015.08.04. 09:00:44

@aser: Nem arra gondoltam, hogy közvetlenül kell zsebbe nyúlniuk a lakóknak, hanem a lakásaik értékére van kihatással. Pont ezért nem gondolom, hogy hosszútávú megoldásnak ez jó lenne. Persze a teherautók mérete, hogy mikor rakodnak és hányszor fordulnak mind mind befolyásoló tényező.

"Viszont annak a jótékony cselekedetnek segítése,amit a Menhely Alapítvány a menekültekért végez,zuglóra és a zuglói lakosokra is jó fényt vet".

Nincs kétségem, hogy a Menhely Alapítvány hasznos és humánus munkát végez de úgy mint a közterheket ezt is egyenlő mértékben kellene viselni. Nem korrekt, hogy a többség érdekére hivatkozva egy kisebbség tartja a hátát. Ez sajnos Zuglóban az elmúlt 25 év alapján megszokott. Persze kár ennyire előre menni. Majd a közvetlen környezetében lakók remélhetőleg eldönthetik, hogy mennyire zavaró lesz ez a tevékenység.