HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Zuglói közben szereznek. A Zugló - kivitelező - Fradi útvonal

2014.01.17. 15:05 varnai

A  Civilház építését meghívásos, nem nyílt közbeszerzésen elnyerő  építő cég az LS GROUP és az eddigi közbeszerzéseken hozzávetőleg 800 milliós munkákat kapó, az alvállalkozóit ki nem fizető LIGETSOR BAU kft között számtalan ponton látható az összefonódás.  Kis oknyomozás a HVG friss számával közösen.

Az LS GROUP mely az ominózus Ligetsor Bauhoz hasonlóan véletlenül épp a Pesti Imre által elnökölt Fradi kézilabda csapatát támogatja számos átfedést mutat a LIgetsor Bauval, de hasonló véletlen egybeesés lehet, hogy míg a Ligetsor Bau ügyvezetője a polgármester használt autóját vette meg,

7_o-K-kocsival-jo.jpg Kosztolni József a Ligetsor Bau ügyvezetője, tulajdonostárs a Ligetsorban - véletlenül épp Papcsák használt nemluxus Cryslerjét vette meg.

addig az LS Group székhelye, mint ahogy a Ligetsor Bau is ugyanott, a polgármester XVII. kerületi házától két saroknyira van bejegyezve és láss csodát a két cégben ugyanazok a tulajdonosok. Tehát, míg a polgármester szavakban elhatárolódott az önkormányzatot és az alvállalkozókat becsapó Ligetsor Bautól, lényegében ugyanazokat az embereket juttatta kerületi munkához, és a pénz egy része  is ugyanott, a Kubatov - Pesti Imre által elnökölt Fradinál landol. Talán nem véletlenül.

. civilhaz.jpg   Az épületen leginkább csak alvállalkozók dolgoznak.  A helyükben vigyáznék, nehogy a Ligetsor Bau alvállalkozóinak sorsára jussak.

A kerület az úgynevezett Civil Ház (kerületi civil szervezeteknek szánt közösségi épület), voltaképpen egy földszintes Csertő parki lakótelepi ingatlan felújításához kért pótmunkákat az eredeti beruházótól, az LS Group Hungary Kft.-től 14,5 millió forinttal megemelve az eredetileg nettó 149,2 milliós beruházás árát. Érdemes tudni, a törvény szerint a nyílt közbeszerzés kiírása 150 millió forint fölött kötelező, tehát a pótmunkákkal kerülték volna ki a törvényt. A kerületi civilek három éve tartó  kálváriájáról, ingatlanjaik elvételéről ITT olvashat:

A Közbeszerzési Döntőbizottság mindenesetre nem vette be a trükköt:

„A Döntőbizottság bírság kiszabását indokoltnak tartotta, mert a hirdetmény

nélküli tárgyalásos eljárás jogsértő alkalmazása - a verseny korlátozására

tekintettel - súlyos jogsértésnek minősül, továbbá súlyosító körülmény az is,

hogy az ajánlatkérővel szemben az utóbbi években több közbeszerzési jogsértés

kerül megállapításra.”

Az LS GROUP pár hónappal a közbeszerzési győzelem előtt, 2013 januárjában alakult, egyszerű internetes kereséssel honlapot nem találni hozzá. A közpénzes üzletek mégis hamar megtalálták: 2013-ban négy nagyobb munkát is elnyert, a megbízók fővárosi közintézmények, a XIV kerületi beruházás mellett két telephely felújítást szereztek a Főkefétől, illetve elnyerték a Széchenyi fürdő tetőrekonstrukcióját összesen 132,2 millió forintért.

„A játékosok ambiciózusak, amiben hasonlóságot fedeztem fel a női kézilabdacsapat és az én csapatom között” – indokolta Horváth Viktor, az LS ügyvezető-társtulajdonosa a Fradi.hu honlapon tavaly szeptemberben közölt interjúban, hogy miért épp az FTC-s női kéziseket támogatják. A szakosztály társadalmi elnöke a Fidesz fővárosi „erős embere”, Pesti Imre kormánymegbízott, elnökségi tagja Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, országgyűlési képviselője, Józsefváros polgármestere.

Tanulságos kisfilm szűk körrel: Papcsák, Mazsu Gergely  a ZVZ RT lebukott vezetője,(azóta Papcsák kezdeményezett ellene vagyonosodási vizsgálatot)

Horváth Viktor, aki most a LS ügyvezető-társtulajdonosa,  de ebben az önkormányzat által készített filmben még a Ligetsor Bau Stratégiai igazgatója, illetve Kosztolni úr, Papcsák autójának véletlenül új tulajdonosa.  Mint utólag a polgármester is elismerte a a cég becsapta a hivatalt, az alvállalkozók munkásaira adták rá a Ligetsor Bau mellényeit.

Kivonat  a Képviselő-testület 2013. jan 31-i üléséről: (34. old. a Hungast közétkeztető cég alvállalkozói kapcsán)

Dr. Papcsák Ferenc

 

Helyes a képviselő úr indítványa, a szerződés kizárólagosan egy vállalkozásra vonatkozik, nincs tudomásuk arról, hogy alvállalkozókat venne majd igénybe, amikor teljes ellátási kötelezettsége van. Január 31-ig három vállalkozás látja ezt el, ahogy az előző hónapokban is, február elsejétől pedig teljesen ez a vállalkozás fogja ellátni. Abban az esetben ha olyan szabálytalanságot tapasztal képviselő úr, mint ami felmerült, hogy beöltöztették az alvállalkozókat Liget Bau-s sapkákba, hogy elfedjék a tényleges valóságot, mert ezt a jegyzőkönyvekben is nyilatkozta az egyeztetés során az ott megjelent vállalkozó, több fordulóban is, tehát megtévesztették a zuglói önkormányzatot azzal, hogy Ligetsor Bau-s munkaruhában jelentek meg az egyébként nem Ligetsor Bau-s munkavállalók, ami egyébként nem lenne jogellenes, ha így tette volna a közbeszerzésre az ajánlatot. Tehát ha azt mondja, hogy 10 %-nál nagyobb értékben igénybe kíván venni alvállalkozót ezt megjelölhette volna az ajánlat kiírás szerint. Nem tette meg, hanem ezt eltitkolta előlük és ezzel megsértette az önkormányzattal kötött szerződést, ez helytálló. Tehát ha ilyet tapasztalnak a képviselők jelezzék, mert ez szerződés szegésnek minősül.

Szavazást kért a rendeletalkotásról.

Tehát Papcsáknak láthatóan nem tűnik föl, hogy most épp ugyanazok jelentek meg, - megint más mellényben -  akik egyszer már becsapták....

Pesti Imre nemrégiben már kényszerült magyarázkodni a szintén Zuglóban elhíresült közberuházó Ligetsor-Bau Kft. megbízásai kapcsán: az egyebek mellett a Pesti által is vezetett budapesti Kormányhivatal megrendeléseivel kistafírozott kft-ről a fővárosi Jobbik állította, hogy voltaképpen a kormánymegbízott érdekeltsége. Ez papíron ugyan nem igazolható (Pesti cáfolta is annak idején), az ellenben bizonyos, hogy 2011-ben a Ligetsor-Bau is aranyfokozatú szponzora volt a fradi női kézilabdásainak, s hogy a jelenleg „sima” Ligetsornak nevezett cégnek korábban társtulajdonosa volt Urbán-Szabó Sándor, az FTC Brand Management Kft. jelenlegi tagja is (HVG, 2012…). A Ligetsor Bau-t a partnerei között említi a Nelson Security biztonsági cég, amelynek egyik ügyvezetője Fölgye Pál, a Fidesz-székház „önkéntes védelme” kapcsán elhíresült Fradi Security tagja, a másik Urbán-Szabó Gábor. Bonyolítja a helyzetet, hogy két cég is használta a Ligetsor-Bau nevet: a valahai Urbán-Szabó érdekeltség 2008-2011-ben, egy jelenleg Delta-Épkerként futó kft pedig 2011-2013-ban. A két csapat azonban nem áll távol egymástól: székhelyük ugyanaz a XVII. kerületi cím, tulajdonosuk pedig a fradis szponzorációt annak idején beharangozó Kosztolni József.

Miután a Ligetsor-Bau Zuglóban a kerület eddigi legnagyobb, közel egymilliárd forintos intézmény-felújítását (óvodák és bölcsődék rekonstrukcióját) végezhette el, majd kétszázmilliós elszámolási vitába került az alvállalkozóival  (lásd HVG cikk) – azóta töredékáron megegyezett velük -, Papcsák kihátrált a csapat mögül. Tavaly szilveszter napjára kitűzött testületi ülésen például azt mondta: a Ligetsor szerződésszegő, mivel eltitkolta az önkormányzat előtt, hogy mekkora hányadban foglalkoztat majd alvállalkozókat. Csakhogy akad folytonosság a Ligetsor és az új favorit LS Group között is: a Delta-Épker-Ligetsor ügyvezetője tavalyig Szvitekné Pintér Szilva, az LS társtulajdonosa.

Írtóra kilóg a lóláb.

 

Szólj hozzá!

Címkék: közbeszerzés Fradi Papcsák Mazsu Gergely Ligetsor Bau LS Group CivilHáz Kosztolni József

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr375705581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.