HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Kérjük, fogadja örökbe a mi Panchito Arénánkat

2014.05.12. 23:48 varnai

panchito_blog.jpg

Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnöknek

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Városligetbe tervezett öt új múzeumépület egyike éppen a focipályák helyére kerülne. Ezek a pályák évtizedek óta maximális kihasználtsággal működnek, ide járnak a környékbeli kiskamaszok és több iskola tanulói is. Ezt a „Ligetakadémiát” nem csak a zuglóiak, de a grundokkal, focipályákkal egyáltalán nem rendelkező VI.-VII. kerületiek is használják. A főváros minden részéről jönnek a baráti társaságok, csapatok, munka után a családapák, az öregfiúk.

 

Ön számtalanszor kinyilvánította a sport, a foci iránti elkötelezettségét. Amint Ön is tudja, a fővárosban közel száz sportpálya szűnt meg az elmúlt huszonöt évben a meggondolatlan privatizációval. Ez gyengítette a versenysport színvonalát és az utánpótlás felfedezését. Legfőképp pedig elzárta a tömeg- és szabadidősport lehetőségét a város lakói elől. Kérjük segítsen, hogy megmaradjanak a régi, közkedvelt sportpályák a Városligetben. Ne szabdalják szét hatalmas épületek a Városliget parkját. A környéken élőknek nincs más pihenésre, egészséges mozgásra alkalmas parkja. A VI. és a VII. kerületben lakosonként kevesebb mint egy négyzetméter nyilvános zöldterület van.

Minden amellett szól, hogy meg kell őrizni a Városliget park jellegét. Ezért május 17-én 16 órakor az elbontásra ítélt focipályák mellett „Fogadj örökbe egy fát, egy focipályát!” címmel demonstrációt tartunk, melyre Önt is meghívjuk.

Megjelenését, válaszát, intézkedését várva tisztelettel,

 

Civilzugló Egyesület

Budapesti Városvédők Egyesületének Elnöksége

Levegő Munkacsoport

Védegylet

3 komment

Címkék: nyílt levél demonstráció városliget múzeum negyed orbán Viktor kispályák városliget zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr916157614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béla a görög (törölt) 2014.05.16. 16:40:56

Öntudattal rendelkező tényleges civil aki kívül esik a kormányzati irányításon - értsd választópolgár ÉS nem birka...? Juj. Veszélyes.

Amúgy ha OVI örökbefogadja - felhúz rá egy stadiont állami pénzből - persze megideológizálja. Nem mer kicsi lenni. Maradjunk már NB V. VI. VII. ...

Civil focizzon a Kassai téren az úgyis a papok kezében van :)
(irónia)

Kutyuu 2014.05.16. 17:41:36

@béla a görög: Nemjó. Játszóteret, focipályát papok 50m-es körzetébe nem teszünk.
Jól jön az exmiépes, exjobbikos, most talán fideszes atya, és becsalogatja az elguruló labdát kereső kisfiúkat. Jaj!

Darth_Vader 2014.05.16. 19:40:55

@Kutyuu:

Ez a vicc nálatok, Ezékiel?