HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Jegyzői vastagbőr - "Ez a lehetőség az összes párt számára nyitva áll."

2014.03.27. 09:19 varnai

Az önkormányzat   az elmúlt hetekben több alkalommal bocsájtotta a Fidesz rendelkezésére erőforrásait, eszközeit. A Fidesz kampányában az önkormányzat autóját, az önkormányzat honlapját, az önkormányzat által nyomott újságot használják. E miatt március 12-én kérdéssorral fordultam a jegyzőhöz. Ime a kérdések és a kapott jegyzői válasz, minden kommentár nélkül:

Tisztelt Dr.Papp Csilla jegyzőasszony!
 
1.  A tegnapi nap lakossági bejelentést kaptam. A kapott képekből vitathatatlanul kiderült, hogy március 8-án, szombati , munkaszüneti napon az önkormányzat Fiat Freemont típusú MHT -849 fr-ú gépjárművét a Fidesz kampányához (narancs dzsekibe  öltözött Fideszes aktivisták pakolták ki a virágot a Fidesz pulthoz)  használták.
 
Kérem tájékoztasson, ki adott erre engedélyt, és ha nem volt a gépjármű használatára engedély akkor ki vitte el az autót engedély nélkül? A sofőr képen látható sofőr közalkalmazottként, munkaidőben volt-e ott, vagy magánidőben vezette a hivatal gépjárművét?
 
2.   Február 20-án az önkormányzat zuglo.hu  honlapján megjelent a Fidesz Rezsicsökkentő kampányának hirdetése.
Hogy kerülhetett egy párt kampányrendezvénye az önkormányzat honlapjára?
Ki adott erre engedélyt? Ha engedély nélkül került fel, akkor azért ki a felelős és milyen szankciókra számíthat?
 
3. A csatolt fotóból láthatóan a Fidesz zuglói kitelepülésén a Zuglói Lapokat osztogatják. Az újság bontatlan kötegekben áll a párt rendelkezésére. Az újságot a zuglói önkormányzat cége szerkeszti, gyártatja, annak minden példánya az önkormányzat tulajdona.
Hogy kerül bontatlan kötegekben a Zuglói Lapok a Fideszhez? Hány példányt adott el, adott át az önkormányzat? Ki adott erre engedélyt?
Hihető-e a Zuglói Lapok pártatlansága, ha egy politikai párt kampányában propagandaanyagként tudja használni?
 
Várom válaszait,
 
Tisztelettel, Várnai László
önkormányzati képviselő

jegzoivalasz_kampany-1.jpgjegzoivalasz_kampany-2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr215880733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.