HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ünnepség, zuglói politikai ki-kicsoda. Eltünő és átváltozó művészek

2013.10.24. 13:17 varnai

Egy-egy kerületi ünnepség mindig alkalmat ad arra, hogy számba vegyük az adott közösség "elitjét".  A jelenlétnél vagy távolmaradásnál már csak az tanulságosabb, hogy ki éppen milyen szervezet nevében koszorúz. Körmagyar 2013 Zugló.

 

Jellemző módon az első számú, a Zuglói Lapokban csak kerületvezetőként emlegetett Papcsák Ferenc nem jelent meg. Mint ahogy nem jött el az idei  hivatalos igazgatóknak tartott iskolai évnyitóra, sem a másik hivatalos a Telekiben tartott évnyitóra,  - ott Rozgonyi Zoltán alpolgármester beszélt. Bár a polgármester szerint politikusoknak semmi keresnivalójuk iskola évnyitókon, őt mégis odahamisítják.  Zugló polgármestere amúgy nem tette tiszteletét az év végi intézményi ünnepségeken sem. Virtuálisan a Zuglói Lapok fotórovatban bőségesen pótol minket. Nyaral.

Nem volt jelen Zugló jegyzője sem.

Nem jelent meg a Zuglót a Magyar országgyűlésben képviselő másik országgyűlési képviselő Kulcsár József sem. Díszvendégként köszöntötték  viszont  Szatmáry Kristóf képviselőt, államtitkárt, ő lesz a jelölt a Zuglóba belehasító 13. OEVK-ban, ezért sertepertél itt mostanában. A másik megjelent parlamenti képviselőnek Tóth Csabának ( egyben a kerületi MSZP elnöke) viszont nem járt hivatalos köszöntés.

Ennél már csak az volt kicsinyesebb, hogy amikor Zugló alpolgármestereit koszorúzni szólították  akkor Ferdinandy István alpolgármester nevét annak ellenére sem mondták be, hogy odaállt Rozgonyi alpolgármester mellé. Szánalmas. A fenti film a legárulkodóbb részt veszi ki  az alpolgármesteri beszédből. Az alpolgármester sajnos nem említi a tanuszodát, és a sport- szabadidőközpontot... mindkettő 2010-es ígéret.  A rombolás, szobordöntés célzás kissé félresikerült, hiszen egy káros rendszer megdöntése, mint ahogy 1956-ban is, bizony gyakran kezdődik szobordöntéssel.

Hogy a kerületi Munkáspárt nem jelent meg, azt megértem, de  nem jelent meg a kerületi Együtt 2014, sem a kerületi Párbeszéd Magyarországért Párt, a Szolidaritás képviseletében senki. Ha ők nem veszik magukat komolyan, akkor a zuglóiak miért tegyék?

Megjelent viszont két ember a Magyar Liberális Párt képviseletében.  Természetesen ott  volt az MSZP,  elmentünk mi, az LMP, ott volt a Jobbik, a POFOSZ, a Fidelitas, a Nagyzugló-törökőr Egyesület és még sokan.

A zuglói Fidesz nevében Barabás Ferenc kerületgondnok koszorúzott.  Mllette Rátonyi Gábor. A volt polgármester képviselővé tett lánya Flóra, ellentétben a többi önkormányzati képviselővel nem jött el. Minek? FB helyt, büfét nem osztanak, hasonló megfontolásból nem jár el  az iskolaszékekbe sem és a lakosokkal sem találkozik. Minek?

  Barabást amúgy  nemrégiben nevezték ki kerületgondnoknak.Azaz e posztot nemrégiben direkte neki találták ki. Az előző testületi ülésen feltett interpellációmra kapott válaszból kiderült: pályázat nem volt, szakmai, műszaki végzettség, gyakorlat nincs. Nahát,  nem kell ezen fennakadni, kellett valami állás a kerületi fidesz e régi állástalan oszlopának. A kerületgondnoki állás javadalmazása a jegyző szerint nem közérdekű adat.

Hozzá hasonlóan a zuglói fidesz bundesliga frizurás NB II-es csapatát erősíti  a Zugó-patak Egyesület nevében koszorúzó Kozma Zoltán Zolee. Az ő 2010 őszén létrehozott egyesülete azóta is kedvezményezettje a kerületi civil fedőnevű haveri pénzosztásának, azaz ők azok akik Zuglóban pénzért teszik, amit mások örömből, lokálpatriotizmusból,  társadalmi munkában. A  kapott évi 2-300 ezerért cserébe lelkesen, bár nem túl hitelesen védi, reklámozza a fideszt a kerületi online és egyéb fórumokon.

Szatmáryné Jahn Angéla fővárosi képviselő - Szatmáry Kristóf anyukája -  kétszer is a kopjafához fáradt, egyszer mint a Vállalkozók Pártjának képviselője (látta már őket valaki?)   illetve mint a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Csodálom, hogy az Új Trafikosok Szövetsége nevében,  mint sikeres nyertes nem tett le néhány dohánylevelet is a sírra.

Volt ennél izgalmasabb is.

Virág András és az eddigi ZÉK, a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesületének csapata újabb köpönyegbe bújt. Vele együtt az ex MSZP-s, ex MSZDP-s, jelenleg a ZÉK-et képviselő Tamás László is immár a Szili Katalin féle KTI, a Közösség  a Társadalmi igazságosságért  kitűzőjét viselte.   A ZÉK eközben kimúlt,  már nincs rá szükség. Honlapja megszűnt, volt képviselőjelöltjei, polgármester-jelöltje már rájöttek, hogy kihasználták őket.

Velük koszorúzott Láng Márta ex MSZP-s önkormányzati képviselő is, -  állítólag ő lesz a képviselőjelöltjük 2014-ben, míg Tamás László a polgármesteri székre aspirál. Megjegyzendő, mint képviselő az elmúlt három év alatt egyetlen előterjesztést sem jegyzett, egyetlen, viszont kétség kívül jelentős cselekedete az volt , hogy a polgármestert a kellő időben kisegítette a BVSC szavazás alkalmával.  Az idősebb Virág Attila, az ex zuglói SZDSZ-es választmányi tag, a Tocsik botrány során ismerté vált ÁPV Rt vezető, az AHEAD és egyéb, például a kerület könyvelését 2011-ig vivő Pertia Könyvvizsgáló Zrt.  tulajdonosa, a  ZÉK-es háttér- pénzember most is ott állt ahogy szokott, a háttérben. (A háttéremberekről igen érdekes cikk ITT)    Új stílus, új emberek, hitelesség, igazságosság és szolidaritás kell - fogalmazta meg Szili Katalin a párt bemutatásakor. 

Ez a kerület tényleg meg  van átkozva.

Szólj hozzá!

Címkék: Virág Attila ZÉK dr. papcsák Ferenc Ferdinandy István Rozgonyi Zoltán Virág András Kozma zolee Barabás Ferenc kerületgondnok Tamás László Közösség a társadalmi igazságosságért KTI zuglói ünnepség

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr345596850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.