HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Egy cég nekem, egy cég neked - Hová lettek az elvek, Gergő?

2014.12.06. 20:23 varnai

A Képviselő testület dec. 4-i ülésén az Indexen és más médiában elhangzott ígéretekkel ellentétben nem került sor a képviselői tiszteletdíjak általános korrigálására, egy képviselőt kicseréltek ugyan, de az új Fb hellyel most Sógor László képviselő lépte át a havi félmilliós jövedelemhatárt, Cseke Vanda pedig a 400e Ft-osok klubjába került.  A bizottságok rendbe tételét lehetővé tevő SZMSZ módosítás lekerült a  napirendről, ezért két bizottság hatáskör nélkül nem tud megalakulni, ülésezni, és elmaradt a Civilzugló egyesület "elfelejtett" bizottsági helyeinek megszavazása is.  Ehelyett gyorsan leváltották az összes önkormányzati cégvezetőt, kinevezték az újakat és szétosztották a felügyelő bizottsági posztokat.

A cégvezetőket a szokásos papcsáki módon, azaz pályáztatás nélkül, helyben bemutatva nevezték ki. Papcsák annó meg is mondta Mazsu megválasztásakor:  Nem kell pályáztatás, ez bizalmi állás.  Meg is lett az eredménye.  Karácsony Gergely akkoriban még egészen máshogy vélekedett. A kulturális intézményvezetők pályáztatás nélküli kinevezésekor 2013 januárjában ezt mondta:

A kulturális intézményvezetői posztok kötelező megpályáztatásának eltörlésével a Fidesz nyíltan beismerné, hogy az igazgatók kiválasztásánál a szakmai felkészültség helyett a politikai szempontokat akarja érvényesíteni - közölte Karácsony Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel. ...

Karácsony Gergely közleményében azt írta, az LMP továbbra is kötelezővé tenné a pályáztatást, sőt nyilvánosságra hozatná az összes intézményvezetői pályázatot. 
Az LMP szerint pályázatot azért érdemes minden esetben kiírni, hogy a munkaadó minél szélesebb körből választhasson jelöltet, és hogy a potenciális vezetőknek mindenképpen világos elképzeléseket kelljen letenniük az asztalra, míg a szakmai bizottság véleménye azért szükséges, hogy a szakmailag legalkalmasabb, legrátermettebb jelölt kerülhessen a pozícióba. Ezt elsősorban szakmai tapasztalatok, érvek alapján lehet eldönteni, amelyeknek egy politikus nem feltétlenül van birtokában - hangsúlyozza Karácsony Gergely.
Az LMP képviselője úgy véli, "a sokat hangoztatott politikusi felelősség nem azt jelenti, hogy valaki hűbérbirtoknak tekinti a kulturális intézményeket, hanem azt, hogy a legmegfelelőbb embert bízza meg azok vezetésével".

 Micsoda kerek mondatok, frappáns érvrendszer. Kár hogy már nem érvényesek.  Hová lettek az elvek, Gergő?

A takarékosság elvét megcáfolva mindkét nagy párt megkapta a maga méretes koncát és az LMP és a Jobbik is kiérdemelte a hallgatásért, szavazataiért a két-két beígért bizottsági cubákot. A Civilzugló Egyesület, ellentétben az LMP-vel és a Jobbikkal, egyetlenegy pozíciót sem kapott. A nap a papcsáki kerületvezetés megdicsőülése,  hisz most a "különb" baloldal, egy magát az átláthatóságot zászlajára tűző politikus pont ugyanolyan módszerekkel intézte el. Pályáztatás nélkül, politikai  szempontok alapján nevezett ki embereket, (egyikről eleve kimondva, hogy nem élvezi a bizalmát) és két ex politikust, képviselőt nevezett ki cégvezetői pozícióba. Jellemzően  minden eddigi  általuk kinevezett igazgatót, eddigi hűséges parancsvégrehajtót szó nélkül nélkül áldoztak be a fideszesek. A szakmai tudás, felhalmozott tapasztalat meg sose számított. 

 Nézzük kik kerültek pozícióba:

A Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft ezentúl Bátki László ex fideszes képviselőnek hoz havi 550 ezer Ft profitot.  A cég amúgy teljesen felesleges,  jellemzően a megszüntetése már nyáron is napirenden volt, hisz a Lantos pálya MTK-hoz kerülésével mára csak egy sportpálya üzemeltetése maradt, az meg Városgazdálkodási Zrt részlegeként simán működhetne.

Ehhez képest úgy tűnik a cég  lesz a Fidesz káderdűlője, kifizetőhelye - vagyis inkább marad továbbra is. ( a cégnek számlázta Rátonyi ex polgármester négy évig a tanácsait, ide tették a fideszes rokonokat)   A cég Felügyelő Bizottságába is meghökkentő módon csak fideszes potentátok kerültek. FB tag lett:  Cseke Vanda, Tildy Balázs,  Erdős Réka, (Erdős Dóra fideszes képviselő testvére), Fülöp István,  Kozma Zollee (eddig a Búvó patak egyesületével kapott pénzt a közösből  a ker. fidesz NBII-es játékosa.), és Markó Elemér ex Jobbikos képviselő. A "puritánság jegyében", ahogy polgármesterünk mondotta volt, az eddigi 120ezer Ft helyett a tagságért 130 ezer forint jár, míg az elnök már 160 ezret vihet haza havonta. Mindezt a fele funkcióját elvesztett Kft-ben évi  két-háromszori ülésezésért.

A Közbiztonsági Non-profit Kft igazgatói posztját egy ex MSZP-s képviselő, Kovács-Csincsák László kapta, melyért bruttó 550 ezer Ft összeget vesz fel havonta. Állítólag a céget eddig sikerrel vezető Steiner Attilát is megtartják...

Meghökkentő módon Karácsony polgármester és Szabó Rebeka alpolgármester nem szavazta meg az igazgatót, így most egy olyan ember vezet egy önkormányzati céget, aki nem bírja a polgármester bizalmát. A halk elhatárolódás nem jó másra, mint önigazolás, felelősség elhárítás. Bizarr szavazatukat nem tartották indoklásra méltónak. Csincsák Laci  kinevezése jól mutatja, máris mennyire akarattalan, mennyire az MSZP túsza a polgármester, és a jövőre nézve rossz előjel, hogy milyen helyzetekben fog engedni még.

A cég FB-jébe  az MSZP közeli civil egyesület vezető Módos Béla, Bicskei Bence MSZP, és Markó Elemér került be. (Úgy tűnik a kerületi Jobbiknál csak két ember kereshet pénzt, a többiekre a munka marad)  Az Fb tagokat ezentúl havonta 80e Ft illeti, míg az elnöknek 100e Ft jár majd.

Lecserélték a Filharmónia Non-profit Kft  FB tagjait is, Kertai Katalin (MSZP), Kovács Miklós (Fidesz) és Porvay János (LMP) fogják ezentúl havi 80 ezerért az udvari zenekar költéseit ellenőrizni. Zenekarvezető nem akart senki lenni.

A kerület közművelődéséről gondoskodó, kultúrházait üzemeltető Cserepes Kulturális Non-profit  Kft élére Garay Klárát tették. A  64 éves, nyugdíjas biológiatanár az Összefogás képviselő-jelöltségéért és a Civilzugló jelöltségből kiugrásért  kapta ezt a jutalomfalatot. Az előző igazgató még 495 ezerért, az új politikai kinevezett már 550 ezerért üldögél majd a valós munkát végző régi igazgató fölött. Az FB tagok száma háromra csökkent, a honorjuk viszont 80e Ft-ra emelkedett. Szutorné, Kassay Orsolya és Kovács Brigitta szerencséltettek.

 

SzMSz ellenesen, az utolsó percben hozták be a Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt vezető váltását. Ide az MSZP sokáig a pettyesmúltú Feigli Ferencet erőltette, végül a PM tiltakozását látva egy MOL-nál felnőtt regionális kereskedelmi vezető  CV-jét osztották ki a helyszínen. Kérdésre kiderült, a 34 éves fiatalembernek semmiféle tapasztalata nincs önkormányzati szférában, önkormányzati cégekkel, mint ahogy a városüzemeltetés, ingatlan gazdálkodás, épület felújítás, fenntartás területe is új lesz számára. Hát nem tudom. Nem lehetett volna pályáztatni, keresni egy sikeres városgazdálkodással rendelkező kerületi cégtől egy rutinos vezetőt, aki át tud hozni sikeres mintákat?

Az évi kb. másfél milliárddal gazdálkodó, mindig problémás cég felügyelő bizottságába Sógor László MSZP-s képviselő került (átlépve ezzel az 500zres bruttót) Pelyva György,  Speisz András, Varga Csaba MSZP-t képviseli, "ellenzékinek" a konfliktuskerülő Horvai Ákos került be, ő az LMP pénzügyi igazgatója. 4-1, már ha az LMP ellenzéknek tekinthető. Hát így nem fognak kiderülni a mutyik az tuti. Fideszes nincs az Fb-ben. Én többször jeleztem, hogy cég Fb-jébe, tekintettel az elmúlt évek gyanús ügyeire, mindenképp szeretnénk benne lenni, de elutasítottak minket.

 

Karácsony Gergely dec. 3-án este felmentette a Médiaszolgáltató Kft vezetőjét, Siket Tibort is, és egy új embert neveztetett ki a kerületi kommunikációt vivő 100 milliós büdzséjű cég élére. Az átláthatóság jegyében a döntésről a testületi ülésen még utólagosan sem tájékoztatta a Képviselő-testületet, csak a közmeghallgatáson elejtett fél mondatból tudhattunk nyilvánosan róla. Pályázatról szó sem esett.

A kerületi cégvezetők felmentése ilyen kurtán-furcsán és egyben végtelenül megalázó módon történt. Senkiről nem állították, hogy alkalmatlan, hogy pártkinevezett, az elvégzett munkája senkinek nem került mérlegre.

A cégvezetői posztok ezzel mára teljesen nyilvánvalóan politikai koncok lettek, a cégek pártkifizetőhelyeké váltak, az érdemi munkát az otthagyott régi vezetők végzik. Jellemzően egyik kinevezni szándékozott sem tett le anyagot, nem ismertette "világos elképzeléseit" , ahogy azt Karácsony 2013-bam még elvárta volna. 

A cégek működésének áttekintéséről, esetleges  átvilágításukról,  újra struktúrálásáról, netán némelyik megszüntetéséről meg  szó sem esett. És már nyilván nem is fog, hisz az politikai  anyagi érdeksérelmekkel járna.

Végső soron tehát a két nagy szép csendben elosztotta az önkormányzati cégeket egymás között. A jövőre nézve rossz ómen, hogy felügyelőbizottsági posztok esetében "tiszta" Fb-k születtek. A Városgazdálkodási Zrt Fb-jében a Fidesz nem akart benne lenni, míg az MSZP a Sport Kft. felügyelő bizottságába nem delegált tagot. A másik működésébe úgy tűnik, nem akarnak belelátni. Joggal tárhatják majd szét a kezüket egy két év múlva, mi nem láttunk semmi rendkívülit, honnan tudhattuk volna, hisz hát ott sem voltunk. Az új cégvezetők és friss beszállítók, ügyvédek, tanácsadók, pedig bizton vethetik tekintetüket a HBF Kft-re, a Ligetsor Bau-ra és társaikra, Mazsu Gergely egy év alatt összehordott 100 milliós budai otthonára, a sehová se jutott vagyonosodási vizsgálatra, és a megszüntetett nyomozásra.

alien_vs_predator_chess_by_xidon.jpg

 

 

 

11 komment

Címkék: Karácsony Gergely Zuglói Városgazdálkodási Zrt Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft Zuglói Sport és rendezvényszervező Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr886962311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KP-papa 2014.12.07. 00:59:22

Blikk csemege. A szavazók megheckelése. Így jár, aki pártra szavaz. Nézheti az osztozkodást és csudálkozhat a következőig.
Legyen mindenkinek forró a széke! Tudjunk meg és tegyünk közzé minden disznóságot!
Nem azért szavaztunk civilekre is, hogy semmi szerepet ne játszhassanak!
Nem vagyok kutyauszító, de fogd meg Bobby!

fehérfarkas 2014.12.08. 15:20:16

Várnai úr elfelejti megemlíteni, hogy ő maga is megszavazta az október 12-i ülésen a bizottsági struktúrát és a képviselői tiszteletdíjakat.
(egyedül a tulajdonosi bizottságét nem szavazta meg arra hivatkozva, hogy a CivilZuglónak járna ott egy hely - pedig a valóságban a CivilZuglónak fel lett ajánlva egy külsős hely, csak Várnai úr a testületi ülés kezdetéig nem adott le egyetlen egy nevet sem)

Azt is elfelejteni megemlíteni Várnai úr, hogy demokráciában élünk, és a választók szavaztak úgy, hogy egyik oldalnak se legyen abszolút többsége a kerületben. Így a két oldalnak egymással ki kell tudnia egyeznie, kompromisszumra késznek kell lennie az önkormányzat működése érdekében.
Várnai úr az alakuló testületi ülés előtti posztjában még azzal dicsekedett, hogy ő lesz majd a mérleg nyelve. Ehelyett nem lett a mérleg nyelve, mert az Összefogás és a Fidesz egymással meg tudtak egyezni az új SZMSZ, a bizottságok, a tisztségek, és az önkormányzati céges struktúra ügyében.
De a dec. 4-i testületi ülésen az is látszott, hogy még az önkormányzati munkát illető érdemi kérdésekben is együtt tudnak működni.

A cégvezetők és az FB tagok kapcsán inkonzisztenciát érzek: hol az a baja Várnai úrnak, hogy több ciklusos önkormányzati politikusokról van szó, hol pedig ennek az ellenkező, hogy egyetlen percet sem dolgoztak önkormányzat és politika közelében, és a versenyszférából jöttek, ahol szakmailag már letettek valamit az asztalra. Egyébként Várnai úr, ha jól tudom a dec. 4-i testületi ülés jegyzőkönyvéből, akkor a fenti megnevezettek közül többet is megszavazott, most a blogján meg mégis őket ekézi. Ahogyan a bizottsági és képviselői tiszteletdíjat is megszavazta, majd a blogján és a különböző netes újságoknak meg ezen lovagolva mószerolta az új városvezetést. Így mintha a hitelesség egy kicsit csorbát szenvedett volna.

Nagyon fontos, hogy a kerületben végre átlátható viszonyok és gazdálkodás legyen. De ez más képviselók, FB tagok, cégvezetők mószerolásával nem fog menni. Főleg úgy nem, hogy közben sok mindent maga a mószeroló is megszavaz - csak ezt "elfelejti" megemlíteni. Egyébként pedig aki felveszi valamelyik bizottságért a pénzt, akkor azért arra illene el is mennie. Főleg, hogy olyan bizottságba került be, amire a választási kampányát is építette - mert így azt sugallja a kerületi lakosság felé, hogy az adott dolog csupán választási pr volt csupán, és valójában az adott téma nem is érdekli (most, hogy már túl vagyunk a választásokon). Ugye nem erről van szó? És ugye nem is arról, hogy a 9:00-kor kezdődő bizottsági ülés túl korai a képviselő úrnak?

Én megértem azt, hogy Várnai úr utálja a volt pártját (amelynek a listáján jutott be a testületbe, és 4 évig annak révén lehetett képviselő), az LMP-t. Azt is megértem, hogy a vele a volt pártjából kivált, de máshová csatlakozott ex-LMP-seket is utálja. Azt, is megértem, hogy a Fideszt utálja, meg a jobbikot, meg az MSZP-t. Sőt, még azt is megértem, hogy a CivilZuglót otthagyót is utálja. Szíve joga. Viszont itt olyan embereket is elkezdett a posztjában mószerolni, akikről semmit nem tud, és akik egyébként a saját területükön szakmailag már bizonyítottak, és valamit letettek az asztalra, és soha egyetlen egy korrupciós ügynek még a közelében sem voltak. Az egyetlen hibájuk, hogy elfogadták a városvezetés felkérését valamelyik posztra.

varnai 2014.12.08. 17:06:07

A bizottsági struktúra már önmagában nem volt szerencsés, hiszen eredetileg 6 bizottságról volt szó és helyben osztva lett 8. Én úgy emlékszem az SZMSZ-nél nem szavaztam. A tiszteletdíjak önmagukban elfogadhatóak lettek volna. Attól lettek irreálisan magasak, hogy egy embert 4, sőt 6 bizottságba is betettek, kvázi az álláshalmozás miatt.
Nem, nem lett felajánlva hely a Tulajdonosi Bizottságban. A többi két helyre leadtam neveket, állításod valótlan.
Bizony kiegyeztek, és emiatt, a két ménes etetéséhez kell a rengeteg bizottság és Fb tagság.

Ha elolvasod a posztot láthatod a cégstruktúra áttekintését, az eddigi vezetés értékelését, az elküldés módját helytelenítettem, és a pályáztatást hiányoltam.

Mószerolva senki nem lett. Mire gondolsz konkrétan? Hogy azt írom nem szerencsés, ha olyannak adjuk egy önkormányzati cég vezetését, aki még sem önkormányzati céget nem vezetett, sem a profillal nem dolgozott soha?

Ha követi az önkormányzat működését akkor tudhatja, hogy jelen voltam a Pénzügyi, a Tulajdonosi, sőt a Szociális Bizottság ülésén is, pedig egyikben sem vagyok tag. A környezetvédelmi Bizottság ülésére hivatalos elfoglaltság miatt nem tudtam bemenni. A bizottság amúgy semmiben nem dönt.

Utálva senki nincs.

KP-papa 2014.12.10. 10:26:58

Hogyan szavazott Zugló lakossága az önkormányzati választáson? Mit kell ebből leszűrni és kinek milyen feladatot, kihívás jelent mindez? Amíg karrier-politikusok közül tudunk csak választani, addig ez így fog folytatódni. Ha lenne civil kontroll - legalább utólag - akkor ezeket a mutyikat nem lehetne ilyen könnyen nyélbe ütni.
Legyünk optimisták. Ez csak a kezdet volt. A működőképesség fenntartása érdekében ki kellett egyezni. Ezt a konc ilyen elosztásával lehetett most elérni. (Talán jobb is, hogy a Civil Zugló ebből - szándéka ellenére - kimaradt.)

fehérfarkas 2014.12.12. 12:31:34

@varnai: "Ha követi az önkormányzat működését akkor tudhatja, hogy jelen voltam a Pénzügyi, a Tulajdonosi, sőt a Szociális Bizottság ülésén is, pedig egyikben sem vagyok tag. A környezetvédelmi Bizottság ülésére hivatalos elfoglaltság miatt nem tudtam bemenni. A bizottság amúgy semmiben nem dönt."

Mint írja, az önormányzati bizottságokban a CivilZuglót Ön képviselheti mint képviselő, és még a zárt üléseken is ott lehet. Ugyanakkor meg milyen hivatalos elfoglaltsága volt Önnek, amikor pont ezért kapja a fizetését, hogy képviselőként a testületi és bizottsági ülésen ott legyen (a környezetvédelmi bizottnak a tagja Ön). Ha van ezen kívül más munkahelye, akkor a törvény szerint a másik munkahely köteles Önt elengedni a bizottsági ülésre.
Ha jól értesültem, akkor a keddi képviselői továbbképzésen sem volt ott, ami a törvény szerint a képviselőknek kötelező.
Csupán azért, mert Ön a blogjában név szerint említ meg embereket, és a munkájukat és hozzáértésüket kérdőjelezi meg, miközben a sajátját nem látja el megfelelően.

Ez így egy kicsit hitelteleníti Önt, ahogy az is, hogy miközben a különböző netes oldalakat végigkeresi, hogy írjanak a zuglói képviselői fizetésekről botrányt csinálva abból, aközben elhallgatja, hogy Ön is megszavazta azokat.
Vagy a korábbi vagyonnyilatkozatából kihagyta, hogy Ön a főváros egyik intézményének (Trafó) FB tagja, és onnan is van jövedelme. Az egy külön érdekesség, hogy a Trafó FB tagságát Ön Tarlóstól kapta, és akkor Ön még az LMP tagja volt (ennyit az Ön civilségéről), de az LMP nem támogatta Önt ebben, és így a fővárosi Fidesz és Jobbik frakció szavazta meg ezt Önnek - a saját akkori pártja helyett.
(2014 januári vagyonnyilatkozat, alőző ciklusbeli:
www.zuglo.hu/kepek/dokutar/238/varnailaszlo.pdf?refres=6932
2014 legfrisebb, új képviselőtestületi vagyonnyilatkozat:
www.zuglo.hu/kepek/dokutar/362/varnai.pdf?refres=3657)
Ezek után érthető, ha Ön a választási kampányban Tarlós dícsérte, hogy a Tarlósnak és a Fővárosi Önkormányzatnak nincsenek korrupciós ügyei (Rogonyi fészbúk bejegyzését kommentálva:
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10687143_682468861848680_1005588303829392477_n.png?oh=aaba74dcaac3e579b7bf66ed03046fe8&oe=54BEB0A2&__gda__=1421187627_95eb75c41061f500b8f5b142fca4b91d).

"Fővárosi Közgyűlési határozat 2013-ból (a 20 igen szavazat = 17 fideszes és 3 jobbikos, már régi LMP-s kollégái sem támogatták)

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló Főv.Kgy.h. 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 2. pontja alapján a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. kizárólagos tulajdonosaként, a Társaság legfőbb szervének hatáskörében eljárva úgy dönt, hogy a Társaság felügyelőbizottságából 2013. február 28-i hatállyal visszahívja Horgas Pétert és a felügyelőbizottságba 2013. március 1-jei hatállyal 2015. május 31. napjáig megválasztja Várnai Lászlót változatlan összegű díjazással.

Határidő: 30 nap
Felelős: Tarlós István"
stop.hu/belfold/vajon-miert-szereti-varnai-tarlost/1267675/

Csupán a hitelesség kedvéért írom ezeket, mert amikor egy politikus más politikusokat kér számon, az még rendben van. De amikor már a civil vagy üzleti életből jött, és a civil vagy üzleti életben bizonyított embereket kezd el hamis színben feltüntetni - akkor igenis az ilyen politikusra rá kell kérdezni, hogy mennyire is hiteles az amit ír.
Ja, és Zuglóban több mint 160 civil szervezet van. Nem a CivilZugló nevezetű az egyetlen egy, amit ráadásul egy ex-LMP-s politikus vezet, aki 2010-ben LMP tagként, az LMP listáján került be a képviselőtestületbe. Majd miután az LMP-ből kiszállt, azután is megtartotta a listás helyét - így Zuglóban 2013 ősze és 2014. novembere között az LMP-nek nem volt egyetlen egy képviselője sem, mert Várnai úr már nem volt LMP tag, de a listás helyet nem adta vissza a volt pártjának (amelynek listáján bejutott).

fehérfarkas 2014.12.12. 12:38:02

@KP-papa:

A civil kontrol ötlete nagyon jó, de valódi civil szervezetekkel, és nem pedig civilnek álcázott hivatásos (=ez a főállasa) politikusokkal.
Zuglóban több mint 160 civil szervezet van.
Az önkormányzat és a civil szervezetek között kell létrehozni azt az együttműködést, hogy azok beleláthassanak az önkormányzati dolgokba, és a transzparencia megvalósulhasson.
Én nem hiszek abban, hogy valaki hivatásos politikusként attól civillé válik, hogy kilép a pártjából, amelynek listáján bejutott, de a képviselői helyét és fizuját továbbra is megtartja. Az ilyeneket szoktam én álcivilnek nevezni.

KP-papa 2014.12.12. 16:28:43

Én azért olvasom ezt a blogot és figyelem a CivilZugló Egyesület munkáját, mert remélem, hogy nem egy megélhetési politikus szekértolói, hanem bejuttattak egy civileket képviselő rátermett embert a közgyűlésbe. Senki előélete nem érdekel különösebben, ha valami főbenjárót nem követett el. Sérelmeket nem ápolok és minden oldal politikusait is aszerint ítélem meg, hogy dolgozik-e a közjóért, eleget dolgozik-e és elég felkészült-e? Továbbá extra szimpátiában részesítem, ha úgy találom, hogy nem a pártját képviseli Zuglóban, hanem Zuglót a pártjában. Legjobban pedig azt szeretem, aki felismeri, hogy szükséges lenne támogatnia a civil közéletiséget és nem tartani tőle. Nem minden civil szervezet kíván részt venni az önigazgatásban, részt venni direkt módon a demokrácia általános gyakorlásában. Nincs tehát 160 olyan szervezet, amely ebbe a körbe tartozik, de mindegyik előtt nyitva az ajtó, ha érdeklődés ébred tagjaiban a közügyek iránt. Ez egy lassú ébredési folyamat lesz, de az események néha felgyorsulnak. Úgy sejtem, hogy Zugló lakossága erre fogékonyabb az átlagnál. Bizakodjunk és tanulmányozzuk az érdekes és jó kezdeményezéseket. Vannak ilyenek. Belföldön is. Nagy publicitást nem kapnak.

tizma 2014.12.12. 22:09:55

@KP-papa: Mit vagy milyent tettet tekint főbenjárónak? Lehet, hogy ezzel kapcsolatban is lesznek még fejlemények...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.13. 01:34:02

mekkora féreg ez a karácsony, hazug patkány.

@KP-papa: most már a > Civilek < is egy párt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.13. 01:50:44

@fehérfarkas: " Így a két oldalnak egymással ki kell tudnia egyeznie, kompromisszumra késznek kell lennie"

"majd a blogján és a különböző netes újságoknak meg ezen lovagolva mószerolta az új városvezetést."

most miért játszod itt a hülyét? te eddig nem voltál ilyen.
karácsony msz(m)p-s. a fidesz meg az mszp között meg nincs különbség. a dk, moma, együtt meg a kis izék meg mind mszp-s leányvállalatok.

mószerol? ja, hogy a transzparenciával van bajod...
mindenkinek lehetősge van beírni a kommentek közé, még a polgármesternek is, márha tud írni.
és más helyeken is lehet jogorvoslattal élni, ha izé
vagy ne bántsák a kedvenceidet kicsit se? és ha megérdemlik?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.13. 01:54:39

@fehérfarkas: amelynek a listáján jutott be a testületbe, és 4 évig annak révén lehetett képviselő"

ezt ugye olvastad?

varnailaszlo.blog.hu/2014/01/03/az_ut_7_5_-rol_a_2_-ig