HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Így ülésezünk mi!

2014.02.12. 15:27 varnai

A zuglói önkormányzat hivatalos munkaterve szerint 2014 első testületi ülését  február 20-án tartja. Ez persze luxus, hisz 60-80 előterjesztésről érdemi vita nem folytatható, sok döntés nem várhat majd két hónapot, áll a hivatal, kár keletkezik az önkormányzatnál, kárt, bosszúságot okozunk a lakosságnak, a kerületi vállalkozásoknak. De hát  mit tenni, síelnek,  Azerbajdzsánba, Kubába mennek, természetesen szigorúan közügyekben.  Ehhez képest már volt egy rendkívüli testületi ülésünk január 16-án és február 13-ra is összehívtak egy "normális" ülést  - már amennyiben a zuglói önkormányzati működés kapcsán lehet még lehet ezt a szót használni  Így:
Íme a február hatodikán kiküldött hivatalos meghívó:

M E G H Í V Ó

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat

Képviselő-testületének

 

2014. február 13-án  /csütörtökön/ 17:00 órai kezdettel

megtartandó ülésére

Kisvártatva újabb meghívó érkezett:

M E G H Í V Ó

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat

Képviselő-testületének

 

2014. február 13-án  /csütörtökön/ 09:00 órai kezdettel

megtartandó ülésére

Február 10-én újabb email érkezett:   Tájékoztatás a Képviselő-testület ülésének új időpontjáról.  Minden magyarázat, indoklás nélkül. :

M E G H Í V Ó

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat

Képviselő-testületének

 

2014. február 14-én  /pénteken/ 08:00 órai kezdettel

megtartandó ülésére

 

A fidesz-önkormányzat kombóban szervezett rezsicsökkentés fórumhoz vagy Papcsák úr magánéletéhez alkalmazkodva ugrál a képviselő testület, szervezi át a rendes munkáját, magánéletét.  Harminc negyven köztisztviselő szervezi át a munkanapját, megbeszélt ügyfélfogadását.

A lakosság érdemi meghívására, valós részvételre így esély sincs. Igaz ez soha  nem is volt cél, sőt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr95810762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.