HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ilyen volt, ilyen lett!

2014.04.14. 08:33 varnai

Most, hogy a választásoknak vége és az állami,  önkormányzati avatások, szalagátvágások száma a zéróhoz tendál, hadd hívjam fel egy pici megújulásra én is a figyelmet.

Március  11-én írtam a BKK Közútnak, felhívván a figyelmet a Hermina út Ajtósi Dűrer Sor kereszteződés elhasználódott, láthatatlanná, balesetveszélyessé vált zebráira. Nem kellett hozzá egy hét és megcsinálták. (hogy az én levelemnek mekkora szerepe volt benne, nem tudjuk)

Mindenesetre ilyen volt, ilyen lett! Köszönet érte a környékbeliek, a rengeteg iskola nevében!

ajtosiHermia_zebra_3799_1.jpg

zebra_3821.jpg

1 komment

Címkék: városliget zebra gyalogátkelő Teleki Blanka Gimnázium Hermina út Ajtósi dűrer Sor Városligeti Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános iskola Vakok Iskolája. Liszt ferenc Általános iskola Hermina úti szakrendelő

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr386028029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2014.04.14. 14:19:33

És Papcsák büszkeségére, a hűdevárosközpont Bosnyák térre mikor jut pár talicska aszfalt, hogy a mementónak meghagyott néhány méternyi kockaköves csíkot végre rendesen leburkolják? Jelenleg ugyanis épp a gyalogátkelőhelyek járhatók a legnehezebben bottal, magassarkúban, babakocsival stb.