HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Papcsák Ferenc segít

2013.10.31. 10:54 varnai

   Bekerültem a Zuglói Lapokba!  Nem, még mindig nem mondhatta el az ellenzék a korrupciós ügyről a véleményét, és nem kérdeztek az egész kerületet beterítő kerékpártároló hálózat előterjesztésemről sem. A bűnügyi hírekben közlik, hogy Papcsák Ferenc segítséget ajánlott fel a balesetet szenvedett Várnai Lászlónak. Szép is lenne, jó is lenne, ha igaz lenne.

Az írás végül is beleillik a Zuglói Lapok többi igazmondó cikke és e szám öt polgármesteri portréja közé, (nem is tudom hogy bírták ki, hogy a Kutyák ivartalanítása cikket ne egy Papcsák portréval illusztrálják, bár erős a gyanúm, hogy egy Ferdinandy kép "véletlenül" odatördelése azért megfordult a fejükben )  

Felhívnám a figyelmet az önleleplező címadásra: a cím még véletlenül sem a balesetet elszenvedőről, hanem a polgármesterről szól. Kérdés persze, ha a segítségnyújtás önzetlen lenne akkor miért tartozna a zuglóiakra?   Hacsak, hacsak nem feltételezzük, hogy sima  népszerűséghajhászásról van szó, összekötve egy kis lejáratással és persze kárörömmel.

A  valósághoz hozzá tartozik, hogy a baleset másnapján találkoztam a polgármesterrel, akinek  - ellentétben az önkormányzati dolgozókkal -  eszébe sem jutott megkérdezni, hogy hogy vagyok, mi történt.   Találkoztunk azóta többször is, például a rendkívüli testületi ülésen, de a segítségét, melyet az önkormányzat országos sajtóközleményben tett közhírré ott sem hozta szóba.

Meg hát hogy is képzeli? Ad gáláns tízezer forintot, mint a Radnóti Gimnáziumnak téglajegyre, (Zuglói Lapok okt 24)  vagy beszáll pár százezerrel az új használt kocsimba, vagy ha esőben megyek a gyerekért az oviba akkor, már ha épp a hivatalban van odadobja a merdzsó kulcsot? Négyszemközt adja át a bármit, vagy nyilvánosan, és majd megírja a Zuglói Lapok, (a Népszava) hogy Papcsák Ferenc X ezret adott  Várnainak, az mégis kritizálja ( megint megvették) ?

segitsegnyujt2_0311.jpg

 TÁDÁÁÁMM! Felborult az LMP-s!  Kommunikációs balfogás : a bulvárkép több érdeklődést hozott, mintha egy portré lett volna rólam.  Igen sokan kérdezték, hogy vagyok, mit adott a polgármester. Sajnos ki kellett ábrándítanom őket.

A segítségnyújtás felajánlása különösen képmutatónak tűnik, mivel az elmúlt három évben a polgármester (a fideszes képviselők aktív asszisztálásával) mindent megtett, hogy anyagilag ellehetetlenítsen. 

A megbízási szerződéseinek nyilvánosságra hozása után kizártak mindkét bizottságból, ez az önkormányzattól kapott jövedelem majd felének elvesztését jelentette, havi bruttó 45 ezerbe fájt. Jelenleg abszurd módon én vagyok az egyetlen képviselő, aki egyetlen önkormányzati bizottságban sem tag. Idén nyáron, miután a megvesztegetés /  elhallgattatási kísérlet nem vált be, visszahívtak a  Vagyonkezelő felügyelő bizottságából is - megjegyzem akkor kaptam már gúnyos mosollyal átadott ajándékot a polgármestertől, a saját mercijének játékautó mását.. (A havi 140 ezer forinttal járó posztot a BVSC előterjesztést megszavazó Tamás László kapta, míg a másik szükséges ellenzéki szavazatot adó Markó úr nemrég a BVSC  felügyelő bizottságával lett kifizetve) Így aztán én vagyok jelenleg a képviselők közül az egyetlen, aki az  "alapbért"  a busás havi nettó 63 ezer forintos tiszteletdíjat viszi haza. A többi képviselő különböző jogcímeken történő kifizetéséről itt olvashat.

Mindezek után jött ez a médiában közzétett, a valóságban meg nem történő segítség felajánlás. Csak ugyanazt mondhatom, amit a sajtónak is mondtam: Bajban ismerszik meg az igaz barát.

1 komment

Címkék: autóbaleset személyi kultusz sajtóetika Papcsák Ferenc Várnai László Zuglói Lapok

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr615607423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.11.01. 19:46:04

Nem kéne feljelenteni őket? Egy "valótlanul híreszteltül, h Papcsák segítséget ajánlott fel" igazán jól mutatna.