HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Őrült gondolat, de van benne rendszer

2014.03.22. 08:36 varnai

- Mi ez itt a városligeti sportpályák helyén? hitler-planning.jpg

- Ez? Ez  egy 46 ezer négyzetméteres épület. Új Nemzeti Galéria a neve, a régi helyére Ön költözik. A teteje 40 méter magas lesz, a Birodalom a NER szimbólumaként szolgál majd, mindazonáltal a nagy részét terepszint alá süllyesztjük, amikor  rezsiháború a végső győzelem szakaszába jut bunkerként is szolgálhat.

- A fák nem számítanak, összevissza nőnek. Nagy tereket, gigantikus épületeket építsen nekem, melyek megmutatják népünk erejét, mert csak az erős nemzetek sikeresek, a gyávák elbuknak.

 

Az őrület lassan tetőfokára hág.  Immár tisztán kibontakozik az a Budapest, amely a nagy Jobbanteljesítés terv része. Az égigérő zászlórudak körül nagy masírozásra alkalmas lekövezett placcok, a '44-es állapot helyreállítása.  Az Elkészült a Városliget új építési szabályozása. Itt az ostrom utáni, '45 tavaszi állapotokat akarják előidézni, hogy után felépíthessék ezt:

PARTNERSEGI_helyszínrajznet.jpg

  Ime, itt a folyamatosan változó Nagyterv legújabb verziója, a Főváros városligeti Építési Szabályzatának interpretációjában. 

A zuglóiak számára a legabszurdabb a  környékbeli iskolások és lakosok által mindennap használt futókör, a focipályák és sok tucatnyi fa helyére kerülő Új Nemzeti Galéria, mely 46.000 m2 NETTÓ szintterületével (bruttó 60.000m2)  kb. Dunapláza méretű lesz.  Bent  Ligetben, 40 méteres magasságával a Városliget és a Hermina út 1-2 szintes szecessziós villái fölé tornyosodva.

A Petőfi Csarnokot ledózerolnák ,a helyére parkoló, feltehetőleg mélygarázs kerülne.

Támadás érte a szánkó- avagy Királydombot is. Tudás- és Élményközpont  - jelentsen ez bármit is - kerülne rá, na meg mélygarázs. Itt lesz a Liget új kapuja, gondolom Diadalívet terveznek, ezen keresztül masíroznak majd a Békemenet csapatai.

Kérek minden blogolvasót tiltakozzon a fenti elmeháborodás ellen pár mondatban ezen az e-mail címen: varosrendezes@budapest.hu

A parnerségi egyeztetés nevű izé ápr 16-al lezárul, szóval most tessék küldeni.

A Múzeumnegyedről lakossági fórumot szervezek április 4-re, 18 órára, a Lipták villába, (ZUG-zug ház, még öregebbeknek Úttörőház) Hermina út 3-5.   Vendégek: Ráday Mihály városvédő, Bardóczi Sándor Építészfórum, Garay Klára.

A Civilzugló Egyesület petíciója elkészült, jövő héttől terjesztjük, nálam kérhető, illetve hamarosan letölthető lesz.

 

3 komment

Címkék: Városliget múzeum negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr245871962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

die nadel 2014.03.23. 07:29:29

Jó cikk, a lakossági fórumra feltétlenül hívjátok meg a környéki lakókat, fogalmuk sincs mi készül ellenük.

die nadel 2014.03.23. 07:30:35

Egyébként beengednek a Lipták villába? Azt is valami Papcsák közeli hölgy igazgatja mostanában, ha jól látom.

varnai 2014.03.23. 07:48:00

Már egy hónapja le van foglalva. : ) Minden kerületi kap a postaládába meghívót. És kezdjük osztani a petíciót egy tájékoztatóval együtt a ligetbe járóknak.
süti beállítások módosítása