HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Budaörs, Zugló, Szentendre és Soroksár. Mi a közös bennük?

2015.04.21. 20:54 varnaiHogy mindegyik településen civilek is jelen vannak a képviselő-testületben. Sőt van, ahol a többséget alkotják.

A Civilek az Önkormányzatban című rendezvény középpontjában a sikeres lokálpatrióta szerveződések tapasztalatai állnak majd. Olyan kérdéseket feszeget majd a lakossági fórum például, hogy hogyan lehet lokálpatrióta egyesületet szervezni; hogyan lehet együttműködni egyesületként egyik oldalról a városvezetéssel, másrészről a város vagy kerület lakóival; hogyan építhetnek ki hálózatokat a civil szerveződések egymás között; vagy éppenséggel hogyan lehet, ha lehetséges egyáltalán a pártpolitikát távol tartani a helyi ügyektől, döntésektől.
civil_apalyan_blog.jpg
A beszélgetés résztvevői:
Wittinghoff Tamás, polgármester, Budaörs Fejlődéséért Egyesület
Fülöp Zsolt, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület vezetője és Kubatovics Áron szentendrei önkormányzati képviselők,
Mikó Imre és Fuchs Gyula Pál  soroksári önkormányzati képviselők, a soroksári Itthon Vagyunk Egyesület vezetői,
és házigazdaként, zuglói képviselőként, a CivilZugló Egyesület elnökeként jómagam.

Tehát április 28, Zuglói CIVILHÁZ, Csertő park 12.  18 órától

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr517387584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.