HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Vita a polgármesterjelöltek között

2014.09.30. 09:43 varnai

Vitára hívtam  ki a polgármesterjelölteket. Dícséretes módon minden jelölt vállalta vitát. Nekünk a kampánykezdet óta nyilvános a programunk i s, a többi szervezetét még nem láttam sehol, remélem a vitára elkészül.

A vita a frissen átadott Civilházban lesz a Csertő Parkban, október 3-án, pénteken este 18 órakor. inden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr166746273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragon Z. · http://www.dragonweb.hu 2014.09.30. 17:54:23

Esetleg online lehet majd követni? Vagy később, felvételről megnézni?

OkoskaTo:rp 2014.10.01. 18:03:15

Az rendben, hogy a programotok megvan, de az egyes körzeti jelöltekről, az ő programjukról kb. semmit sem tudni.
Persze, engem is érdekel a Városliget sorsa (de azt úgysem a polgármester dönti el, vagy a képviselőtestület, hanem Orbán Viktor), de érdekel az is, mikor szűnnek meg a környékünkön a földutak, mikorra lesz kész a nyáron félbehagyott bölcsőde, mikor nyitják meg újra az Öv utcai háziorvosi praxist, a kerület más részeiben csinnadrattával átadott játszóterek mellett a mifelénk meglevők fenntartását mikor oldják meg stb.

A választás végeredményét előre borítékolnám:

Rozgonyi bőven 50% alatt lesz, de így is ő fog nyerni. Többek között a teljes zuglói média, az okmányiroda előtti tv-t is beleértve hónapok óta őt tolja. Mindent ő ad át, mindennel ő ért egyet, mindent ő támogat, mindent ő intéz el. Papcsák mintha már csak a fizetését felvenni járna be.

A két libsibolsi jelölt között szorosabb befutó várható a másik két dobogós helyért. Karácsonynak jelentősebb a párthátszele (akik logóra szavaznak a baloldalon). Kérdés, hogy a "civil", Rátonyi-féle ZCF Karácsony-gyalázó óriásplakátjainak mekkora lesz a hatása.