HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Méltó utódja lehet Gömöri Zsoltnak

2015.07.06. 11:31 varnai

Ki mást szándékoznak puccsszerűen ráeröltetni a paraolimpikonokra, kinevezni a Magyar Paralimpiai Bizottság élére, mint Szabó Lászlót?

Vannak ilyen fidesz-Orbán közeli emberek, akik mindig felbukkannak, mindenhez értve minden állásra alkalmasak. Ők a családhoz - a fidesz családhoz tartoznak.

Szabó László azaz cégei, a Platina Projekt Bt. az Ypsilonmedia Kft. legutoljára egy szentendrei megumbuldálni próbált közbeszerzés kapcsán bukkantak fel. A szentendrei civilek remekül végignyomozták a céghálót, melynek közepén zsákmányra váró pókként Szabó László ült. Kis pikáns, hogy a Magyar Teátrumi Társaság, melynek Szabó a titkára épp az ügyeskedni  próbáló cégekkel megyegyező címre van bejegyezve.

Egy 10 milliós önkormányzati átvilágítást próbálták úgy megszerezni egy kis - eddig a zuglói önkormányzat pénzét szívó baráti társaság - , hogy tulajdonképp mindhárom "versenyző" ugyanahoz a céghez, Szabó László bt-jéhez, Kft.-jéhez, egyazon üzleti-baráti-fideszes körhöz tartozott.

Szabó László politikai múltját, Deutsch Tamás alatt volt államtitkár-helyettes, szakmai tehetségét, a közmédia kommunikációs vezetője volt a hírhamisítások idején, kultúrális irányultságát, a Magyar Teátrumi Társaság titkára ismeri a média.

És hogy én, mint zuglói képviselő miért írok e Fidesz kormány alatti már megszokott kinevezési, pénzszerzési módról?

Hisz Szabó László felesége nem más, mint papp_szabo.jpg dr. Papp Csilla, Papcsák  ex jegyzője. Ő Orbán kabinetjében dolgozva lett a "fidesz család" beltagja, majd került Zuglóba jegyzőnek.

Szabó László és dr. Papp Csilla. Sikeres fidesz-család, a nagy fideszcsaládhoz tartozva nyomulnak be mindenhová.

 

 

 

A jegyző munkaköre "a törvényesség őre" szavakkal definiálható, de ő ehelyett inkább Papcsák polgármesteri stiklijeit fedezte, néha egészen szemérmetlenül hazudozva, és mellette a saját köreinek bizniszeit is egyengette.

s_dsc0060_003_20131104173501_197381.jpg

Szalag és a választók átvágása. Rozgonyi akkori és jelenlegi alpolgármester, dr. Papp Csilla jegző és Papcsák polgármester Erzsébet utalványt osztogásra készül a választás előtt.

Papp Csilla a választások során mint a Helyi Választási Bizottság elnöke a törvényeken és etikán messze átlépve az önkormányzat erőforrásait a Fidesznek adva segítette Papcsák választási kampányát. Ekkoriban Szabó László, mint nem hivatalos, afféle habonystátuszú tanácsadó gyakorta megfordult a hivatal folyósóin.

Az elvesztett választások után Papp menekülőre fogta, a kudarcba fulladt Szentendrei 10 milliós meló után a Színművészeti főiskola kancellárjának próbálta kinevezni a hatalom, bár semmiféle iskolavezetési, színházi tapasztalata nem volt. A főiskola köszönte, de makacsul nem kért belőle. Végül a Szíjjártó féle Külügyminisztérium alkalmazta jogi osztályvezetőnek - hóna alá nyúlt a dunakeszii futsallos fidesz család.

A Dunakeszii fideszcsalád-fiókvállalkozáshoz tartozás a Fóton lakó a Szabó- Papp család sikerében - akár egy maffiafilmben Sziciliai vérvonal - rendre felbukkant zuglói tevékenységük alatt is.  Például egy Dunakeszire bejegyzett alapítvány próbálta megszerezni Zugló Római-parti nyaralóját a választás előtti utolsó percben, de dunakeszii volt az a fotós Bt. is aki, a piaci ár kb. tízszereséért, fél millióért fotózta Csillát, és a pár haver osztályvezetőt.

Hát én  a paraolimpikonok helyében Gömöri Zsolt után nem Szabó Lászlóban látnám a garanciát  az MPB korrupciómentes és átlátható működésére.

 

2 komment

Címkék: Szentendre Szabó László dr Papp Csilla Paralimpiai Bizottság Zugló jegyző

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr177603648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aser 2015.07.06. 12:20:54

Tegyük hozzá Dr.Papp Csilla jegyző tetteihez,hogy az Önkormányzati választások előtt hirtelen 100-ról 75-re csökkentette le választási körzetek létszámát.Így sokan nem mentek el szavazni.És ezzel a választási körzetek átszabásával lehetővé tette a Fidesz 9 mandátumát!

jogalany 2015.07.06. 23:27:27

Pont ugyanolyan összefonódás van már mint a szocik csinálták.
Ez a két társaság egy és ugyanaz az alom.