HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Fogadj örökbe egy fát!

2014.05.08. 11:02 varnai

fogadj_orokbe_egy_fat_1399539694.jpg_850x1200

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr126134993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára Freud 2014.05.08. 17:52:05

17-én tarjuk a lányom eljegyzését. Végigmegyek a terepen, szeretek sétálni, de 17-én biztosan nem megy a dolog. Örülök Neki, hogy most már nemcsak a SzÉL egyesület az, amelyik törődik a fákkal!

OkoskaTo:rp 2014.05.19. 09:35:23

Kedves László!

Sisak, láthatósági mellény nélkül bringázó kiskölökkel keresztül menni reggel a Thököly úton a Columbus utcánál nagyon nem menő. Nem lett volna túl messze az Amerikai úti zebrás átkelő sem.

varnai 2014.05.21. 11:09:51

@OkoskaTo:rp: Az úttesteken nem csak ott szabad átkelni, ahol zebra van. Minden sarkon, körülnézés után, az autók megállásáról meggyőződve, át lehet kelni. A láthatósági mellény csak külterületen kötelező, a sisak meg sehol sem, amúgy hamis biztonságérzetet ad. Mi ráadásul, tekintettel arra hogy Gergő 4 éves, a járdán közlekedünk.

OkoskaTo:rp 2014.05.23. 10:09:29

@varnai: 1. Ha a közelben van kijelölt gyalogos átkelő, akkor ott KELL. (Márpedig a Columbus utcához az Amerikai út közelben van.)
2. A sisak lakott területen kívül, 40 km/h felett kötelező.
Védőfelszerelés hamis biztonságérzetet ad??? WTF?

Nem írtam volna, ha a járdán mentek, és nem épp az úttesten jöttök keresztül. És nem azt írtam, hogy bűncselekményt követtél el, megy érted a fekete autó, és falhoz állítanak főbe lőni, hanem hogy nem tartottam túl felelősségteljes megoldásnak.

A konkrét kereszteződésen én felnőttként is elgondolkozom, mert a buszsávokkal, azon az idegbeteg végigelőzőkkel, tábla ellenére bekanyarodókkal, kereket megvezető sínekkel túl sok felé kellene figyelni a biztonságos áthajtáshoz.